"Газпром": Спрени са газовите доставки за България и Полша

Причината - страните не плащат в рубли за горивото
Обновена: 27 апр 2022 09:40 | 27 апр 2022 09:35, Елка Василева
302
"Газпром": Спрени са газовите доставки за България и Полша
Снимка: архив, БГНЕС

"Газпром" напълно е спрял доставките за компаниите "Булгаргаз" и ПГНиГ (PGNiG), тъй като страните не плащат в рубли за горивото, съобщи холдингът, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Доставките ще бъдат спрени, докато плащанията не бъдат направени, допълни концернът.

"Газпром експорт" е уведомил "Булгаргаз" и PGNiG за преустановяване на газовите доставки от днес, 27 април, до момента на осъществяване на плащането в съответствие с реда, установен с указ", съобщава "Газпром" и отбелязва, че "Газпром експорт" не е получил плащания за доставките на газ през април от двете компания към края на работния ден на 26 април.

Руската газова компания също така припомня, че България и Полша са транзитни страни и "в случай на неразрешено отклоняване на руски газ от транзитните обеми за трети страни доставките за транзит ще бъдат съкратени с този обем".




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла Европа е свързана с Русия!!!Логично беше , всеки води политика ... Правителството само обижда.Ето ви сега !!!!Малка държава като България толкова да хленчи това получа...големите европейски държави мълчат бг мишлета от правителството само говорят.
160
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани бе, бензиностанция с ракети :)
159
2
 
14
 
! Отговори
баце преди 2 години
Газа е спрян , защото Полша и България са отказали да го заплащат в рубли - защо това не се споменава в нашите медии, но се посочва като причина в други медии, вклюително и руските??!!
158
3
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Спрете газа за Сърбия!!!
157
5
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА РУСКОТО ИЗНУДВАНЕ!!! ТЕ БЪРЗАТ ДА СПРАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАТЕНИТЕ ДОСТАВКИ, ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ИМАМЕ АЛТЕРНАТИВЕН ГАЗ!!!
156
2
 
14
 
! Отговори
Мбуту преди 2 години
Къде са герберастките теменужки да обяснят как с построяването на "Турски паток" за наша сметка си осигуряваме гарантирани доставки на газ...
155
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия освен пари за газа иска и любов.Но любов в която Русия да е от мъжката страна.Гледам доста български политици са навити на такава любов.Едни безплатно още от Октомврийската революция правят такава любов.При други им се заплаща за любовта.
154
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да изгоним Мутрафонова с камъни и да закрием посолството им.
153
7
 
21
 
! Отговори
Време е БГ-то преди 2 години
да скъса с тази зависимост и послушание към Путинския режим. Не може един диктатор постоянно да рекетира малки държави като нашата. Газ можем да купим от много места. А малкия диктатор да си нав...е тръбата с газта на едно място дето слънце не огрява.
152
0
 
16
 
! Отговори
ХахоХоев преди 2 години
До АнонименНикъв шанс... Сърбия е една малка руска республика на Балканите...
151
6
 
4
 
! Отговори
Шишко преди 2 години
Ще пърдимме мощно в буркани. Поне вече съседите няма да се оплакват че съм пърдял "прекалено силно и шумно", газът е ценен, дали е гризу или втечнен - няма значение.
150
20
 
16
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Аз не виждам проблем за плащане в рубли и даже ще ни излезе по евтино.Големият проблем за ЕС и нас е рекета и заплахите на сащ.
149
11
 
9
 
! Отговори
Хасан Генов преди 2 години
Спряха газа, сега ние трябва да спрем тези роми от продължаваме измамата и бойкикевците. Вън неграмотници! Време е американските протежета да хващат презокеански полет, преди да продадат интересите ни към Македония.
148
11
 
18
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Време е Кирчо да се маха от властта. Доказа за няколко месеца, че излъга с високопарни приказчици и нанесе само вреда на България!От цяла Европа само ние и най-върлите русомразци поляците го отнасяме, заради американския ни слугинаж и изпълняване на американските заповеди да доставяме оръжие! Възниква и въпросът - плащат ли ни за това оръжие? Или е някоя американска обещаванка, че някъде в бъдещето ще но ощастливят, ама може би отзад?
147
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От целият европейски съюз на нас и полша спират газа . Поляците се отказаха сами , имат си и други договори отт катар . Киро къде са ни другите договори и на каква цена ги прокарваш и за какви комисиони
146
9
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
След 45 години геноцид от БКП и още 32 от БСП, държавата ни е вързана към агресора Русия и какво друго да очакваме.
145
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 161Защо да не можем, щом те ни режат, ние също може да ги порежем и то дълбоко :)) Това е наша територия, не руска..... :)) Аз затова ти казвам да прочетеш малко история, винаги сме се дърпали от блатная, те извадиха късмет, че бехме от грешната страна през ВСВ, че най-после да ни направят сателит :))
144
1
 
6
 
! Отговори
СМЯХ преди 2 години
До *** геймър // Бумъра глей бе ахахахах представя се за геймър, абе чиче, геймърите са интелигентни хора и знаят как да ползват гуглето и да видят че всъшост газта представлвя 6% от енергията в България..., а също така, ние си имаме запаси за поне още 3-4 месеца, а след около толкова време ще е готоив гръцкия поток така че все ТАЯ.
143
8
 
16
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Има едни държави, като Австрия, Унгария и Турция, които нвмат проблеми с подаването на газ. Защото политиците им са хитри и внимателно лавират в такива конфликтни ситуации. Но тук се оказа, че сме най-върлите американци, начело с просто Кирчо, който е назначен и на команда от Вашингтон! Абсолютна пионка! За цялото си управление ни донесе спиране на газовите доставки, защото изпълнява стриктно заповедта на Сащ да праща оръжие.
142
10
 
5
 
! Отговори
до 156 преди 2 години
Не можеш да спреш подаването към Сърбия и Унгария, тъй като накърняваш техния интерес. Не е само Русия тук.И няма никаква гаранция че някой тогава няма да ти пусне 2-3 бомби. Толкова ни стига и сме се наср***ли. А НАТО ще нападне Русия заради това? Вервай си. Все още никой не иска световна война. Друг е въпроса, че реално такава е налице вече. Чрез оръжието на САЩ. Те са опосредствения участник. Не се изненадвайте утре Украйна да разполага и с ядрено такова, в случай че Путин удари с подобно.