Байдън нарече геноцид действията на Путин в Украйна

Той опитвал да заличи идеята да бъдеш украинец
13 апр 2022 07:38, Елка Василева
94
Байдън нарече геноцид действията на Путин в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че руският президент Владимир Путин извършва "геноцид" в Украйна. По време на събитие, посветено на растящите цени на горивата, Байдън за първи път използва термина, от който до момента администрацията на Белия дом се въздържаше.

Още по темата
"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света", каза Байдън пред събралото се множество.

По-късно уточни, че дали случващото се в Украйна е геноцид ще решават адвокати, предаде БНТ.

"Да, нарекох го геноцид, защото става все по-ясно, че Путин просто се опитва да заличи идеята да бъдеш украинец. И доказателствата за това се трупат. И ние ще продължаваме да научаваме все повече за ужасяващи деяния, извършени от Русия в Украйна. Ще оставим на адвокатите на международно ниво да решат дали направеното може да се определи по този начин, но аз мисля така", заяви Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-н Президент не изпускайте от поглед...китай,изтеглете пройзводствата...с парите на Свободният Свят плащат ядрената програма на С. Корея...найстина ли не го виждате...държат рублата...ами оставете ги да ядат ...рубли...грешка след грешка...те не разбират жестовете на добра воля...приемат ги като...глупост...слабост...те са комунисти,препрочетете Президента Рейгън моля!!!тове е трета Световна г-н Президент...и никои не ни е питал дали я искаме...сега трябва да решите дали искаме да оцелеем?
73
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Само питам...хаха ти стой и гледай до дни какво ще се случи на господаря ти путин...крепостен...Югославия викаш...ама с очите си гледахме как сръбски снайперисти разстрелваха мирни в Сараево както сега в Украйна правят руснаците,още вадят трупово от масови гробове убити от сърбите...или цялата истина или си крепостен на путин
72
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ударете хора като орбан и борисов г-н Президент...обслужващи насаждането на зависимости от путин...през медии...през финанси,през потоци,г-н Рейгън нямаше страхове и бе готов да поеме рискове...и тогава имаха ядрени и ги размахваха...сега Света ни е по единен и обединен...путин ще отнемем маск 3 дни!!!приятели,ако германците и франция се разсърдят означава,че...имаме проблем с приятелството и доверието...САЩ могат да се изнесат от германия...и да строят северен 3...нелепо е хора,седнете заедно
71
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Делфийският оракулсамо да те информирам,четох във международен,ще правят още 4 полка Азов...патриоти кандидати,ще станат 5...тяхна си..най-добре за Света ни е да спрат..обаче путин го натискат китайците и ,убива братя...грях невиждан!!!
70
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Страхотен,уважения г-н Президент,Света ни отчаяно има нужда от решителни Водачи като Вас,никой не вярваше,че Президента Рейгън ще види сметката на империята на злото СССР,сега същите манипулации и лъжи от зависими по света ни от руски служби и икономически...ударете обслужващите путин г-н Президент...и тези в ЕС...жизненоважно е,отнемете имущества,децата им...нима децата на украйнците имат вина...живеем в Свят създаден от тях...да играем приятели,Бог да пази САЩ!!!
69
1
 
3
 
! Отговори
този преди 2 години
От сериала живите мъртви ли е ,или явно по зле и ат тях
68
1
 
6
 
! Отговори
анти пропаганда преди 2 години
странно изказване на държавник, чиято страна е пуснала 2е атомни бомби над цивилно население. В цялата си история имат 2ма президенти, които не са водели войни. Деменцията обаче не прощава
67
1
 
3
 
! Отговори
Забрана ! преди 2 години
За проруска пропаганда ! Веднага !
66
5
 
7
 
! Отговори
джо преди 2 години
До Анонимен 77 Фактите са си факти от 2014 година Украйна се подложи на геноцид от страна на нацитата. Първо майдан,после Одеса ,кризата бавно превзе страната.Същите тези нацисти убиваха и мародерстваха. но тези факти не ги забелязваха от Европа докато не почнаха да ги пердашат здраво .Да би мирно седяло , не би чудо видяло...
65
2
 
