Спирането на газа за България - провокация на Русия към ЕС

Малинов: София е враг на Москва, откакто се присъедини към съюза
Обновена: 27 апр 2022 08:46 | 27 апр 2022 08:46, Камелия Цветанова
75
Спирането на газа за България - провокация на Русия към ЕС
Снимка: Pixabay

"Не виждам по-лоша ситуация от тази, която България от тази нощ консумира", коментира пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат. Той нарече спирането на газовите доставки "директна провокация на Русия към ЕС, която започва с Полша и България".

Още по темата

Малинов коментира, че Полша от ден първи на войната в Украйна има най-радикална позиция в Европа, а България "в някакъв смисъл трябваше да бъде пожалена от тези действия" заради по-меката си позиция, но това не се е случило.

"Това, което в момента прави Путин, е поредно доказателство, че България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС и никакви лъжи не бива да подвеждат в България, че ние можем да променим това отношение към нас. Отношението на Русия към нас ще се промени, ако излезем от НАТО и ЕС, ако върнем нещата 1997-а година", отбеляза в анализа си Светослав Малинов.

Според него БСП има последен шанс "да осъзнае колко позорна и глупава е позицията им" за Украйна.
Политологът смята, че партията се състезава с формациите на Стефан Янев и Костадин Костадинов "на изключително кален терен", но тези действия няма да бъдат оценени от Кремъл, а оттук нататък позицията на БСП "драстично ще девалвира".

"Сега ще видим колко е готов интеконекторът, дали са направени всички стъпки за алтернативни доставки, за които се говори от много време", посочи Малинов в предаването "Преди всички".

Според него имаме "добри съседи, които са готови, склонни да помагат".

Светослав Малинов смята, че Кирил Петков съзнателно се е отказал от политическо лидерство и сега е моментът да покаже, че е премиер, а не говорител на българското правителство.

По думите му премиерът трябва да спре "да се съобразява с аргументите на БСП" и "тази страница да се затвори днес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Малиновгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите са били пияни заляни по празниците и не са разбрали как да отворят сметка в Газпром.После друг им бил крив.Паднаха ми в очите.А алкохол не се управлява държава.Да ходят в болници на лечение да си лекуват алкохолизма.Цяла България страда от алкохолизма им.
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мека" позиция ли е, че България съзнателно продава оръжие, което се доставя в Украйна? И всичко това със знанието на правителството. И точно в този момент Киро заминава за Украйна, за да оправя чуждите проблеми, без даже да се замисли какво се случва в нашата държава. Къде беше, Киро, когато умираха хора в болниците от Ковид, а нямаше лекари?? Тогава защо не откри сметка за събиране на средства???? Или България не ти е важна....
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провокация друг път...не са изпълнили нашите плащането като хората,а всички други държави са го направили.
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е "меката" позиция на България, за която този господин твърди? Тази, че подкпепяхме налагането на санкции на Русия? Тази, че вс еоще продължаваме да обсъждаме дали да даваме оръжие на Украйна и да влезем в един военен конфликт, ясно заявявайки, че заемаме страна, без дори да можем да опазим собствената си държавица? Тази, че целият кабинет, както и депутатите се кланят на някакво министърче, дошло от Украйна с изисквания???? Меката ни позиция е тази, че цяла делегация заминава за Укарйна????
33
3
 
