"Газпром": Спрени са газовите доставки за България и Полша

Причината - страните не плащат в рубли за горивото
Обновена: 27 апр 2022 09:40 | 27 апр 2022 09:35, Елка Василева
302
"Газпром": Спрени са газовите доставки за България и Полша
Снимка: архив, БГНЕС

"Газпром" напълно е спрял доставките за компаниите "Булгаргаз" и ПГНиГ (PGNiG), тъй като страните не плащат в рубли за горивото, съобщи холдингът, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Доставките ще бъдат спрени, докато плащанията не бъдат направени, допълни концернът.

"Газпром експорт" е уведомил "Булгаргаз" и PGNiG за преустановяване на газовите доставки от днес, 27 април, до момента на осъществяване на плащането в съответствие с реда, установен с указ", съобщава "Газпром" и отбелязва, че "Газпром експорт" не е получил плащания за доставките на газ през април от двете компания към края на работния ден на 26 април.

Руската газова компания също така припомня, че България и Полша са транзитни страни и "в случай на неразрешено отклоняване на руски газ от транзитните обеми за трети страни доставките за транзит ще бъдат съкратени с този обем".




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
Rubliov преди 2 години
И какво като са спрели миризливия г.з.Чао средновековци.
200
0
 
0
 
! Отговори
227 те наще преди 2 години
фирми нямат разлика от руските, по техен модел са правени. както и политиците ни де до сега подписваха неисзгодни за бг договори в полза на газпром за малка комисионна, за тва сега ББ Нинова и подобни зафащат да ревът, всъщност на тях завъртяха кранчето
199
0
 
0
 
! Отговори
газово джудже преди 2 години
понеже нямам кураж да спра на германия, най-лесно на полша и българия. ама пък ся ще им разрешат да ползват въглища...дали не се огелпих тука... почесва се замислено по бледата кратунка
198
1
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
До руската мечка??!! Тази сутрин ако не си с,рал както трябва,дали пак Борисов няма да ти е виновен?Значи понеже бил много гл,упав според теб и останалите 85%ви,и понеже слушкал,затуй изгради със средства на Булгаргас супер газопровод със супер газова мрежа в БГ,която позволява на не,кадърните от ПП да се изхвърлят и да се гуцат както им дойде,защото имат реверсивните,чисто нови компресори,които Борисов закупи и вложи,за да може спокойно да се транзитира газ от където ти скимне ЕЛЕМЕНТАРНИКО!!
197
2
 
5
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Няма да забравим! Няма да простим!
196
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези започнаха да приличат на нашите фирми ,като не платиш веднага ти спират доставките даже и лихва ти начисляват а и винаги има някаква такса пускане, никаква аванта това не хуманно.Надявахме се ,че руснаците са по хуманни от българите, ама не същата порода са.
195
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една стара приказка: Ако Не би мирно седЕло - Не би чудо видЕло ! Ръчкахме Мечока във Очите със кобритени клечки, но търпението му се изчепа, писна Му и Ни натисна !
194
6
 
1
 
! Отговори
Руска мечка преди 2 години
Благодарим на кучкаря Борисов,който ни построи тръбата , за да заобиколим Украйна. Ще правим каквото си искаме!Дори задържа строежа на интерконектора без да го караме!Връщайте го на власт , че умее да слушка!
193
6
 
9
 
! Отговори
+ преди 2 години
До 219 Ние сами си спряхме газта ,като не искаме да плащаме.
192
13
 
8
 
! Отговори
сина преди 2 години
зеленски е виновен за всичко, но евро.ейците още не са го разбрали. Продал се е на сащ и играе по свирката им, а евро.ейците само наблюдават. Ей сега ще ви загори под краката. Русия е приятел на Европа, а не сащ !!!! Рано или късно ще го разберете, за съжаление ние - хората страдаме, а не вие - импотентни марионетки такива
191
7
 
8
 
! Отговори
сина преди 2 години
ех киреее, този агресор, както го наричаш сега ще те кара да пърдиш по цял дан в тръбата да има газ
190
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всички *** и фенове на ГЕРБ да припомним думите на Борисов от края на март 2021: "България е вече 100% енергийно независима, никой не може да ни спира кранчето или да ни извива ръцете."
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на българите! Една от първите био-еко-държави изпълняващи еко-био-програмите! България е свободна, не знам дали не е по правилно да се казва освободена от газ! Да видим с какво ще ни помогнат нашите приятели от ЕС? От много време насам чувам да се споменава България, но новините са само за Полша!
188
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кремълски поддлоги, ако не бяхте нападнали Украйна, бензина щеше да е 2 лева сега...
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами честито много добре, супер Москва.
186
6
 
7
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява да се плаща в рубли, а не в напечатани долари!
185
6
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Дреме му на Киро , Българските фирми затварят и фалират , българите не могат да си купят храна при растящите цени той тръгнал Украина да спасява....ами там да си стои и ъкраинците да гласуват за него. Рейтинга му вече пада към 10%.
184
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
И как точно ще ни спрат газа като тръбата за Сърбия и Унгария минава през България.Ще си точиме колкото искаме.
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
206, ама това е било русофилско магаре. Ами да умира. Сено има и на други места.
182
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна трябваше да се откачим от руската енергийна зависимост. Да си припомним кой настояваше да сме закачени там. Големи скандали ставаха в политиката ако някой премиер искаше да се отдели. Кой искаше руски реактори и кой ни осъди да ги плащаме без да сме ги ползвали.