Кулеба е поискал от България военна помощ, иначе се подкрепяла руската агресия

Това, което беше обсъдено във Външно, не включваше тази тема, обясни Генчовска
20 апр 2022 18:20, Петя Славова
489

Украинският външен министър Дмитро Кулеба беше изслушан от депутатите от Комисията по външна политика. Пред тях той заяви, че който не изпраща военна помощ на Украйна, подкрепя руската агресия.

Въпросът с изпращането на военна помощ от България към Украйна е бил поставен пред премиера Кирил Петков, научи Bulgaria ON AIR.

"Това, което беше обсъдено във Външно, не включваше тази тема. Въпросът е бил обсъден на срещата при премиера", заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска.  

Още по темата

Обсъждане на темата не е имало и с българските депутати, но от публикувано в социалните мрежи видео става ясно, че управляващите от "Демократична България" са изразили подкрепа за военна помощ пред Кулеба по време на закритото заседание.

За да тръгне оръжие към Киев обаче, парламентът трябва да даде "зелена светлина". Двете предложения на "Демократична България" и ГЕРБ не бяха обсъдени и на заседанието на Комисията по външна политика.

"Предложенията, които бяха внесени в нашата комисия, бяха върнати за доизясняване на технически законови подробности", посочи председателят на външната комисия Венцислава Любенова.

От ГЕРБ обвиниха управляващите в саботаж и намекнаха, че посещението на Кулеба у нас не е случайно.

"Едва ли има някой в България, който да си мисли, че Кулеба е тук на протоколна среща", заяви депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева.

"Време е да се уплътни българската подкрепа за Украйна", призова депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.  

А според "Възраждане" страната ни и сега изпраща военна помощ, но тайно.

"Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжие, които, разбира се, не отиват директно в Украйна", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Окончателното решение дали страната ни ще даде военна помощ на Украйна се очаква след Великден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Кулеба- **********
332
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който сака да отива добровлец държавата не я натоварвайте ....ама само се пърчат по форумите
331
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си е. Ако България има нужда от помощ ще рев до небесата, но се скатаваме когато не сме лично засегнати.
330
3
 
29
 
! Отговори
PG преди 2 години
Не може да идвате тук в България и да ни определяте каква политика да води е,не ни замесвайте във вашите каши със смешния ви президент,държава пропита от корупция и подкрепяща нацистки паравоенни не може да ни каже каква политика да води е,интересно защо имахте такава голяма армия до границата на Русия,този конфликт беше предизвестен и щеше да избухне така или иначе всички знаеме кой го провокира и кой има изгода,а артистчето само е един изпълнител
329
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия имаше много смешна стратегия в тази война.Затова ще загуби.А ние вече сме ясни и на ЕС и на САЩ.Не може да се разчита на нас.Уннас се работи с поткупи.Без поткупи нищо не става.Даваш на БСП и на другите ,които са против и се оправят нещата.Какво не им е ясно.Същото е има Македония,докато не си платят няма влизане в ЕС.Корупията е водещото.Даже да е малко пак е нещо.
328
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Винаги срещу - Аз пък вече съм на друг принцип : Винаги срещу ПРОСТИ , НЕУКИ и НЕГРАМОТНИ ПРОДАЖНИЦИ като теб дето обикаляте като *** да миете чинии , да разкарвате пица и да берете чесън на ГОСПОДАРИТЕ ,и въпреки че сте една шепичка ГОЛТАЦИ крещите от името на цял народ !!!!!!
327
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 430 - Дай ми само една причина която прави Германците , Англичаните и Американците твои "БРАТУШКИ" : Станал си по-образован , по-богат , по-обичан - Последната причина която можеш да се опиташ да изтъкнеш , е че си по-"СВОБОДЕН" , защото изобщо НЕ си свободен щом ти решават бъдещето и ти НАРЕЖДАТ какво , кога и как да правиш и ако не слушкаш следва ТОЯГА и САНКЦИИ !!! Нямам спомен Руснаците да са ни налагали санкции за каквото и да било !!!
326
0
 
7
 
! Отговори
+ДО 375 преди 2 години
а ТАКВИЗ като теб са готов да растрелват българи заради Украйна,нали!?
325
1
 
21
 
! Отговори
Писна ми преди 2 години
Писна ми да слушам наглите Укри да реват за помощ , а да се държат все едно някой им е длъжен , след като всичко започна заради тяхната продажност , наглост и инат ! Писна ми и да слушам всеки ден тези които наистина ИСКАТ тази война да продължава за да печелят огромни пари , но после тези които ще го отнесат са ГОЛТАЦИ като нас - Ето защо сме им в това НАТО и ЕС - Роби за ограбване и за пушечно месце !
324
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофиле, пишеш глупости - твоите братушки са били против нас във всяка една война след освободителната, особено първата световна ни нападат. Интернетът ти е враг.
323
4
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Сега и за братските народи от НАТО - когато Руснаците освобождават първо Сърбия, после Гърция от Турците, е трябвало и нас , но братска Англия и Франция не са съгласни. 1878 договора от 03.03, не се изпълнява заради тях....1918, Англия се опитва да срине София, 1943, успява!....
322
8
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Точна дефиниция на понятието братски народ няма в речника, но мога да Ви обясня, защо ние смятаме за такъв Руския! Имаме обща азбука, еднаква религия, сходни езици, подобен начин на мислене. Никога не сме воювали помежду си, напротив, в не една война сме се били заедно , и сме умирали заедно!
321
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободихме Украйна, Беларус, Полша през 1918 година. Пак ли да ги освобождаваме? Къде са паметниците на освободителя?
320
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За коалициите да има много по висок праг за влизане в парламента за да не могат да изнудват така както се получава сега. Гръмогласни и властни. Няколко човека.
319
10
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Иска помощ от държава, в която снишаването е национален спорт. Прoтoпитeците населяващи територията нямат гръбнат и топки. Иначе се пишат велики... :)
318
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така става когато няма интелигенция. За сметка на това има пропаганда. Вместо журналистика от сутрин до вечер слушаме пропаганда.
317
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столичния съвет се видя колко им акъла и нивото. Парламента дано да не пада на туй ниво както и правителството и президента. Народа ясно казва не на помощта, не на войната, да на мира. Това е
316
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб /сдс и дсб и да бг и зелените 2ма чов. искат да дават. Ми да дават кой им пречи. Да купят с пари от субсидията и да ходят да я носят. ПП са хитри и чакат да видят на къде ще задуха вятъра. ДПС и БСП имат по правилно отношение. ИТН не мога да ги разбера и Възраждане . Да гласуват поименно...
315
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви "ушастия" бе глупав ***. Някой тръгнал тебе да те модернизира. Искаш да убиваш. Типично за не умните и необразованите.
314
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арогантно държание, а иска помощ. На всичкото отгоре - поддържа режим, който изтребваше невинни хора десетилетия. Правиха биооръжие срещу Русия, не са в НАТО, а му дадоха терен да насочва оръжия срещу Русия. Наглост и всичко това е заради русофобията. Това е заразата на нашия век,