Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?

В гробовете може да има до 9000 загинали
520
Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?
Трупове в Буча. Снимка: БГНЕС, архив

Нови спътникови снимки показват нещо, което прилича на масови гробове близо до Мариупол, а представители на местните власти обвиниха Русия, че е погребала там до 9000 украински цивилни в опит да прикрие клането, което се извършва при обсадата на пристанищния град, предаде БТА като цитираАсошиейтед прес.

Още по темата

Снимките се появиха вчера, само няколко часа след като руският президент Владимир Путин обяви победа в битката за Мариупол, въпреки че там има още около 2000 украински бойци, обсадени в голям стоманодобивен завод. Путин заповяда на войските си да не щурмуват, а да блокират достъпа до техните укрепления, "така че дори муха да може да прехвръкне".

Доставчикът на сателитни изображения "Максар" публикува снимките, на които според него се виждат над 200 масови гроба. Снимките показват дълги редици гробове, простиращи се от съществуващо гробище в град Мангуш край Мариупол.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко обвини руснаците, че "прикриват военните си престъпления", като изнасят телата на цивилни от града и ги погребват в Мангуш. В гробовете може да има до 9000 загинали, заяви вчера градският съвет на Мариупол в публикация в приложението за съобщения "Телеграм". Бойченко нарече руските действия в града "новият Бабин Яр" – в алюзия с мястото на масови нацистки кланета, при които през 1941 г. са убити близо 34 000 украински евреи.

Когато преди три седмици, след оттеглянето на руските войски, в Буча и други градове около Киев бяха открити масови гробове и стотици мъртви цивилни, Русия отрече техните войници да са убивали цивилни там и обвиниха Украйна, че е инсценирала зверствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
10
 
13
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Явно руснаците не желаят да се развиват интелектуално и технологично. Добре, имат това право, но защо пречат и на други народи да се развиват. Украинците искат в Европа, те воюват и умират за идеалите си.
293
8
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ега ти дивотията!!!!...Ама верно,нима наистина има хора,които се връзват на тая СУПЕРДОЛНА ИЗМИШЛьОТИНА?!...Спътниковите снимки показвали "НЕЩО,КОЕТО МНОГО ПРИЛИЧАЛО" на.."масови гробове"..?!?!?!?!...Ей,нечифтокопитни,до там ли сте паднали,че да ви манипулират С НЕДОМЛЪВКИ ?!?!...А иначе сте "против" "конспиративните теории" ?!..
292
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистка русия вече е написала името си наравно със северна корея, ислямска държава, нацистка Германия и все такива приятни организации. Невероятно, колко ниско успяха да паднат последните 2 месеца
291
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако *** не беше нападнал Украйна,тази статия нямаше да я има.
290
11
 
12
 
! Отговори
Снежина преди 2 години
Съвременните руски фашисти избиват и колят украинския народ така,както и хитлеровите фашисти не са правили - тия са много по-лоши в методите ,прийомите и лъжите си !Разликата между Путиновата армия и Съветската армия е от " небето до земяпта "-тия отнемат свободата на цял един народ,а Съветската армия донесе свобода на много народи / друг е въпроса какви са подбудите / С тая война Русия доказа,че не зачита никакви международни договорености,защо тогава останалите страни трябва да зачитат Русия?
289
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това им е стила на комунистите - яки денонощни лъжи и насилие. Те без война и насилие не могат да съществуват защото нормалните хора ще ги изхвърлят. Както ние ги изхвърлихме през 1989. Нищо че още има платени мекерета в България. Слава на Украйна!
288
12
 
11
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Няма нищо случайно в преголямото желание на Джозеф и Хънтър Байдън Украйна да бъде въоръжавана с оръжие - съветско производство. Това би дало възможност на украинците да извършват военни престъпления, включително, масово изтребление на свои сънародници. След което да обвиняват Русия за собствените си деяния, с услужливото съдействие на големите западни медии, превърнали се от средства за информация в пропагандни рупори, изпълняващи политически поръчки.
287
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете едностранно, за да манипулирате.Попитайте защо 8 години от 2014 година в източната част на страната, са избити над 14 000 души, РУСКО -говорящи?!Покажете стената на Ангелите - изтребените деца?Разкажете как живеят хората, чиито жилища са разрушени още преди да започне тази операция на Русия?Аз знам, но много елементарни хора ви вярват на манипулациите и те са ви по-важни, нали? Такива, знаещи, се заплашват и спиратЗащо не разкажете за изгорените живи бесарабски българи в Одеса?
286
7
 
8
 
! Отговори
offf преди 2 години
Всеки ден намират масови гробове укрите ... Вече даже не е смешно!
285
0
 
2
 
! Отговори
linx преди 2 години
До АнонименАгресор е болния ти мозък !Ако въобще имаш такъв от многото самогон който си излочил!
284
12
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Съжалявам, че ще ви разочаровам, но ссср никога повече няма да съществува и България няма да снане част от русия, защото е в ЕС и НАТО.
283
17
 
13
 
! Отговори
Сивов преди 2 години
Слава на Украйна и нейни храбър народ !!! Ето кой заслужава УВАЖЕНИЕ, а не агресори те,убийците и узурпаторите,на които се кланят незнайно защо отделни хора ?! Вечен по зор за армията на Путин и дано участниците в тази кръвопролитна война ЗА КЕФ на Путин бял ден да не видят !!!
282
17
 
15
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Разбира се, че русия прикрива клането на цивилни!!!!
281
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американоробите са неспасяеми.
280
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за украинските нацисти избиващи хората не само в Украйна, но и в независимите държави Луганска и Донецка народна република.
279
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Донските казаци са руснаци.
278
18
 
18
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСИЯ преди 2 години
СЛАВА НА УКРАНА И ТЕХНИТЕ ГЕРОИЧНИ СИНОВЕ!---СЛАВА НА УКРАИНСКАТА КАЗАШКА КОННИЦА , ВОЮВАЛА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ! ....ЗНАЕМ И ПОМНИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
277
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНеграмотнико - пише се разСтрелване.Представи си как се отразява на оразования човек безкрайната ти простотия и невежество!
276
3
 
10
 
! Отговори
Iwo преди 2 години
Прикрива, че земята е плоска, зелени човечета, рептили и дракони под азовстал.Не ви ли омръзна тази плоска пропаганда ?
275
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кеф ми прави като си помисля, какво я чака московската примитивна алчност и натурална неграмотност