Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни

Сблъсъкът на Украйна с „антируските сили“ бил неизбежен
12 апр 2022 13:35, Елка Василева
689
Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни
Снимка: архив, БГНЕС

Сблъсъкът с антируските сили, отглеждани в Украйна, беше неизбежен, това беше просто въпрос на време. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин пред служители от руския космически отрасъл на космодрума „Восточни“.

„Започнаха да превръщат Украйна в антируски плацдарм, започнаха да отглеждат там съществуващите отдавна кълнове на национализма и неонацизма“, каза Путин.

Още по темата
„Специално отглеждаха храсталака на неонацизма и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атаката“, подчерта руският президент.  

Според него последвалите събития показали колко дълбоко са враснали неонацистките идеи в Украйна. „Това е очевиден факт. Неонацизмът за съжаление стана фактор в живота на достатъчно голяма, близка нам страна. Това е очевидно: това беше неизбежно, беше само въпрос на време“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отбеляза, че преследвайки целите на „специалната военна операция“, Русия помагала на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за обезпечаване сигурността на самата Русия“.

„Очевидно, че ние нямахме друг избор, това е правилното. А това, че целите /на „спецоперацията“/ ще бъдат постигнати, няма никакви съмнения“, заключи Путин.

„Целите са абсолютно понятни, те са благородни“, подчерта руският лидер.

По думите му „главната цел е да се помогне на хората в Донбас, на народа на Донбас, който ние признахме, бяхме принудени да направим това, защото киевските власти, подтиквани от Запада, отказаха да изпълняват Минските споразумения, насочени към мирното решаване на проблемите в Донбас“, допълни руският президент.

Отправяйки поздрави по повод Деня на космонавтиката, Путин каза, че иска специално да отправи „най-топлите думи“ към военните от частите на Въздушно-космическите сили на Русия. „Днес нашите офицери участват в специалната военна операция в Донбас, в Украйна. Оказват помощ на народните републики в Донбас. Действат мъжествено, грамотно, ефективно и резултатно, използват най-съвременните видове въоръжение с уникални, без аналог характеристики“, каза Путин.

Путин каза, че президентът на Украйна Володимир Зеленски публично бил заявил, че един от пунктовете на „Минск-2“ не се харесва на Киев, а „други официални лица заявиха, че прилагането на Минските споразумения е невъзможно“.  „Те публично се отказаха от това. Е, да се продължи по-нататък да се търпи този геноцид, продължаващ осем години, е просто невъзможно“, смята Путин.

Путин заяви, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. "Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


689
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Хага и изобщо в Европа не бесят. Първо ги осъждат, лежат за кратко в затвора, а след това благородно ги помилват. Така стана със сепаратистите в Каталуния. Има и някои изключения, но те са от за най-крайните, за най-оцапаните с кръв (Милошевич, Карадажич,Младич) може и доживот, но в никакъв случай бесилка.
453
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е един обикновен фашист и трябва да бъде обесен в Хага!
452
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мосад да внедри пластичен хирург, кото следваият път да сложи ботокса два пръста над скулите и два навътре. Зеленски, обади се на сънародниците
451
3
 
14
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ДВЕТЕ ИМПЕРИИ РУСИЯ И САЩ,НАЛАГАТ БЛАГОРОДСТВО ,НА МНОГО НАРОДИ КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ ПО ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА,С РАКЕТИ И ТАНКОВЕ ГИ УЧАТ НА ДЕМОКРАЦИЯ И БЛАГОРОДСТВО
450
1
 
21
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
нагъл
449
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското "благо_родство"!
448
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години попитах една приятелка рускиня - няма ли как да премахнете Путин , например някой да го убие, тя се втрещи и повече не ми проговори. Истината е че руснаците го харесват, не е просто от страх, те са наистина с промити мозъци, той е поредният велик лидер за Русия.
447
5
 
19
 
! Отговори
п.п. преди 2 години
обезлюдена българия трябва да е доволна че се заселва с хора и то не араби а християни
446
15
 
6
 
! Отговори
Бай Жоро преди 2 години
Само да кажа за войната в Ирак водена от свободният и демократичен свят.Според уикипедия за 29 дена война цивилните жертви са Един милион 350 000 (1 350 000) По телевизиите не се отразяваха кадри за бедните иракски семейства ,за убити деца разрушени домове.Всеки здраво мислещ човек ,ще разбере какво клане е било за месец повече от милион жертви
445
2
 
37
 
! Отговори
БЛАГОРОДНИ УБИЙЦИ преди 2 години
526- ТАКА ЛИ ЩЕШЕ ДА МИСЛИШ АКО ПУТИН БЛАГОРОДНО УБИВА ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ, ТВОИТЕ ДЕЦА, ДЕЦАТА НА ПРИЯТЕЛИТЕ ТИ...ТИ СИ БОЛЕН?! ПУТИН Е БЛАГОРОДЕН УБИЕЦ.
444
2
 
40
 
! Отговори
РУСОФОБИЯТА Е СТРАХ преди 2 години
САМО БОЛЕН МОЗЪК МОЖЕ ДА ОБЯВИ ЧЕ МАСОВИТЕ УБИЙСТВА СА БЛАГОРОДНИ- КРЕМЪЛ БЛАГОРОДНО СЕ САМОЗАТРИВА.
443
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин! Истински държавник!
442
4
 
33
 
! Отговори
msm преди 2 години
Психясъл професионален убиец, принадлежащ по-скоро на Азия и далечния изток. Това зло за Европа трябва да бъде спряно
441
36
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
440
35
 
4
 
! Отговори
J.J. преди 2 години
Забележително е колко рационално и точно вижда нещата Путин, за разлика от истерясалия Запад, който не осъзнава как го употребяват и как ще бъде изстискан и захвърлен.
439
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете войната. Това е диктатура на Путин иска да има СССР. И всички да живеят като в 16 век в Русия.
438
10
 
40
 
! Отговори
... преди 2 години
Операцията била успешна. За това ли смени командването и половината разузнаване, дарагой? Прибирай си смешната армия и остави хората да се развиват и живеят нормално. Балтийските републики без вас вече имат два пъти по-голям стандарт на живот въпреки, че нямат и 1% от ресурсите ви.
437
6
 
30
 
! Отговори
Много е подпухнал... преди 2 години
....и масов убиец да си----никак не е лесно...ха,ха,хаааааааааа
436
9
 
36
 
! Отговори
Монев преди 2 години
Дами и господа,откъдето и да погледнете на тая личност ще виждате едно и също - един рафиниран убиец !
435
4
 
28
 
! Отговори
Off преди 2 години
А очите му едни топли и добри....