Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция

Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне
1 май 2022 10:21, Петя Славова
151
 Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция
Снимка: БГНЕС


Руската космическа агенция Роскосмос ще се оттегли от участието си в Международната космическа станция. Решение за това вече е взето, но от Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне. Това съобщи РИА Новости, цитирайки главния изпълнителен директор на държавната корпорация Дмитрий Рогозин.

Роскосмос е изпратила своите предложения до руското правителство и президента и решението вече е взето. „Не сме длъжни да говорим публично за това“, каза Рогозин. Той добави, че Русия ще предупреди партньорите на МКС една година преди края на работата си, както е предвидено в международните задължения, предава БГНЕС.

Роскосмос вече обяви намерението си да спре сътрудничеството с космическите агенции на САЩ и ЕС поради наложените санкции, включително прекратяване на сътрудничеството на Международната космическа станция (МКС).

Европейската космическа агенция прекрати сътрудничеството с Русия по редица космически мисии до Луната и обяви, че е невъзможно да продължи сътрудничеството с Роскосмос по мисията ExoMars за изследване на повърхността на Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
15
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
Скоро само ще си оглеждат музеите в Казахстан! Рогозин и компания за *** не стават. Разчитат на съграденото по времето на СССР, нямат нищо ново и свое. Довиждане космос!
62
3
 
3
 
! Отговори
Made in China преди 2 години
Значи звездата на смъртта вече е гочти готова и военните системи работят.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 93 "Миньорите затова взимат максимални пенсии, щото има риск за живота им, не си мисли, че налягането не им влияе на работата," Не чух за това как водата и въздуха оказвали "същото" налягане. Приказките за миньорите ги остави, че усещам как и там ще станете за резил. :)
60
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 "Нали Русия била суровинен придатък пък ся вече друго дуднеш ?" Не, че има нещо общо с темата, но кога Русия не е била суровинен придатък? За да си нещо друго трябва да си водещ в науката, а Русия никога не е била водеща там. Това, че са крали от другите, за да си поддържат статуса на "велика сила" го виждаме и в момента в Украйна.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миньорите затова взимат максимални пенсии, щото има риск за живота им, не си мисли, че налягането не им влияе на работата, хем копат само на неколкостотин метра под земята :)))
58
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка трябваше отдавна да изрита от своята станция тия руски недоразумения! Да си махат напукания модул и да се разкарат!
57
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 "Явно не си чувал нито за "Салют" нито за "Мир"" Чувал съм. Това беше по времето когато великия СССР беше заробил половината Европа и смучеше яко от нея. Сега "денги нет", а и вече изостават безнадеждно и в космическите технологии. Освен ако не искат да си направят космическа станция на технологичното ниво на МИР, де, но ме съмнява :)
56
7
 
13
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Каква наука е правила Русия? До какви технологии се е "докопала" САЩ ?!?!? Цялата ядрена и космическа програма е направена от заловените немски учени. Ти сериозно ли мислиш, че тези ферментирали ватенки могат да построят ракета докато 20 години преди това живяха в колиби.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78 Той вече се опита да си прикрие неграмотността, като изцяло "пропусна" да обясни как водата и въздуха оказвали "същото" налягане. Затова започна да говори само за налягането във водата, щото иначе трябва да си обяснява глууппостите. :))) Типични са. Чакам да обясни, да се посмеем.
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябваше отдавна да се случи, МКС реално е американска станция , а руснаците бяха по милост там! Дори сега към станцията е прикачен американският космически кораб Дракон! Айде къшшшш руские!
53
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 "Интересно, към кого ще се прикачат сега краварите, за излизане в космоса?" По-скоро интересното е към кого ще се прикачат сега рашастанците, за да имат космическа станция. :) Явно ще е Китай, щото нЕма кой друг. :)
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74 "Ти или си глупав или не си влизал на дълбочина в морето" Аз не съм твърдял, че в морето няма огромно налягане. Просто питах да обясниш твърдението си, че "на сушата и в морето" било "същото". Нещо по въпроса можеш ли да кажеш, или? :)
51
1
 
6
 
! Отговори
Ha преди 2 години
Няма да либсват дадоха своя принос но това ще е явно
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71Ти или си глупав или не си влизал на дълбочина в морето и не съм русофил :))) Ако също си мислиш, че да слезеш навътре с неколко стотин метра в пещера е километри, значи ти немаш образование :)) Пратиха апарат с хора до Марианската падина в Тихия океан, дето е 11 километра дълбочина, едва се спасиха хората, щото налягането взе да смазва капсулата :)))
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, към кого ще се прикачат сега краварите, за излизане в космоса? С едните водят тайна война, с китайците пък са на нож от дълго време , уж напреднала технически, а совалките им нещо не могат да летят.
48
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадняр,пишеш неистини.Точно Ссср извежда през 70те първата космическа станция в орбита,Сащ не успяват.През 80те Ссср прави и станция" мир,"Сащ правят филми по това времв,но руснаците правят науката и технологиите.След падането на Ссср Сащ се докопаха до технологиите,но межд .космическа станция е базирана пак на руския модул.Сащ нямат нищо свое като станция,наука и прочие,всичко е крадено и присвоено.Космосът за тях е само бизнес и начин за шоу и манипулация!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 "Потопи се в морето на дълбочина, ще видиш какво е налягане ако оживееш, същото се отнася за сушата" Да се четат "разсъжденията" на русофилите става все по-забавно. Може ли да обясниш какви са разликите в налягането "на сушата" и " в морето", че ми е интересно, колко имаш по Физика?
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потопи се в морето на дълбочина, ще видиш какво е налягане ако оживееш, същото се отнася за сушата, ама щом ти екуха главата, продължавай :)))
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 Не разбрах дали и китайците "лъжат" великата Раша. че са пратили мисия до Марс. :))))
44
5
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Напълно вярно. Съветската космическа програма приключи след кацането на Аполо на Луната. Видяха, че повече от околоземна орбита не могат да отидат. От тогава са само придатък в международните изследвания на космоса.