Байдън нарече геноцид действията на Путин в Украйна

Той опитвал да заличи идеята да бъдеш украинец
13 апр 2022 07:38, Елка Василева
94
Байдън нарече геноцид действията на Путин в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че руският президент Владимир Путин извършва "геноцид" в Украйна. По време на събитие, посветено на растящите цени на горивата, Байдън за първи път използва термина, от който до момента администрацията на Белия дом се въздържаше.

Още по темата
"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света", каза Байдън пред събралото се множество.

По-късно уточни, че дали случващото се в Украйна е геноцид ще решават адвокати, предаде БНТ.

"Да, нарекох го геноцид, защото става все по-ясно, че Путин просто се опитва да заличи идеята да бъдеш украинец. И доказателствата за това се трупат. И ние ще продължаваме да научаваме все повече за ужасяващи деяния, извършени от Русия в Украйна. Ще оставим на адвокатите на международно ниво да решат дали направеното може да се определи по този начин, но аз мисля така", заяви Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 41 Да, но те не искат в Русия, въпреки че работят за Русия! Те предпочитат да са във швейцарски затвор, защото там е много по-хубаво! Децата на Путин и другите властимащи в Русия също не искат в Русия! Куриозното е че на Йенс Столтенберг едното му дете живее в Китай и учи там китайска филология! Светът ще си остане двуполюсен и след войната. Само че двата полюса ще бъдат... САЩ и Китай! А Русия? Не знам... субект на Китайската Федерация сигурно? Или нищо - територия само?
33
1
 
20
 
! Отговори
Аз пък наричам преди 2 години
геноцид всичките над 100 военни "операции" на ФАЩ, с демократични методи, демократични бомби, демократични убийства, демократично налагане на западните ценности, колонизиране на територии с купуване на *** и дупедати, с цел унищожаване на икономиката и изчерпване на ресурсите на държавите, в които се налага демокрацията и заробване и изселване на местното население, принудено да се спасява зад граница от демокрацията!!!
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърт е- простено му е. Ама на останалите фашаги какво да им прощаваш?
31
7
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Гледах в новините изказването на Байдън. По-късно той даде разяснения пред журналисти. Обясни, че е говорил малко емоционално, и това за геноцида е лично негово мнение а не официална позиция на Белия Дом. За да се класифицира едно деяние като геноцид, според експерти може да минат години, докато се съберат доказателства и се анализират. Но според Байдън стремежът на Путин да заличи украинците като нация е именно намерение да извърши геноцид!
30
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алоу данс, шетат тук руски диверсанти! Хващайте се в работа и ги арестувайте или уво!
29
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилчета, бърка ли ви отзад Байдън? Само това е достатъчно да ми се оправи настроението за деня.
28
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия от Донбас пристигат ковчези, тайно погребват мъртъвците в безименни гробове. И пак повтарят: Трябва да стискаме зъби. И да си държим езика зад зъбите. В Донбас не се бият руснаци. Когато защитаваме една свещена кауза, ако се налага - ще лъжем. Цялата страна ще лъже. И тя лъже. Лъжата се е превърнала в ритуал. Вече почти никой не говори истината. Нейният глас се чува все по-рядко. Там се бият хора, които са взели кредити или изплащат ипотеки. Бият се за пари. Има и осъждани.
27
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Памперсът да си погледне своята кравеферма, че там, без война на собствена територия, населението самО се избива, като за "Добро утро".
26
2
 
26
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Ще оставим на адвокатите на международно ниво да решат дали направеното може да се определи по този начин, но аз мисля така", заяви Джо Байдън."---- Ооо той можел да мисли? Помним за колко неща "мислеше" и раздаваше присъди наляво-надясно но се оказа че не може да мисли. И дори не се извини след това. А вий му лижете....(звездички)
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен29 - би ли направил същата справка за ФАЩ, само че използвай цялата им 250 годишна история.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУМИЯТА СЕ Е САБУДИЛА
23
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен25 - погледни историята на ФАЩ и да обсъдим отново твърдението ти!
22
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От общо 128-те войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни. През 20 век не е по-различно: руският човек не е привикнал към мирен живот. Той винаги е живял във война и в името на държавата - никога не е живял заради самия себе си. Руският човек има специално отношение към смъртта. А самата страна дълбинно не е способна да води цивилен, нормален, мирен живот.
21
2
 
27
 
! Отговори
аз преди 2 години
Либия, Ирак, Афганистан, Виетнам? И да не забравяме единствените 2 случая в историята на използване на атомно оръжие - Япония
20
2
 
28
 
! Отговори
???? преди 2 години
Кой дава право на САЩ и приятелчетата им от Англия и Франция да правят преврати и да сменят законни правителства и президенти...............всичко под маската на демокрацията и завоалирано с едни хубави имена............Майдан,цветна революция, арабска пролет и т.н??Кой??Май никой............те самите се взеха за богове!!!
19
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е най-големия фашист, отдавна е наминал Хитлер. То не беше война в Молдова, Алепо, Сирия, Чечня, Грузия, Казахстан, Беларус, Африка.
18
1
 
10
 
! Отговори
човеко преди 2 години
До Анонимен А американските започнаха със свирките!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Югославия демократично ли ги избивахте? Една ракета даже удари къща на българска територия. Гуантанамо?
16
1
 
21
 
! Отговори
да се знае преди 2 години
Американците имат лаборатории за биологично оръжие на територията на Украйна............от 15 до 30 на брой..........от различни източници на информация.........там се създават вируси,бактерии и всякакви други гадости!!!
15
2
 
19
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Браво, понеже никакви "миротворчески" действия на ФАЩ, не са били геноцид!