Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

Русия прие законопроект, който предвижда глоби и наказания при нарушение
13 апр 2022 16:38, Йоана Цонева
133
Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия
Снимка: БГНЕС

В Държавната дума на Руската федерация бе внесен законопроект, който предвижда глоби и наказания за хора, които отъждествяват СССР и Нацистка Германия, съобщава вестник „Известия“, като уточнява, че съответният документ е публикуван в електронната база данни на институцията.

В обяснителната бележка се уточнява, че в Русия има закон за отъждествяването на целите, решенията и действията на ръководството на СССР с тези на Нацистка Германия в публична реч, публично изложено произведение, медии или интернет. Съответният закон беше подписан на 1 юли от държавния глава Владимир Путин, предава агенция "Фокус".

Още по темата
Кодексът за административните нарушения е допълнен с нов член 13.47 "Нарушаване на забраната, установена от федералния закон, за публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война, както и за отричане на решаващата роля на съветския народ в разгрома на нацистка Германия и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни".

При повторно нарушение на закона гражданите ще бъдат глобявани с до 5 хил. британски лири или ще бъдат арестувани за срок до 15 дни; длъжностните лица ще бъдат глобявани с до 20 хил. британски лири, а юридическите лица - с до 100 хил. британски лири, или ще им бъде наложена административна забрана за извършване на дейност за срок до 90 дни.

На 6 април законът e бил одобрен от Държавната дума на окончателно трето четене. Нейни автори са депутатите Елена Ямполска и Александър Жуков от партията "Единна Русия", както и сенаторите Алексей Пушков и Олга Ковитиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези как законотворят вече....глобите в британски лири. Тази рубла за нищо я нямат, тя не че някога е струвала нещо!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби - Голодоморът е световноизвестен ФАКТ. А ти, опитвайки се да го изкараш измислица, единствено се излагаш. Но поне така излагаш и останалите ***. Вършиш услуга, дето се вика.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За отъждествяване на СССР и НацистканГермия не трябва закон,а затваряне в лудницата и консултация с психолог.Психологът също така трябва да им обясни,че въобще не е нужно да се обсъждат държави,които ги няма.Минало е това и няма да се върне,защото е било лошо.
48
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СССР бяха фашисти и то по-жестоки от немския националсоциализъм. Сега Русия е още по-фашистка и от СССР. Не напразно съветският социализъм е наречен червен фашизъм. Само не ме учете,че фашизмът е създаден при Бенито Мусолини в Италия през 20-те години. Знам това прекрасно,но СССР са били и от Дучето по-големи фашисти.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЙоВано,приетото изменение на Кодекса за Административните Нарушения,предвижда глоба за физически лица от 1000 до 4000 рубли и административен арест до 15 дни,за юридически от 10000 до 50000 рубли,никъде там не става на въпрос за Британски Лири!!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе явно е дошло време,политици от всички държави да бъдат вкарани скоростно в затвора,начело с Путин-фашиста!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северен поток 2 бе наречен сполучливо новият пакт ***-Рибентроп. Потокостроителят на Путин в България загроби 3 милиарда народни пари в пакта Путин - Вучич и Орбан!
44
0
 
0
 
! Отговори
.."и още нещо&q преди 2 години
Очакваме само сръбската музика и безплатното еб..е
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер уби и прати в затворите около 40 хил. комунисти и социалдемократи в Германия. Сталин изби, умори от глад и изпрати в ГУЛАГ десетки милиони. Според съветският историк ген. Влокогонов между 25 - 30 милиона. Парадокс е, но е и самата истина, че най-много комунисти в света е избил Сталин, все "врагове с партиен билет". Не само руснаци, но и чужди комунистически наивници. В лагери са били дори съратниците на Г. Димитров в Лайпциг - Попов и Танев.
42
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Боби: а жертвите от Гладомора, а от Големите подскоци на Сталин и Мао? Комунистите са избили към 60 милиона души, но документите им са писани като както дявола пише библия! На техните стъкмискити дори и те самите не вярват!
41
1
 
5
 
! Отговори
Чокумба преди 2 години
И двата режима са тоталитарни диктатури избили милиони хора. Просто едните са загубили войната. Това е.И доста години Европа оставяхме русийка да си присвоява заслугите за края на всв.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък се доверявам на Чърчил, който казва, че фашизмът е уро дливото дете на болшевизма, иначе казано - несъвършен тоталитаризъм, за разлика от болшевизма, съвършената диктатура на злото. Навремето Желю Желев написа "Фашизмът" за да се досетил , че при комунизма е същото, даже по-страшно! И затова книгата му бе забранена.
39
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Да се сравнява Нацистка Германия със СССР е престъпление спрямо Нацистка Германия, за това поне е прав Путин. Ужаса причинен от СССР и комунизма ще отнеме поколения докато се премахне и последствията от него избледнеят! Ако към престъпленията на СССР се добавят и тези на комунистически Китай, то тогава може да са нужни и столетия!
38
0
 
4
 
! Отговори
само това да е преди 2 години
До Анонимен 48 Спомням си като четох протокола за разпита на Жуков,дето си е карал цели вагони с награбено от Германия,как един следовател го пита защо е взел 40 велосипедни помпи от там и ги кара в Москва,а Жуков мълчи като наакано дете!
37
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Когато дори и историята ти казва, че си военнопрестъпник и най голямото зло на земята проблема се решава като просто забраниш историята. Вари го, печи го, комуниста си е такъв до гроб! Нищо умно не може да се роди в мозъка му.
36
0
 
4
 
! Отговори
голям проблем преди 2 години
Руснаците нямат политици!Не става дума за Путин,той е кукла на конци като Байдън!Става дума за КГБ-то,дето реално управляват страната!Суворов много ясно е описал мамините и таткови дечица на големците,дето са се тикали в службите,че е "престижно"!И сега некадърник до некадърника дето не могат да вземат едно смислено решение!И,ЕСТЕСТВЕНО,ги избива на сталинизъм!
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте се разглезили, ех ако имахте да управлявате фирма огромна като русия, друга песен щяхте да пеете. То не става само с хоумофис, някой трябва да бъде и на полето.
34
1
 
11
 
! Отговори
про_сти ватенки преди 2 години
Много справедлив закон - не бива да се приравнява Хитлеристка Германия с Империята на злото. Математиката е точна наука - ако Хитлер е отговорен за смъртта на милиони, то умножете числото по 50 и ще получите бройката само на чичко Сталин. Ако режимът на Хитлер трае 12 години, до съветският ботуш гази Източна Европа и значителна част от Азия 68 години, а някъде продължава и до наши дни; към момента е пред очите ни в Украйна. Технологичното предимство на немската военна машина да не го споменавам.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна никога няма да се подчини на Русия!Там няма семейства,които да не са пострадали от Голодомора!На мой приятел сина е женен за украинка!Мрази ги до смърт,и не иска да ги чуе и види!
32
0
 
7
 
! Отговори
КОПАЯТ преди 2 години
Дъното