Спирането на газа за България - провокация на Русия към ЕС

Малинов: София е враг на Москва, откакто се присъедини към съюза
Обновена: 27 апр 2022 08:46 | 27 апр 2022 08:46, Камелия Цветанова
75
Спирането на газа за България - провокация на Русия към ЕС
Снимка: Pixabay

"Не виждам по-лоша ситуация от тази, която България от тази нощ консумира", коментира пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат. Той нарече спирането на газовите доставки "директна провокация на Русия към ЕС, която започва с Полша и България".

Още по темата

Малинов коментира, че Полша от ден първи на войната в Украйна има най-радикална позиция в Европа, а България "в някакъв смисъл трябваше да бъде пожалена от тези действия" заради по-меката си позиция, но това не се е случило.

"Това, което в момента прави Путин, е поредно доказателство, че България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС и никакви лъжи не бива да подвеждат в България, че ние можем да променим това отношение към нас. Отношението на Русия към нас ще се промени, ако излезем от НАТО и ЕС, ако върнем нещата 1997-а година", отбеляза в анализа си Светослав Малинов.

Според него БСП има последен шанс "да осъзнае колко позорна и глупава е позицията им" за Украйна.
Политологът смята, че партията се състезава с формациите на Стефан Янев и Костадин Костадинов "на изключително кален терен", но тези действия няма да бъдат оценени от Кремъл, а оттук нататък позицията на БСП "драстично ще девалвира".

"Сега ще видим колко е готов интеконекторът, дали са направени всички стъпки за алтернативни доставки, за които се говори от много време", посочи Малинов в предаването "Преди всички".

Според него имаме "добри съседи, които са готови, склонни да помагат".

Светослав Малинов смята, че Кирил Петков съзнателно се е отказал от политическо лидерство и сега е моментът да покаже, че е премиер, а не говорител на българското правителство.

По думите му премиерът трябва да спре "да се съобразява с аргументите на БСП" и "тази страница да се затвори днес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Малиновгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни стигат кратерите по пътищата, ами сега и цената газа ще фръкне. Американци и украинци да се оправят с русите за това което са забъркали. Аман от чужди сметки. Грузия след като нападна Южна Осетия и бе набита затова от руснаците нещо да е ставало след това? Та стига ни плашете, че сме следващите. Ще сме следващите, ако има Команден пункт във Варна и американски бази и ракети на наша територия.
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли колко струва смешното Кире и неговият слугинаж към САЩ. Той се занимава, за да угоди на тези, които му плащат, със СРМ и Украйна, вместо да се интересува преди всичко от българските интереси. Колкото по-рано падне правителството толкова по-добре за България. Тези аматьори, детска градина "Кирето и сие", час по-скоро трябва да е вън от властта.
15
11
 
9
 
! Отговори
ОК преди 2 години
Да спират! Още по добре! Ще се намери решение за този проблем,ше накара да си размърдат мозъците някои хора-тези кибици които са в парламента! Почваш да живееш щом се освободиш от страхът!
14
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това, което в момента прави Путин, е поредно доказателство, че България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС" Аз ли нещо не про1етох правилно? Заради това, че Русия ни спира газа, извода е, че България е враг на Русия, а не Русия на България? Тоя русофил Русия и зъбите да му избие сигурно ще обяснява, че сам си е виновен. Русия е враг на България откакто България я има. Това са историческите факти.
13
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Природно ли сиГлупав или от ежедневното дрогиране си станалГлупак ?
12
6
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
НЯМА КАК ДА НИ СПРАТ ГАЗА!!! НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОТКАКТО СЕ ПОМНИМ СМЕ КРАДЛИВО ПЛЕМЕ!! ИМА ЛИ ТРЪБА?/ ИМА!!! БАЛКАНСКИ ПОТОК ТРЪБАТА ЩЕ Я НАДУПЧИМ И ЩЕ КРАДЕМ -АХАХАХАХХАХАХ ДОРИ ЦЕНАТА НА ГАЗА ДРАСТИЧНО ЩЕ ПАДНЕ В БГ!! ТО УКРАИНА ЗАЩО СА ВЪВ ВОЙНА?? ЗАЩОТО 15 Г КРАДАТ РУСКА ГАЗ-САМО ЗА ГОДИНА ДЪЛЖАЙА 17 МИЛИАРДА ЕВРО-АМА ПОРОШЕНКО И ТИМОШЕНКО ТОГАВА КАЗАХА ЧЕ НЯМАЛИ ДА ПЛАТЯТ-АХХАХА ЗАТОВА СЕ НАПРАВИ И ТУРСКИ ПОТОК
11
1
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Че какво пречи да плащаме по начина, който искат? Аа, забравих, че нямаме думата по който и да е съществен въпрос..
10
3
 
5
 
! Отговори
9 преди 2 години
Германия управлява Сащ....българските капацитети край нямат!
9
1
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПРОСЛЕДЕТЕ ПОЛЕТА НА ТОВАРНИЯ , НАТОварен, УКРАИНСКИ АН-124 ... БЪЛГАРИЯ, ПОЛША УКРАЙНА !!! ЕТО ОТГОВОРА!!! МИ
8
12
 
23
 
! Отговори
Алко Балко преди 2 години
Скоро бардакът наречен "Европейски съюз"ще е история.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгария е в добри отношения с Германия а тя също е в такива с Россиская империя.А Гермяния управлява Сащ.Да не мивлите че сащ се управлява от камала и дрътака бидон
6
9
 
14
 
! Отговори
x преди 2 години
Възраждане щеше ни оправи, но вие си гласувахте за Pro 100 Kiro. Сега ще теглим всички заради грешния избор.
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП трябва да се забрани със закон.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички казаха ще се справим.Най активен е Иванов Д.Б.И нека се дава коректна информация .Газа е спрян иска да се заплаща с рубли .Ако се заплаща в рубли се пуска Нашите не може да се оплакват те казаха ще се справим имаме варианти .Давайте вие сте
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън! И Унгария е член на НАТО и на ЕС, пък е в добри отношения с Русия!
2
1
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
А дали е така и от това страдат обикновените ХОРА не и ПОЛИТИЦИТЕ
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, купувай веднага рубли и плащай, че няма да стигнеш жив до Украйна!