8
 
! Отговори
До ПРЕДЛАГАМ преди 2 години
Поддържам! Нека Ню Йорк да се прекръсти ню НЮ КИйВ, хахаха
64
4
 
16
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
До Анонимен . Питам, дали не сте слепи по нечия заповед за геноцида провеждан от САЩ години наред ... как пък никой не се възмути от унищожението на Либия ... Афганистан... Египет... Виетнам... Корея ... За икономическите санкции срещу Япония чувал ли си ? Или не ти е позволено чак толкова да мислиш? За бомбардировките с боеприпаси с обеднен уран в Югославия? Там още се раждат деца с увреждания от тези бомбардировки . и сенаторът лобирал за използването на тези боеприпаси е ТОЧНО тоя БАЙДЪН .
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питам... Питаш ей така за да не се фокусираме върху геноцида в Европа провеждан уж куртурната и цивилизована Русия.
62
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите си са факти и най-големия български русофил не може да отмени факта че има мръснишки руски геноцид в Украйна. Може би вече 100 хиляди цивилни украинци избити като кучета от кръвожадните руснаци. Всъщност освен турски геноцид в Армения през 1915 има и руски геноцид по страшен и от турския. Просто руснаците почти не са оставили свидетели при техните кланета. Ердоган предложи на Путин да отворят архивите от 1915 да видят кой колко геноцид е провел в Армения при което Путин отказа.
61
3
 
13
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
А тогава как се описва продължаващото вече няколко месеца избиване на цивилно население на Сомалия от Американски войски ? Демократизиране? Мирно унищожаване? Нищо нередно?.... САЩ най-демократичната страна в света която ВЕЧЕ НЯКОЛКО СТОЛЕТИЯ държи коренните жители на Американския континент В РЕЗЕРВАТИ . Без документи... без права... без право да напускат оградените си с бодлива тел райони . Само помислете какво би станало ако България държеше ромите си в резервати ? А Испания - каталунците ?
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред огледалото ли го нарекъл?
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как оценява толкова прогресивния Байдън избиването на хиляди хора в Ирак, Либия, Афганистан, Сирия от американските войски и техните съюзници? Необходимо зло ли?
58
1
 
16
 
! Отговори
Украинци в САЩ преди 2 години
Украинците живеещи в САЩ имат ли права да не се наричат американци? Могат ли със своето украинско самосъзнание в САЩ държавата на демокрацията да си създадат своя етническа политическа партия в правителството на САЩ? Ами НЕ могат лишени са от такива права и свободи.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истина е, че Президентът Путин се опитва да заличи идеята да бъдеш бендеро-нацист. Помагачите на бендеро-нацистите в Украйна започнаха да се предават един по един. Пример дава наглобританеца Айден Айслин, за да не бъде денацифициран.
56
1
 
21
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Точно така Украинци по курорти и луксозни хотели са настанени и това ще е за сметка на Държавата, която и без това затъва в дългове и мизерия. Българите, които са работили плащали данъци и остарели са обречени на глад и смърт. Но ние трябва да се грижим за украинците.
55
1
 
22
 
! Отговори
ФАКТИ - САЩ преди 2 години
САЩ е провеждал геноцид спрямо местното коренно население на Америка - индианците. САЩ са използвали Химическо и Биологическо оръжие във Виетнам - препарата Орандж и така се създава компанията Монсанто за ГМО. Други оръжия от САЩ за МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ и ГЕНОЦИД на НАСЕЛЕНИЕТО освен химическо, биологическо са ползвали и ядрено оръжие и то два пъти в Япония в ГРАДОВЕ със ЦИВИЛНО население. Е СЕГА КАКВИ ИЗВОДИ ДА НАПРАВИМ за САЩ ? Това е една малка част от престъпленията и геноцида които вършат.