Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?

В гробовете може да има до 9000 загинали
520
Масови гробове близо до Мариупол, прикрива ли Русия клането на цивилни?
Трупове в Буча. Снимка: БГНЕС, архив

Нови спътникови снимки показват нещо, което прилича на масови гробове близо до Мариупол, а представители на местните власти обвиниха Русия, че е погребала там до 9000 украински цивилни в опит да прикрие клането, което се извършва при обсадата на пристанищния град, предаде БТА като цитираАсошиейтед прес.

Още по темата

Снимките се появиха вчера, само няколко часа след като руският президент Владимир Путин обяви победа в битката за Мариупол, въпреки че там има още около 2000 украински бойци, обсадени в голям стоманодобивен завод. Путин заповяда на войските си да не щурмуват, а да блокират достъпа до техните укрепления, "така че дори муха да може да прехвръкне".

Доставчикът на сателитни изображения "Максар" публикува снимките, на които според него се виждат над 200 масови гроба. Снимките показват дълги редици гробове, простиращи се от съществуващо гробище в град Мангуш край Мариупол.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко обвини руснаците, че "прикриват военните си престъпления", като изнасят телата на цивилни от града и ги погребват в Мангуш. В гробовете може да има до 9000 загинали, заяви вчера градският съвет на Мариупол в публикация в приложението за съобщения "Телеграм". Бойченко нарече руските действия в града "новият Бабин Яр" – в алюзия с мястото на масови нацистки кланета, при които през 1941 г. са убити близо 34 000 украински евреи.

Когато преди три седмици, след оттеглянето на руските войски, в Буча и други градове около Киев бяха открити масови гробове и стотици мъртви цивилни, Русия отрече техните войници да са убивали цивилни там и обвиниха Украйна, че е инсценирала зверствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУТИН Е УБИЕЦЪТ НА 21 ВЕК- РУСКИЯТ ХИТЛЕР МАСОВ УБИЕЦ
333
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години демоНкрация наистина САЩ саси свършили работата в България населението е станало това в СОДОМ и Гомора отричащи и невярващи на истини само на манипулации от Зомбивизора. Ще се стигне до там,че хората са неспасяеми като плевела ще трябва да се унищожи и да се почне на ново.
332
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно мобилните крематориуми не могат да смогнат.
331
12
 
19
 
! Отговори
бай х-й преди 2 години
е понеже се чудят кой ще "риве" със сигурност 100% Русия ще постави началото на новия ред,и ще смали Украйна в рамките на 1936 година,а и Поляците да не забравят колко еврей са избили при влизането на Германия в Полша
330
9
 
19
 
! Отговори
Поредната глупост преди 2 години
Западната пропаганда работи на пълни обороти. Измислици една след друга. Като не се хванем на една лъжа, идва следващата. Ама аз да попитам - какъв кмет на Мариупол, какъв градски съвет???? Града е превзет от руснаците, къде е тоя кмет и сие.
329
11
 
11
 
! Отговори
бай х-й преди 2 години
Еврейте не поддържат режима в Украйна с президент евреин,,зaщо ли ,Май има защо ,Май някъде чутох че спецовете по масови гробове са Азов-Бандера ,колко еврей са избили в Киев,ааа май над 1000000 ...
328
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бонев 308. Не в Хатинската, приятелю, а в Катинската. Но ти случайно напита правилна нишка. Запознай се с историята на Хатин и на още няколкостотин белоруски села, изгорени заедно с жителите им от доблестната германска армия и бандеровските отряди.
327
8
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Абе факт е,че никой не иска с Путин и Русия:):):)Е ги сега хората умират в Украйна,но не искат руския ботуш отново.За бившия Соц лагер сме си говорили:):):)България,Румъния,Чехословакия,Унгария,Полша,Албания,ГДР всички ЕС и НАТО и колкото може по-далече от Русия:):):)Руските тролеи рИвът и не вярвЪт:):):)
326
6
 
9
 
! Отговори
За 9 май преди 2 години
Мутрофанова си е татуирала Zвастика на челото!
325
4
 
6
 
! Отговори
Кукушенков преди 2 години
Не може един брадат Нептун с тризъбец да потопи флагманът на руския флот Москва!
324
10
 
8
 
! Отговори
Бонев преди 2 години
Абе те и в хатинската гора бяха избити 22000 полски офицери и интелектуалци през Втора та Световна,но руснаците дълги години отричаха,че това е истина ! Защо сега трябва да се вярва на руските твърдения - доказано е вече / и то неведнаж ! / че те са истински маро дери и за тях истинската " правда " е само една - Русия каквото каже ?!
323
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен *** - един разгърнат ц300 там и хамериканските ръждясали прахосмукачки са окапали по-бързо от украинския ввс. Да внимават нидералндците, че нашите радари не ги разпознават като приятелски:))))))
322
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ ВОЮВАТ СТЕЩУ РУСКИЯ ОКУПАТОР! ТОВА Е ПОРЕДНИЯ СРУТЕН МИТ НА РУСКОФАШИСТКАТА ПРОПАГАНДА,ЧЕ НЯКОЙ ЧАКА ОСВОБОЖДЕНИЕ
321
7
 
11
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Защо за руските освободители в Украйна няма цветя, хляб и сол?А ги посрещат с джавелини и пеят Путин ***?
320
10
 
13
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
На Великден Путин пуснал некъв резан талибан Кадиров да вика в Украйна Алах Акбар и да стреля:):):)Смятаааай:):):)
319
6
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Комунистите и руснаците никога не празнуват Великден.В Русия даже баш патриарха им Киро е от КГБ.Поп Кагебеец:):):)
318
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са безчинствата на азов и техните натовски офицери които сега ще си получат заслуженото след честен съдебен процес за да могат близките на жертвите да спят спокойно вечер.
317
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойченко като прави сравнение с Бабин Яр що не каже че тези 34 000евреи убити там са събирани и водени там и от украинци полицаи.
316
10
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Абе Нидерландските Ф35 щом пикират и днес над Бузлуджа значи всичко е ОК:)
315
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,, Труп'' номер 3 е бил висок към 2,50 метра сигурно, поне така се вижда на снимката.