Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни

Сблъсъкът на Украйна с „антируските сили“ бил неизбежен
12 апр 2022 13:35, Елка Василева
689
Путин: Целите на „спецоперацията“ на Русия в Украйна са благородни
Снимка: архив, БГНЕС

Сблъсъкът с антируските сили, отглеждани в Украйна, беше неизбежен, това беше просто въпрос на време. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин пред служители от руския космически отрасъл на космодрума „Восточни“.

„Започнаха да превръщат Украйна в антируски плацдарм, започнаха да отглеждат там съществуващите отдавна кълнове на национализма и неонацизма“, каза Путин.

Още по темата
„Специално отглеждаха храсталака на неонацизма и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атаката“, подчерта руският президент.  

Според него последвалите събития показали колко дълбоко са враснали неонацистките идеи в Украйна. „Това е очевиден факт. Неонацизмът за съжаление стана фактор в живота на достатъчно голяма, близка нам страна. Това е очевидно: това беше неизбежно, беше само въпрос на време“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отбеляза, че преследвайки целите на „специалната военна операция“, Русия помагала на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за обезпечаване сигурността на самата Русия“.

„Очевидно, че ние нямахме друг избор, това е правилното. А това, че целите /на „спецоперацията“/ ще бъдат постигнати, няма никакви съмнения“, заключи Путин.

„Целите са абсолютно понятни, те са благородни“, подчерта руският лидер.

По думите му „главната цел е да се помогне на хората в Донбас, на народа на Донбас, който ние признахме, бяхме принудени да направим това, защото киевските власти, подтиквани от Запада, отказаха да изпълняват Минските споразумения, насочени към мирното решаване на проблемите в Донбас“, допълни руският президент.

Отправяйки поздрави по повод Деня на космонавтиката, Путин каза, че иска специално да отправи „най-топлите думи“ към военните от частите на Въздушно-космическите сили на Русия. „Днес нашите офицери участват в специалната военна операция в Донбас, в Украйна. Оказват помощ на народните републики в Донбас. Действат мъжествено, грамотно, ефективно и резултатно, използват най-съвременните видове въоръжение с уникални, без аналог характеристики“, каза Путин.

Путин каза, че президентът на Украйна Володимир Зеленски публично бил заявил, че един от пунктовете на „Минск-2“ не се харесва на Киев, а „други официални лица заявиха, че прилагането на Минските споразумения е невъзможно“.  „Те публично се отказаха от това. Е, да се продължи по-нататък да се търпи този геноцид, продължаващ осем години, е просто невъзможно“, смята Путин.

Путин заяви, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. "Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


689
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
3
 
2
 
! Отговори
Спас от Тексас преди 2 години
Жужето ного кахърно ми се види
493
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛАГОРОДНО ИЗБИВАТ ДЕЦА- ТОВА ДОРИ ХИТЛЕР НЕ ГО Е КАЗВАЛ- УБИЙЦИ
492
2
 
6
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
491
7
 
5
 
! Отговори
Luci-Luci преди 2 години
Къде си била ти, скъпа, последните 8 години, когато укрите убивали цивилни хора в Донбас? Разрушавали градове и села, насилвали, ограбвали населението? Изкарвали от къщите им хладилници с продуктите, пералните с прането. Спала зимен сън? Убити 15 хиляди цивилни. В Донецк в гробището има алея та 159 загинали деца. Украйна изпратила ли поне един път хуманитарната помощ? Не. Спряла пенсиите на хората, които цял живот се трудили за тази държава. Така че сега е дошло времето да си получат заслуженот
490
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руските фашисти трябва незабавно да напуснат свободна Украйна! Ако не го сторят ще намерят своята смърт там!
489
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си какво щеше да бъде, ако целите на "спецоперацията" не бяха благородни?
488
3
 
13
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Как се убиват деца благородно? Благородно ли е да рушиш болници и училища?
487
5
 
22
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Само един фашистки диктатор като пууутин може да представя разрушенията,убийствата на жени,старци и деца и прогонването на милиони украинци в чужбина като "благородна" операция.Зверското лице на диктатора, а и на огромна част от руското общество,която го подкрепя са напълно съвместими с войната в Украйна,но идва ден,когато всичко се заплаща и те напълно и заслужено ще платят тази висока цена.
486
5
 
18
 
! Отговори
Знаещ преди 2 години
Той и Хитлер е започнал така , с благородни цели . Първо е завзел малки територии от съседни държави и после му харесало да завладява Европа. Също като Вовата е имал харизма и пълна подкрепа в началото , но краят му е печално известен . Така ще свърши и настоящия диктатор .
485
6
 
12
 
! Отговори
Ама така ,де преди 2 години
Разбира се , няма нищо по-благородно от това да убиваш невинни жени и деца, да изнасилваш бебета и унищожаваш цели градове . Право е джуджето с големите комплекси .Остава ние да се замислим ,дали тази благородна мисия няма да ни споходи , защото имаме голяма руска диаспора, официалният език не е руски и сме от вражеските страни за Русия. За тези които поддържат Путин -пожелавам им любимия вожд да отвлече и заточи в Сибир близките им, да изнасили жените и майките им и да разруши домовете им.
484
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УБИЕЦ
483
2
 
15
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Шизофренията е изписана на лицето му.
482
3
 
16
 
! Отговори
Това са Анахронизми преди 2 години
От миналия век!......За какъв "фашизъм", за какви "Бандеровци" иде реч!Това е само РИТОРИКА за замазване на истинските цели на тази ВОЙНА - възстановяване на бившия СССР и е предназначена за слепите послушковци на режима на Путин и на облъчените от руска пропаганда у нас и в чужбина!Мислещите хора по света и у нас ОСЪЖДАТ всяка една война като средство за решаване на конфликти!
481
2
 
8
 
! Отговори
народе-е-е преди 2 години
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ - СТОТИЦИ "БЪЛГАРИ" ПИШАТ , НО ЗАЩО - ТЕ НЕ ЗНАЯТ!ТЕЗИ ДУМИ НА ПУТИН СЕ МЪДРЯТ ОТ СУПЕР ПСИХОРЛОЗИ ОТ НАЧАЛОТА НА ВОЙНАТА - И ПРЕДИЗВИКАХА ЕФЕКТ ! ЗА ЖАЛОСТ НА УБИТИТЕ ХИЛЯДИ ЧОВЕЦИ...
480
20
 
4
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Путин,не дрънкай глупости а прочисти Украйна, това гнездо на оси....И вземи пример от бащата на народите!
479
3
 
13
 
! Отговори
ОСВОБОДИТЕЛИ преди 2 години
ВСИЧКО ТРЪГНА ОТ ОКУПАЦИЯТА НА КРИМ
478
18
 
7
 
! Отговори
1357 преди 2 години
В това твърдение няма никакво съмнение. Унищожаването на фашизма е благородно дело. За съжаление трябва да се премине през военна операция.
477
1
 
6
 
! Отговори
опааа преди 2 години
До задължителофашяги долни ако не ги изтреби сега ще има нва фашистка диктатура .ама нали в проста даржавица е пълно с *** човечета ..и драскат тъпотии.
476
4
 
32
 
! Отговори
Ироничен... преди 2 години
Да разрушаваш милионни градове и да убиваш....Ето на това му се казва ,,спец. операция по Путински". Цинизъм. Хайде сега др. Нинова , Радев,Янев и др. спецове в БГ-то да последват своя ИДОЛ.
475
3
 
30
 
! Отговори
задължитело преди 2 години
Благорадния убиец е за съд в световния трибунал и лечение на всички русофили с ампутирани мозъци.