19
 
! Отговори
11 преди 2 години
Политиката е тънка работа и е преди всичко икономика! Приказките трябва да са умерени и по-малко, не като на Женския пазар. Бензиностанция с ракети, а!?
32
12
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами специално с България, която дори отказа да изнася оръжия за Украйна, рассия на практика показа как се отнася с ду.***.давците си...Една Турция която въоражава Украйна с "байрактар" благодарение на които рассия понесе сериозни загуби и която затвори Босфора за руски кораби, продължава да получава руски газ и е в добри отношения с путин. Кремълскоте стратези винаги удрят в най-слабото звено, там където могат да пробият с отцепредатели като малиноФ, Болен, Копейкин и червените кхмери от Бузлуджа
31
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки путинофилите, които подкрепят Путин и Масква и пречат на България да стане демократична държава, Масква продължава да ни третира като враг. Исторически Русия и СССР винаги са работели във вреда на България, и в полза на Сърбия, защото не искат България да бъде голяма и суверенна държава, Масква искат да бъдем малка територия подчинена на Московията... Затова ни няма в Сан Стефанския догорор, орязаха ни територии с Берлинския, подбудиха Сърбия за междусъюзническата, окупираха ни 1944 г. и
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром" е информирал държавната газова компания "Булгаргаз", че ще прекрати газовите доставки от сряда, 27 април.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да обесним кротко в Москва, че вече няма да даваме власт на канадците и ще оправим нещата!
28
9
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Просто Русия провокира най-голямата държава в източна Европа, т.е. Полша, и тази, която винаги е правила ми..ти на руснаците и е била винаги на.ду.***.на към Русия и Кремъл я счита за васалска държава, т.е. България. Това е. Ние така сме си го направили със сервилната политика спрямо Русия. А с излизането на България от ЕС, единственото, което ще се случи е, че 2 милиона работещи българи ще напуснат държавата си завинаги. Тук ще останат само пенсионери, но без пенсии и цветнокожи.
27
5
 
2
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
До до 28потърси в нета инфото от човека от НАТО - Jaques Baud и се запознай с инфо отвътре, от НАТО. Не е от руски източници, а от НАТОвски. След това заповядай отново.
26
1
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
АКО СПРЕ ГАЗА ПО ТУРСКИ ПОТОК , ТРЪБИЧКАТА , КОЯТО СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ПОСТРОИ ЗА ГОДИНА И ЗАПЛАТИ 3 000 000 000 НАШИ ПАРИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НЕНУЖЕН КЮНЕЦ , И ТЕЗИ ПАРИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ !!! КАКТО СТАНА С РИСУНКИТЕ НА САМОЛЕТ В САЩ !!!
25
11
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
До Анонимен интересно Не знаех че Байдън е накарал Вова да нападне Украйна.Значи САЩ били виновни ?
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ф.С.В. Забрави и Северен поток? И.....се нарушиха итересите на Украйна. И.....сега, щото сме солидарни с крадливите украинци, ние ще плащаме сметката. Всички: България, Германия, Холандия, Унгария, Сърбия и т.н.си плащаме. Само Украйна трябва да й се дава даром, да не спазва правата на малцинствата, да си вихри корупцията, да си отглежда неофашизма и да си присвоява чужди територии.
23
11
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До Denko мноо си *** денко да не казваш че вземаме газ без пари , ако не го продават руснаците ще си го завират отзад. Те друго не могат да произведат и продадат освен това което изкопаят от земята.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
политологът доц. Светослав Малинов, рано рано почна с пропагандата без дори да се осведоми за какво иде реч, много целуващи отзад много нещо!!!!
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ПОДПАЛИХА ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА И ЦЕЛИТЕ СА ДВЕ. ЕДНАТА Е РУСИЯ, А ДРУГАТА ЕС. КАКТО САЩ ТАКА И РУСИЯ НЕ ИСКАТ ДА ИМА ЕС И В СЛУЧАЯ СЕ ПОЛУЧАВА КРЪСТОСАН ИНТЕРЕС НА РУСИЯ И САЩ СРЕЩУ ЕС. НЕ ГО СЛУШАЙТЕ КАКВО ГОВОРИ БАЙДЪН. АМЕРИКАНЦИТЕ С КОГОТО СЕ СПРИЯТЕЛЯВАТ ПОСЛЕ ГО УДРЯТ В ГРЪБ. ТОВА ПРАВЯТ С ЕС, А РУСИЯ СИ ИМ Е ВРАГ.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щот България хич не провокира Русия ... ей вече не издържаме с тия цени, а новите какви ще са не мога да си представя
19
9
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Сега е време да се арестува Боко но не заради някакви фотошопи с пачки и тухли злато а за национално предателство защото той подчини българската аенергетика на *** и паострои без пари газопровод за сърби и унгарци а не направи интерконекторната връзка с Гърция. Какво чакат още Рашковците! или не искат защото Путин им е приятел.
18
1
 
4
 
! Отговори
100минуса преди 2 години
До АнонименНе те знам какъв си, обаче явно носиш потури, молиш се на аллах докато казваш зиг хайл и пишем с турски букви сега. Вярно е, че са империалисти и си гонят интереса, ама ти си с много много празно място между ушите, честно.