"Газпром": Спрени са газовите доставки за България и Полша

Причината - страните не плащат в рубли за горивото
Обновена: 27 апр 2022 09:40 | 27 апр 2022 09:35, Елка Василева
302
"Газпром": Спрени са газовите доставки за България и Полша
Снимка: архив, БГНЕС

"Газпром" напълно е спрял доставките за компаниите "Булгаргаз" и ПГНиГ (PGNiG), тъй като страните не плащат в рубли за горивото, съобщи холдингът, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Доставките ще бъдат спрени, докато плащанията не бъдат направени, допълни концернът.

"Газпром експорт" е уведомил "Булгаргаз" и PGNiG за преустановяване на газовите доставки от днес, 27 април, до момента на осъществяване на плащането в съответствие с реда, установен с указ", съобщава "Газпром" и отбелязва, че "Газпром експорт" не е получил плащания за доставките на газ през април от двете компания към края на работния ден на 26 април.

Руската газова компания също така припомня, че България и Полша са транзитни страни и "в случай на неразрешено отклоняване на руски газ от транзитните обеми за трети страни доставките за транзит ще бъдат съкратени с този обем".




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
209, позна, точно това ще направим. Не само ще докараме алтернативен газ, но ще изтрием присъствието на руското влияние в страната. Честито спиране на руската зависимост.
180
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после сме независими от руските доставки на газ. Следва да се избавим и от руските нефтени доставки. Окончателно ще се разделим и с руските недочовеци. Ето това е вече независимост от дядо Альошка. Руснаци, вън от страната.
179
2
 
8
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Къде са сега "руската пета колона"? Шаренкова,З.Захариев,Васил Василев,Р.Петков,проф.Иво Христов? Да ни обяснят какво общо има руския газ с братската им любов към нас? МЪЛЧАТ!!! Като няма какво смислено да кажат...
178
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Сами си създаваме проблемите и не си гледаме интересите,това е истината....
177
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го спират иначе скоро няма да се откажем от руския газ.
176
4
 
6
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 години
"Големият ЧлеМ" на Първанов и БСП... Сега Му "ядем" гарнитурата на е'ати братския народ!Няма вечни братя,има вечни интереси! Ето на Кого са слугинаж наш'те "червени" руски орденоносци Малиновци и Къпиновци!
175
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Местим го! Веднъж за България, втори път за Полша!
174
0
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Кога ще има рай на земята за нас хората?!
173
2
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Рублофилите на заплата в руското посолство,предателите,руските шпиони,петоколонници и всякакви продажници за рубли,да се организират и да внасят месечните си взятки по сметката на Булгаргаз и ще имаме газ за 10 години напред и то с предимство пред сърби,унгарци и австрийци!!
172
4
 
5
 
! Отговори
коко преди 2 години
Полша започна да купува газ руски но изчистен и демократичен от Германия на по висока цена,е на това какво му се вика
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България да врътва на Сърбия и Унгария кранчето тогава. А на путле_ропитеците стана ли им най-после ясно, любимата им РаZZия ни презера при всички обстоятелства. И като я слушкаме, защото никой не уважава меко_телите и робите. И като ни й играем по свирката. Още им се кланяйте на рекетьорите терористи. Ей го резултатът от 30 г. угодничене, но то и някой български политик и да се беше опитал да ни откъсне от енергийната зависимост, щяха да го убият.
170
0
 
9
 
! Отговори
Наивник преди 2 години
Интересно, що на тези дето пращат много оръжие на Украйна не им спряха газа
169
0
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Кога ще има рай на земята за нас хората?!
168
2
 
6
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
Ашколсун! Руската работа бетер турска работа!
167
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да съберем 500 000 подписа в подкрепа на плащането в рубли, за да не изпаднем в газова безизходица, това е в национален интерес.
166
2
 
5
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Много путинисти в модерирането на този сайт??!!Вече не се чудя що ни наричат троянския кон на НАТО!!Защо п,е,де,растче жалко,слуга на Разградския тар,мък ми триеш коментарът в който няма нищо обидно,а напротив показва колко точно е действало правителството на ГЕРБ и Борисов!!За тази ли свобода на словото драпате и ривети по западни медии?Да можете да цензурирате и редактирате мнението на българите ли,рублофили,м,ур,зилки!!
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ми става ясно как газа ще минава през нашата страна и ние няма да си вземем от него, защото количествата за на нас били съкратени.
164
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
Хора,докога ще търпим?!Скоро наистина ще можем да дарим заплатите си за Украйна,защото и без това тук няма да можем да си купим нищо с тях
163
0
 
3
 
! Отговори
Газовия преди 2 години
Абе тука много специалисти казват, че ще купим газ от всякъде, не е проблем.Ама на каква цена - даже и министъра не може да каже.А за какво ни е газ на висока цена? Да произвеждаме нещо, в което да се калкулира високата цена и да се мъчим да го продаваме някъде? Че то като е скъпо - никой няма да ни го купи. А и на топлофикациите няма да им трябва скъп газ - ако парното зимата за апартамент стане колкото средната заплата - никой няма да го плаща, няма да има и там нужда от газ... та така....
162
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирате ли колко важно за България е Украйна да победи Русия?!