Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция

Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне
1 май 2022 10:21, Петя Славова
151
 Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция
Снимка: БГНЕС


Руската космическа агенция Роскосмос ще се оттегли от участието си в Международната космическа станция. Решение за това вече е взето, но от Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне. Това съобщи РИА Новости, цитирайки главния изпълнителен директор на държавната корпорация Дмитрий Рогозин.

Роскосмос е изпратила своите предложения до руското правителство и президента и решението вече е взето. „Не сме длъжни да говорим публично за това“, каза Рогозин. Той добави, че Русия ще предупреди партньорите на МКС една година преди края на работата си, както е предвидено в международните задължения, предава БГНЕС.

Роскосмос вече обяви намерението си да спре сътрудничеството с космическите агенции на САЩ и ЕС поради наложените санкции, включително прекратяване на сътрудничеството на Международната космическа станция (МКС).

Европейската космическа агенция прекрати сътрудничеството с Русия по редица космически мисии до Луната и обяви, че е невъзможно да продължи сътрудничеството с Роскосмос по мисията ExoMars за изследване на повърхността на Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, заради политиците изследването на космоса и сътрудничеството с руските учени по този важен за цивилизацията въпрос се прекратява! Наричайте Путин и Шойгу както си искате! Но учените пионери в космоса не заслужават това!
102
6
 
3
 
! Отговори
Дядо Иван преди 1 година
Да напускат сами преди да бъдат изхвърлени като... (щях да кажа мръсни котета, ама не искам да обиждам котките като ги приравнявам с такава гад.)
101
7
 
12
 
! Отговори
Дивергент преди 1 година
След като китайците изведоха в орбита тяхна космическа станция и търсят партньори за разширяването и, нищо чудно това да са руснаците.
100
13
 
8
 
! Отговори
! преди 1 година
Това е добра новина илън Мъск ще поеме грижата.
99
7
 
3
 
! Отговори
До онбашията преди 1 година
Такива ли са информациите в Анадола.?
98
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време беше ......
97
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с какво ще се върнат на земята? Сигурно на баба Яга с метлата?
96
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина! Сега трябва само да изхвърлят празните бутилки, но ще замърсят космоса.
95
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Путин да получи инфаркт или инсулт , ако наистина обича Русия....
94
45
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема пари за скафандри. :) Налага се да използват останалите от Гагарин и Леонов. :) Пълна из.ла.гация.
93
4
 
14
 
! Отговори
Глупав преди 1 година
До Анонимен 109 - Не си много умен бате !!!
92
33
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха. И тук парите са свършили. :) Вземаме от космонавтите и даваме на убийците в Украйна. Но така е, който се държи като средновековен дивак, няма място в Космоса и голямата наука. Тя и руската гражданска авиация вече страда заради военната. Ха ха ха.
91
3
 
2
 
! Отговори
даааа преди 1 година
До онбашията - Ти колко си объркан !!!
90
16
 
19
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
Ще се разплача и без това са 100 години назад !!!1
89
24
 
20
 
! Отговори
рашън безаналогов преди 1 година
Ами да се прекачат на станцията МИР...ама тя се разби в Тихия океан...ами сега?
88
30
 
37
 
! Отговори
онбашията преди 1 година
В момента има две държави които могат да пращат хора в космоса Русия и Китай. И едно частно лице - Мъск. Америка в лицето на "елита" си и "дълбоката държава" е в лоши отношения и с трите субекта.
87
24
 
46
 
! Отговори
Боцко преди 1 година
Не се карайте, бе ! Близкото бъдеще ще покаже кой е прав. Но базовата истина е, че Китай тихомълком е във възход, а САЩ е със затихващи функции. Процесът е бавен, но неумолим. България трябва много да внимава да не попадне ОТНОВО на страната на губещите.
86
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много отдавна Роскосмос обяви намерението си за прекратяване на сътрудничеството с Пиндостан на Международната космическа станция примерно към 2024 г. Сега руснаците са взели решение за точната дата, защото към 2024 г. тяхната собствена космическа станция РОСС ще бъде въведена в експлоатация.
85
23
 
25
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Датата на оттеглянето на Роскосмос от МКС е Декември 2025 когато фактически изтича ресурса на станцията. Отново се опитват да шантажират НАСА да им даде пари за поддръжката на техния отсек. Въпрос: алкашитеДокъде ще летят след края на МКС?
84
21
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да напомня, че 90% от станцията беше изградена със американските совалки. Руски са само 2 малки модула, които даже и да ги разкачат не могат да действат самостоятелно, защото нямат системи за въздух и вода. Така че - директно в океана.