Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна

Дипломат: 800 млн. долара е стойността на оръжията, които ще се доставят за Киев
25 апр 2022 10:00, Анисия Иванова
701
Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24".

Още по темата

"Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов.

"Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
12
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТ САЩ / ВЪРХУШКАТА -ЕВРЕЙСКИ БОГАТАШИ / АКО РУСИЯ СНАБДИ С ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ / С РАЗЛИЧИНИ НОСИТЕЛИ / - ВЕНЕЦУЕЛА ;КУБА ; КОРЕЯ ... И ТУК ТАМ АРАБИТЕ ???????????? НЯМА БАЗА ГУАМ - БРЕГОВЕТЕ НА САЩ ПОД ЗАПЛАХА И РЕД ДРУГИ ИЗГ ...ЦИ !!!!!!!!!
440
17
 
4
 
! Отговори
Македонец преди 2 години
Българи фашисти!!! Ке ви избиeм бе!
439
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по голямата част от войската са били украинци не много труден отговор
438
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царска Русия, която ни е уж освободила (всъщност е идвала за земята ни) няма нищо общо със сегашната държава и народ, които нямат ниакви заслуги за това. Не можеш да се кичиш с постиженията на прадядовците си. Днес Русия предлага нео-фашизъм, а съвремениците й са отговорни за 45 години комуистически терор над България!
437
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
475 а забеляза ли кога точно САЩ реши да дава оръжие на Украйна? След демонстрацията със Сармат. Явно шубето е достатъчно голямо, щем рискуват да се конфронтират толкова директно. Но това е нож с 2 остриета и за съжаление все Европа е на пътя на това острие.
436
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шегаджия е този.А САЩ също шеговито трябва да отговорят, че доставките ще спрат веднага след като Русия се изтегли от Украйна.
435
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От въпрос с повишена трудност: Явно наистина въпросът е с повишена трудност. Никой не хваща оръжието.
434
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Украйна!!! Слава на фашизма!!! Слава на нацизма!!! Русия *** дано!!! България на пукне дано!!! Слава на Македония!!! Българи фашисти!!!
433
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Либене, като и слепите са прогледнали, защо не прогледнат и за периода преди войната? Викаш и глухите чуха, какво по-точно? Лъжите на украинците ли? Тия лъжат та се късат. И наш ****нго чак завижда на уменията им да лъжат. Да напомня ли за отвлечения наш почетен консул в Мариупол, дето хич и не знаеше, че е отвлечен. На мен един лъжец начело на държавата ми стига, Зеленски ми идва в повечко.
432
4
 
17
 
! Отговори
redordead преди 2 години
и какво? ще им пръ-днат на че-па...*** си мислеше, че ще се държи като хулигана на класа и всички ще го слушат - но получи задръжен и силен отпор от Западния свят...санкции докрай и яко въоръжаване на Украйна - нали безаналогивите са самая магучая армия в мире - значи едни украинци, захранени с остаряло съветско оръжие и остаряло натовски - не би трябвало да ги притеснява? Все пак - най-великата армия в света с уникалните оръжия...
431
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос с повишена трудност: Кой е освободил България от Османското иго? Който ми отговори, получава голямата награда! Който не ми отговори, да хваща оръжието и да ходи да се стреля с Русия.
430
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е Русия и тя да започне да дава доставки в някои погранични райони на САЩ! Защо пък не. Само една точка на конфликт ли ще има? И пак в Европа, нали? Пак Европа да е съсипана икономически. Я колко други хорица има дето искат да изпробват оръжието си. Сега е момента.
429
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
466 питай освободителите защо отмъкнаха исторически ни архиви и тонове злато изнесено с вагони тази история за 45 год комунизъм дето се учеше сам помисли колко е вярна аз съм чул от руснаци че ленин е написал руската азбука
428
5
 
22
 
! Отговори
Дядо Либен преди 2 години
До 463 : Абе момко, никой не се бие СРЕЩУ Русия, а се защиава от Русия. Украйна се защитава на собствена територия! И слепите прогледнха и глухите прочуха каква ограомна измама се е случила в Донбас и Крим. Запада е принуден да помага на Украйна, защото искат да го спрат Путин там където е. И какво са ти виновни украинските бежанци?! Нямаше да ги има ако Путин не беше нападнал суверенна Украйна. На него се сърди за всичко.
427
2
 
17
 
! Отговори
И аз да кажа преди 2 години
Голям смях е когато чета,че САЩ са най задлъжнялата нация в света. А такива писания,вече съм на 60 г., ги чета от 15 възраст. Много сте зле... СССР ни учеше,че капитализмът по определението на сифилистика Ленин е загниващ и умиращ, а хората определяха капитализмът като мушмула...колкото повече загнива,по вкусен става.Повярвайте ми,САЩ и ЗАПАДНА Европа още десетилетия няма кой да ги догони. Вижте какво стана с Хуавей...още по лошо ще стане с путинската Русия....
426
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Като искат да прекратят доставките да се изнасят от там !
425
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заедно с това умира и Европа. Всички видяхме тази мащеха Европа как ни смаза, когато зададохме ясните въпроси защо ни затварят без да има нужда? Защо фалират цели отрасли и малки фирми за един грип? Защо може да спя с каквото извращение поискам, но не мога да имам различно политическо мнение от общоприетото? ЕС е мъртъв. Брюксел и лудостта на бюрокрацията уби идеята за ЕС.
424
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, най-накрая всички разбраха, че украинците водят войната на САЩ срещу Русия, заедно с европейските радетели на мира и 42та пола. За площадка е избрана Украйна, а умните и красивите украинци са пушечното месо. Така е като се избира клоун за водещ на новите световни игри на глада.
423
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се учудвам, че България е най-CKaпaHaTa държава на света. Достатъчно е да тръгнеш да убиваш освободителите си.
422
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злобата зависта и омразата изяждат човека отвътре и го превръщат в чудовище в това се е превърнал путин и компания в техните медии отвсякъде омраза към всичко дори и на луната да отидат и там раша ще си намерят врагове