Байдън нарече геноцид действията на Путин в Украйна

Той опитвал да заличи идеята да бъдеш украинец
13 апр 2022 07:38, Елка Василева
94
Байдън нарече геноцид действията на Путин в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че руският президент Владимир Путин извършва "геноцид" в Украйна. По време на събитие, посветено на растящите цени на горивата, Байдън за първи път използва термина, от който до момента администрацията на Белия дом се въздържаше.

Още по темата
"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света", каза Байдън пред събралото се множество.

По-късно уточни, че дали случващото се в Украйна е геноцид ще решават адвокати, предаде БНТ.

"Да, нарекох го геноцид, защото става все по-ясно, че Путин просто се опитва да заличи идеята да бъдеш украинец. И доказателствата за това се трупат. И ние ще продължаваме да научаваме все повече за ужасяващи деяния, извършени от Русия в Украйна. Ще оставим на адвокатите на международно ниво да решат дали направеното може да се определи по този начин, но аз мисля така", заяви Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
17
 
! Отговори
Справка за САЩ преди 2 години
САЩ е извършвал престъпления срещу своите граждани загинали са хиляди тъмно-кожи на които са провеждали експерименти и са ги оставяли да умират преминавайки през всичките фази на болестта сифилис. Лъгали са ги, че ги лекуват. Това ли е демокрацията в Америка. Ами многобройните други престъпления извършвани извън територията на САЩ. Химическо и биологическо оръжие във Виетнам върху цялото население Ами Хирошима Нагасаки ядрените бомби от САЩ КОЛКО НЕВИННИ ЦИВИЛНИ ЯПОНЦИ СА УНИЩОЖИЛИ това ГЕНОЦИД
53
2
 
15
 
! Отговори
Както Израел преди 2 години
Само че на територията на САЩ да се създаде нова отделна държава на Нова Украйна.
52
2
 
19
 
! Отговори
Нещо не ми е ЯСНО? преди 2 години
Има ли изобщо като понятие какво е това Американец? Какво се случва с местното коренно население на Америка - Индианците? Защо индианците са обявени за американци и защо нямат *** партия и сенатори? ЗАЩО няма индианец президент на САЩ? ЗАЩО тъмните хора от Африка ги обявяват за американци? Какво е това безобразие в САЩ всички са обявени за американци??? Къде е демокрацията?
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иран ще съди Джо Байдън,защото ги обърка с Украйна и ги набеди за приятели на САЩ.Той лично ги поздрави за успеха им във войната в Украйна и по този начин им нанесе непоправима обида,като ги забърка във война(според него)и ги злепостави пред останалия Свят.Както се казва без вина виновни.Деменцията ако не върне5милиарда$,дългът на синът му към Банките,те ще го преджобят до цент.И може и да остане без именията си.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде изтърка се вече. Вие малко геноцид сте правили по време на 150-те войни. Изтрепахте си индианците даже. Добър, лош, Путин няма значение важното е,че вече голяма част от населението ви разбира лъжити и цирковете, не ви вярва и са срещу вас. А това не е на добре. Усеща се отчаянието ви и се чудите какво да правите.всеки ден нови инсценировки.
49
3
 
8
 
! Отговори
Също така преди 2 години
В България освен турска етническа партия да се създаде Украинска партия в България и официален език в България украински. Слава на Украйна всичко да им направим без значение колко ще ни струва и колко ще се прецакаме.
48
16
 
3
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
Прав е Байдън.Русия извършва геноцид над правоскавни християни.Путин и русофилите ще горят в ада!
47
3
 
16
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 2 години
Украинска партия в САЩ и Украински президент на Америка да си турят. Вместо Ню Йорк да има Ню Киев в САЩ.
46
2
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НА БАЙДЪНЧО И УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО НЕ ИМ МИНА ИНВАЗИЯТА В УКРАЙНА И СЕГА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДА НИ СЪБУЖДА ВСЯКА СУТРИН С ПРОСТОТИИ !!!
45
1
 
14
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ, БАЦЕ.. преди 2 години
Геноцид се нарича и Американската политика спрямо България. За последните 25 години населението се стопи с 2,5 милиона, застаря и се изпоразболя. Ама това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ.
44
1
 
22
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Крадеца вика дръжте Крадеца...
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън отдавна е приключил мисленето, зеленски пък си е родЕн така. И двамага са назначени за смешници с презумпцията да будят плач, а не смях? Никой не ги взема насериозно но те съвсем сериозно са вредни за човечеството. Е? Що за бъдеще< иде, ако тия двамата дават тон? о
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бидона хич го няма с главата
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън и сина му са главните виновници на ставащото в Украйна.Ако не бяха те тази война нямаше да я има.
40
1
 
21
 
! Отговори
Бай Ментор преди 2 години
Няма ли умни хора в САЩ да спрат тоя ку-ку , ще затрие Америка със старческото си оглупяване?
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж малко по-умно от Шок и ужас ... ама издиша
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, който си пада по дечица няма моралното право да съди другите.
37
0
 
30
 
! Отговори
ЕЙ БАЙДЪНЕ преди 2 години
ГЕНОЦИД БЯХА ВАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ В СИРИЯ, ИРАК, АФГАНИСТАН, ЮГОСЛАВИЯ И ВИЕТНАМ! УБИХТЕ МИЛИОН НЕВИННИ ЛИЦА, ПОДАРИХТЕ ОРЪЖИЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ СИ, РАЗВАЛИХТЕ КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ИРАК И СИРИЯ! РАЗГРАБИХТЕ МНОГО ШУМЕРСКИ АНТИКИ И ДРУГИ УНИКАЛНИ АРТЕФАКТИ, СЪСИПАХТЕ ЖИВОТА НА ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ, УНИЩОЖИХТЕ ПЕРЛИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК! А РУСИЯ КАТО СЕ ПОСМЕЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЦЕЛИЯ ЗАПАД СРЕЩУ НЕЯ, ТОВА НЕ Е ЛИ ЛИЦЕМЕРСТВО?
36
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът си казва истината, какво друго да изрече след като е очевадно.
35
1
 
16
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Оядени нагляри които са натикали коренното си население в резервати като животни в зоологическа градина,моля да не ми говорят за геноцит и демокрация!