Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?

В гробовете може да има до 9000 загинали
520
Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?
Трупове в Буча. Снимка: БГНЕС, архив

Нови спътникови снимки показват нещо, което прилича на масови гробове близо до Мариупол, а представители на местните власти обвиниха Русия, че е погребала там до 9000 украински цивилни в опит да прикрие клането, което се извършва при обсадата на пристанищния град, предаде БТА като цитираАсошиейтед прес.

Още по темата

Снимките се появиха вчера, само няколко часа след като руският президент Владимир Путин обяви победа в битката за Мариупол, въпреки че там има още около 2000 украински бойци, обсадени в голям стоманодобивен завод. Путин заповяда на войските си да не щурмуват, а да блокират достъпа до техните укрепления, "така че дори муха да може да прехвръкне".

Доставчикът на сателитни изображения "Максар" публикува снимките, на които според него се виждат над 200 масови гроба. Снимките показват дълги редици гробове, простиращи се от съществуващо гробище в град Мангуш край Мариупол.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко обвини руснаците, че "прикриват военните си престъпления", като изнасят телата на цивилни от града и ги погребват в Мангуш. В гробовете може да има до 9000 загинали, заяви вчера градският съвет на Мариупол в публикация в приложението за съобщения "Телеграм". Бойченко нарече руските действия в града "новият Бабин Яр" – в алюзия с мястото на масови нацистки кланета, при които през 1941 г. са убити близо 34 000 украински евреи.

Когато преди три седмици, след оттеглянето на руските войски, в Буча и други градове около Киев бяха открити масови гробове и стотици мъртви цивилни, Русия отрече техните войници да са убивали цивилни там и обвиниха Украйна, че е инсценирала зверствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Киев вече един път "падна" :))) Червенопитеците токова мечтаят за армии и войни, ще са уникално тъппии. Нищо няма да падне освен пияните ви глави.
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зверове
12
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цивилен с автомат, не е цивилен
11
26
 
15
 
! Отговори
бг преди 2 години
Империята на злото показва отвраттелната си същност.но така по-скоро ще й дойде края.
10
16
 
42
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Медийнта война тече в пълна сила само че истинската война се решава на фронта а там руснаците водят и създават факти. Като падне и Киев няма да има кой да пита за квото и да било вече
9
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е че точно тия 2к уссраински войника ше обърнат войната ша знайш
8
18
 
50
 
! Отговори
лъжи ками лъжи преди 2 години
В Мариупол азовците избиваха населението. Гледайте клипове в тубата. Там те си казват кой е стрелял по тях. Още се страхуват от тяхната украинсща армия.
7
6
 
26
 
! Отговори
Баскетболист преди 2 години
Тоа в чувала с номер3 съм аз.
6
41
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дните на джуджака са преброени,усеща го и е като змия.
5
41
 
24
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ СА УБИЙЦИ преди 2 години
РУСНАЦИТЕ СА УБИЙЦИ!- ВИНОВЕН ЛИ Е РУСКИЯТ НАРОД- ОЧЕВИДНО- РУСНАЦИТЕ УБИВАТ ДЕЦА ЖЕНИ СТАРЦИ!
4
12
 
13
 
! Отговори
Путинист преди 2 години
Те така и новите ни братя по линия на НАТО Турция са ни клали нас навремето :)
3
45
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България показва на Европа и на света,че е Путинска държава.Троянския кон на Путин в ЕС и НАТО.Незнам още колко ни остава в тези съюзи.Време е за масова миграция в ЕС,защото ние няма да сме там.
2
48
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез надминаха сръбския ***. Пълна трагедия. Джуджето сложи огромно черно петно върху държавата, което неложе да бъде махнато вече. Жалко. Но това става, когато човек седи на власт твърде дълго.
1
20
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните масови убийства извършени от "героите на украйна"?