Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

Русия прие законопроект, който предвижда глоби и наказания при нарушение
13 апр 2022 16:38, Йоана Цонева
133
Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия
Снимка: БГНЕС

В Държавната дума на Руската федерация бе внесен законопроект, който предвижда глоби и наказания за хора, които отъждествяват СССР и Нацистка Германия, съобщава вестник „Известия“, като уточнява, че съответният документ е публикуван в електронната база данни на институцията.

В обяснителната бележка се уточнява, че в Русия има закон за отъждествяването на целите, решенията и действията на ръководството на СССР с тези на Нацистка Германия в публична реч, публично изложено произведение, медии или интернет. Съответният закон беше подписан на 1 юли от държавния глава Владимир Путин, предава агенция "Фокус".

Още по темата
Кодексът за административните нарушения е допълнен с нов член 13.47 "Нарушаване на забраната, установена от федералния закон, за публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война, както и за отричане на решаващата роля на съветския народ в разгрома на нацистка Германия и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни".

При повторно нарушение на закона гражданите ще бъдат глобявани с до 5 хил. британски лири или ще бъдат арестувани за срок до 15 дни; длъжностните лица ще бъдат глобявани с до 20 хил. британски лири, а юридическите лица - с до 100 хил. британски лири, или ще им бъде наложена административна забрана за извършване на дейност за срок до 90 дни.

На 6 април законът e бил одобрен от Държавната дума на окончателно трето четене. Нейни автори са депутатите Елена Ямполска и Александър Жуков от партията "Единна Русия", както и сенаторите Алексей Пушков и Олга Ковитиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
12
 
! Отговори
Някой тихо прошепнал преди 2 години
Цар Путин е гол !
30
2
 
10
 
! Отговори
наследник преди 2 години
С една дума СОЦИАЛИЗЪМ а зверствата на ПУТИн надхвърлят на социалиста хитлер.
29
2
 
8
 
! Отговори
Пенчо Каратолев преди 2 години
Поредни руснашки проостоотии нищо друго , че кой го интересува вече тая територия наречена русия. Малко и остава ще има глад там нефт и газ не се яде , а като не продаваш и за пушки няма да има!
28
3
 
18
 
! Отговори
... преди 2 години
Този законопроект е доказателство за деспотизма и терора на който са подложени руските граждани.Путизмът основателно може да бъде сравняван с хитлеризма-същата идеология,същите средства,същите резултати в промиването на мозъци.Рашизмът е еквивалентен на нацизма...
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суверенна демокрация, както казва партай геносе путин! Ферштейн? (ох, грешка, сега се казва "Понимаеш?")
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Никоя държава и преди Германия и след нея не може да се сравнява с достиженията и в икономически, социален и културен план. Образец за държава. Вечна слава на Фюрера!Нациналсоциализмът е заплаха за световния финансов капитал и сегашното робство, в което държи 90% от държавите в света
25
0
 
17
 
! Отговори
Орт преди 2 години
И това е в най мирната страна на земята,където така свободно се диша,не го вярвам ха.
24
3
 
15
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Що в лири бе?Рубли няма ли?
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сигурно рублата вече копае дъното, защо глобите са обявени в британски паунди ? ах тоя лош запад, всички драпат към него ..
22
5
 
15
 
! Отговори
Няма сравнение преди 2 години
Пред дребния Кремълски кръволок, Адолф е само милозлив мустакат чичко. Прилика имат само в ръста и шизофренията!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"... публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война" _______________ Важно уточнение и допълнение накрая. Почти всички европейски страни са участвали на страната на нацистите срещу СССР.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да слагате,и да не слагате минуси...нещо сте изперкали.Ни Хитлер е жив,ни Сталин,нито пък ни вълнуват идеите им.Техните идеологии не стават.Нямам никакво намерение да се връщам назад заради луди зомбита,които явно не знаят коя година сме и си живеят във ВСВ.Тези,които говорят,че СССР съществува и че Хитлер е герой спиред мен трябва да са в лудницата.Утре могат да решат,че са Наполеон...
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То има ли разлика между нацистка Германия, СССР и Русия, или между Хитлер и Путин
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно заради лудите са приели закона.Трябва да се провери с каква ваксина са Байдън и нашите украинофилски кукувици,които бълнуват Хитлер.Сигурно е еднаква.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това е истинска свобода на словото, на мненията, на мисълта! Така се прави наука и история, ей! Хвала!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия, но за отъждествяване на Русия и нацистка Германия няма проблем.
15
4
 
12
 
! Отговори
Не можете преди 2 години
Да запушите устите на хората!Истината е,че Сталин и Хитлер бяха ОРТАЦИ!Те бяха двете страни на една и съща монета.Абсолютен знак за равенство между едните и другите!Бяха си наумили да си поделят Европа,но не стана както си го мислеха и Хитлер изпревари Сталин!За останалото знаем всички.А ако не беше помощта на Запада(програмата Led-Leaze) СССР щеше да загуби войната и нямаше да пороби цяла Източна Европа.Тази грешка Запада няма да повтори!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни по-големи и едни по-малки направили аншлус и взели да нападат страните в Европа една по една. Всяка прилика е случайна.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в Русия ще глобяват в британски лири?
12
1
 
9
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
БСП и *** ще го въведат в БГ веднага. Парламент не е нужно изобщо да го гласува.