Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?

В гробовете може да има до 9000 загинали
520
Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?
Трупове в Буча. Снимка: БГНЕС, архив

Нови спътникови снимки показват нещо, което прилича на масови гробове близо до Мариупол, а представители на местните власти обвиниха Русия, че е погребала там до 9000 украински цивилни в опит да прикрие клането, което се извършва при обсадата на пристанищния град, предаде БТА като цитираАсошиейтед прес.

Още по темата

Снимките се появиха вчера, само няколко часа след като руският президент Владимир Путин обяви победа в битката за Мариупол, въпреки че там има още около 2000 украински бойци, обсадени в голям стоманодобивен завод. Путин заповяда на войските си да не щурмуват, а да блокират достъпа до техните укрепления, "така че дори муха да може да прехвръкне".

Доставчикът на сателитни изображения "Максар" публикува снимките, на които според него се виждат над 200 масови гроба. Снимките показват дълги редици гробове, простиращи се от съществуващо гробище в град Мангуш край Мариупол.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко обвини руснаците, че "прикриват военните си престъпления", като изнасят телата на цивилни от града и ги погребват в Мангуш. В гробовете може да има до 9000 загинали, заяви вчера градският съвет на Мариупол в публикация в приложението за съобщения "Телеграм". Бойченко нарече руските действия в града "новият Бабин Яр" – в алюзия с мястото на масови нацистки кланета, при които през 1941 г. са убити близо 34 000 украински евреи.

Когато преди три седмици, след оттеглянето на руските войски, в Буча и други градове около Киев бяха открити масови гробове и стотици мъртви цивилни, Русия отрече техните войници да са убивали цивилни там и обвиниха Украйна, че е инсценирала зверствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са стари кадри от Белград от зверствата на САЩ там !
373
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато не си познаваш историята и чужденци я пишат вместо теб, фалшифицирайки и манипулирайки я, се получва това!Зомбита, прекланящи се пред своя собствен убиец и чужд нацистко-немско-английски шпионин Бандера, убивал предците на украинците и работил срещу тяхния народ https://youtube/watch?v=-cpmockX_eA
372
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги украинци, същите, които ви убиваха през ПСВ и ВСВ, ви убиват и днес, защо се кланяте на един предател и нацист Бандера, работил срещу населението на Украйна и славяните,евреите и е английски шпионин, възпитаван от менторите си, да руши държавността ви, да убива населението ви, създавайки групи за убийства срещу вашето население? Луди ли сте, да се кланяте на убийците на собствения си народ, зомбирани ***!
371
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой се кланяте, бе украинци, на един нацист и масов убиец на украинци и английски шпионин - Бандера? Вие нормални ли сте, да се кланяте на хора, които са ви убивали дедите и са работили срещу вашето население? Това ли ви е идола, вашия собствен убиец и чужд шпионин Бандера, работил срещу вас? Луди ли сте? Зомбираха ви!
370
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой се кланяте, бе украинци, на един масов убиец на украинци и аглийски шпионин - Бандера? Вие нормални ли сте, да се кланяте на хора, които са ви убивали дедите и са работили срещу държавата ви, които са пращали в нацистки концлагери дедите ви? Нормални ли сте? Превърнаха ви в нацистки зомбита, кланящи се на хора, работили срещи вас и са ви убивали, изтриха ви истинската история и ви наложиха да се кланяте на враговете на украинския народ и ги величаете, луди ли сте?
369
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКакво ми натискаш минуси, един американски журналист показа видеото и една интервюирана дърта нацистка каза, че хората са били убивани със снайпери, когато са опитвали да се доберат до кладенеца и си налеят вода, показаха и труповете лежащи из града хора, опитали се , да си вземат вода и убити от снайперисти, труповете лежаха по улиците!
368
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 2 години
До П Големи глупости си написал. Измисли нещо по-умно.
367
2
 
