Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция

Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне
1 май 2022 10:21, Петя Славова
151
 Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция
Снимка: БГНЕС


Руската космическа агенция Роскосмос ще се оттегли от участието си в Международната космическа станция. Решение за това вече е взето, но от Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне. Това съобщи РИА Новости, цитирайки главния изпълнителен директор на държавната корпорация Дмитрий Рогозин.

Роскосмос е изпратила своите предложения до руското правителство и президента и решението вече е взето. „Не сме длъжни да говорим публично за това“, каза Рогозин. Той добави, че Русия ще предупреди партньорите на МКС една година преди края на работата си, както е предвидено в международните задължения, предава БГНЕС.

Роскосмос вече обяви намерението си да спре сътрудничеството с космическите агенции на САЩ и ЕС поради наложените санкции, включително прекратяване на сътрудничеството на Международната космическа станция (МКС).

Европейската космическа агенция прекрати сътрудничеството с Русия по редица космически мисии до Луната и обяви, че е невъзможно да продължи сътрудничеството с Роскосмос по мисията ExoMars за изследване на повърхността на Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да на теория двата сегмента могат да съществуват по отделно но в момента системите са така оплетени че ще бъде изключително трудно да се разкачат. Ето пример. Американския сегмент разчина на кислород от руския. За производството на този кислород Руския сегмент разчита на електричество от американските соларни панели. Системите горе на МКС са по-оплетени и от международната търговия.
82
22
 
27
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Рашките нямат вече никакви пари за космос. Всички научни проекти за спрени. Рогозин каза че приоритетът сега е поддържане на орбиталната групировка. А всъщност даже ГЛОНАСС не е напълно комплектован.
81
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таман на путьоманите ще им останат повече денги за ковчези..тепърва много ще им трябват.....
80
17
 
23
 
! Отговори
Неееее преди 2 години
Олеее, американците често имат проблем с тоалетната си и ползват руската, сега къде ще пикат и а*кат?
79
8
 
9
 
! Отговори
Елон Мъск преди 2 години
Нема страшно комрадес, аз че ви возим астронафтите, дизайна на новите скафандри вече съм одобрил, мъжете ще бъдат по клин тип балетен а жените с минижуп и прашки.
78
12
 
8
 
! Отговори
МксНинаПада преди 2 години
Това е идеално за дългоочаквания сценарий с нашествието на извънземни, несъмнено Саш ще го използват преди окончателния банкрупт, но всичко с времето си
77
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рогозин, Мачкай заблудените Наса фенчета :))
76
15
 
11
 
! Отговори
Добре? преди 2 години
Падането на МКС е проблем на санкциониращите.
75
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво ! Най после правилно решение макар и закъсняло. Веднага съвместна работа с Китай в космическата сфера зашото са номер едно в света. САЩ правят полети до Луната в Холивудско студио побеже това могат
74
13
 
11
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Но да сия взимат с тях в Русия, а не да я оставят в космоса и да падне някъде другаде! Нали е тяхна!
73
18
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До до реалист. Ами той е ясен кой е цивилизованият свят. Там, където и твоите деца, сибирски ***, искат да учат и работят. И там, закъдето тичат като луди дори бежанците от Азия и Африка, а не към Китай и просията. Сега ясно ли ти е?
72
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То станцията напрактика е цялата руска космическа програма. Явно Роскосмос ще хлопва кепенците. И без това от години са със затихващи функции.
71
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 "Тя е ПЪРВАТА И ОСНОВНА ЧАСТ ДАЛА НАЧАЛОТО НА МКС!!! колкото и да го отричаш, това е факт." Не е ОСНОВНА част. В никоя космическа станция товарното отделение не е "основна част" :))) Който е запознат знае, че руския модул на МКС от ГОДИНИ е с ОГРОМНИ проблеми, които руснаците са задължени, но не могат да отстранят. Затова за тях "оттеглянето" е начин да си измият ръцете от провала им като конструктори. Добре, че следващата "им" станция, ще е китайска :)))
70
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците вършат повечето работа, ама многознайковците тук си дрънкат което единствено си могат.
69
2
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
До Анонимен-------Що бе. килера е важно място. За зимнината.
68
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 99.. Тя е ПЪРВАТА И ОСНОВНА ЧАСТ ДАЛА НАЧАЛОТО НА МКС!!! колкото и да го отричаш, това е факт..
67
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 "След като бъдат скачени другите по-специализирани модули, Заря ще се използва основно за складово пространство." Мдаааа. "Великата" руска част на МКС. :))))
66
13
 
14
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Изритаха ги и от там.
65
12
 
13
 
! Отговори
Истината е преди 2 години
... че сега на руснаците им остава да се прикачат към Китай, защото Китай има наука, за разлика от Русия. ОТкачат се от една водеща научна сфера, за да се закачат за друга. Егати и "великата" сила. :)))) Яко паразитиране.
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заря (на руски: Заря́) познат и като Функционален товарен блок (Функционально-грузовой блок, FGB) е първият изстрелян модул на Международната космическа станция (МКС).[1] Заря осигурява електричество, складово пространство и е ръководна точка за първоначалните етапи от изграждането на МКС. След като бъдат скачени другите по-специализирани модули, Заря ще се използва основно за складово пространство. Модулът произхожда от космически кораб ТКС, проектиран за руската космическа програма Салют.