4
 
! Отговори
Помислете преди 2 години
"Набожният" путин, който ходи в църква за парлама, убива православни християни по време на най-святия им празник. Срам и позор за "православна" русия.
366
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс"Азов", "Айдар", "Десен сектор",Трите мечи лапи и много други организации в Украйна, са 100% нацистки и са терористи, те не служат на Украйна и никога не са били под украинска власт, а са контролирани от олигарси и чужденци. Достатъчно нацистки материали, книги, инструкции , нацистки знаци се намериха, а нацистки символи, се развяваха публично в Украйна години наред!
365
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера гледах видео, как укро-нациститите минират улиците пред къщите на хората, жителите на къщите им се молеха да не минират, плачеха, но онези ненормалници, не искаха да чуят , дори се репчеха на местниите жители от къщите. Едни нагли укри със скъпа кола, пък се взривиха от собствените си мини, които укро-нацистите слагат, това са *** оти, защото мините ще останат за тях самите и за тяхното население, седемдесет години след ВСВ, са продължавали да се вривяват хора от нацистките мини от ВСВ
364
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Не лъжете!Укро-нацистите са руска измислица,за да си оправдаят завоевателната война в Украйна.Причина за войната е желанието на Русия да заграби ресурсите на Украйна.
363
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убивали са хора, които са излизали от избите, само,за да налеят вода и укро-нацистките снайпери, са ги убивали като улични кучета, вардейки около водните източници със снайпери, много са умрели именно, когато са търсели храна или вода за децата или близките си! Домовете им, също са рушени от укро-нацистите!...................... https://youtube/watch?v=7iGjj2_WnPY
362
3
 
3
 
! Отговори
Не лъжете! преди 2 години
Девет години подред укро-нацистите убиват мирни жители, но всички се преструваха, че не виждаха това, с изключение на няколко журналисти, които бяха намачкани, затова, че показваха истината за убийствата на мирното население в Украйна и че Киевската хунта убива хората в Украйна! Русия е спасител за жителите на Украйна, тя навлезе именно с тази цел - денацификация и демилитаризация, а тези, които пращат оръжия, за да умират още хора,деца или ги принуждават стоят в избите с месеци, са престъпници
361
1
 
4
 
! Отговори
ISTINATA преди 2 години
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИМА БОЖИЯ МИСИЯ - ИСТИНА И ЛЮБОВ И МЪДРОСТ. ИСТИНАТА Е, ЧЕ УКРИТЕ - УБИВАТ ЦИВИЛНИ, ВЗИМАТ ГИ ЗА ЗЛОЖНИЦИ И ОБВИНЯВАТ РУСИЯ. ПРОСТО НАРОДЪТ ОБИЧА ИСТИНАТА И Е НА СТРАНАТА НА ИСТИНАТА- НИТО СМЕ РУСОФИЛИ НИТО СМЕ УКРО-ФОБИ. ПРОСТО ИСКАМЕ ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ И ДА ГИ АНАЛИЗИРАМЕ С МОЗЪЦИТЕ СИ И СЪРЦАТА СИ, А НЕ ОТ КУПЕНИ МЕДИИ ДА НАТРАПВАТ ПОЗИЦИИИ!!!
360
0
 
11
 
! Отговори
гошо тъпото. преди 2 години
КАК ПОЗНАХТЕ ЧЕ СА ЦВИЛНИ КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПИШИТЕ ДАЖЕ ДАЛИ ТОВА СА ЖЕНИ ИЛИ МЪЖЕ. А ПРЕОБЛЯКАНИТЕ НАЦИСТИ ДА ИЗБЯГАТ И ТЕ ЛИ СА ЦВИЛНИ. СМЕШНЕ СТЕ С ТЕЗИ ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ.
359
12
 
15
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Има ли нормални хора, които подкрепят агресията на лилипутчин? Какъв интелект и човешки ценности трябва да притежава индивидът за да поддържа подобни антихуманни действия на един очевидно ментъли-дефишънт т.нар. държавен лидер!?!?!?!?
358
4
 
15
 
! Отговори
П преди 2 години
Прилича,вероятно .Ама дали Украйна не прикрива издевателствата си.Колкото държави им изпрати оръжие раздадоха го на затворниците и дечурлигата и те се заиграха.После Путин виновен.
357
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАДИРОВ ПРОДЪЛЖАВАЙ!-НЕКА РЕВАТ ПЛЪХОВЕТЕ.
356
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ги намират ? Как се знае че са там? Освен извършителите друг едва ли ще ги намери за няколко дни.А дали е вярно е друг въпросът.
355
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в този сайт когато става въпрос за руски зверства винаги се слага въпросителен знак в заглавието. Другари стига вече с това прикриване на руските варварства русия изчезва като държава стига сте слагали тенекия отзод и сте подмокряли гaщите като чуете русия. Видяхте че никак не е страшна вашата русия, достатъчно е да имаш добро оръжие за да я набиеш.