Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция

Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне
1 май 2022 10:21, Петя Славова
151
 Роскосмос се оттегля от Международната космическа станция
Снимка: БГНЕС


Руската космическа агенция Роскосмос ще се оттегли от участието си в Международната космическа станция. Решение за това вече е взето, но от Агенцията отказват да назоват публично датата на оттегляне. Това съобщи РИА Новости, цитирайки главния изпълнителен директор на държавната корпорация Дмитрий Рогозин.

Роскосмос е изпратила своите предложения до руското правителство и президента и решението вече е взето. „Не сме длъжни да говорим публично за това“, каза Рогозин. Той добави, че Русия ще предупреди партньорите на МКС една година преди края на работата си, както е предвидено в международните задължения, предава БГНЕС.

Роскосмос вече обяви намерението си да спре сътрудничеството с космическите агенции на САЩ и ЕС поради наложените санкции, включително прекратяване на сътрудничеството на Международната космическа станция (МКС).

Европейската космическа агенция прекрати сътрудничеството с Русия по редица космически мисии до Луната и обяви, че е невъзможно да продължи сътрудничеството с Роскосмос по мисията ExoMars за изследване на повърхността на Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално,до 2030 станцията е предвидена за приземяване някъде в океана.За какво изобщо да си правят труда.Космосът ще стане като всичко на Земята-търговия и бизнес.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51Най-дълбоката дълбочина е 7 километъра, твоите любими рашки се пробваха с дупка в блатная, километри само в болния ти мозък съществуват :))) Миньорите под 2 километра не е препорачително да слизат :)))
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! И да остави горе ония двамата с жълтите костюми!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Iv "Леле, тук някои коментиращи, нова физика измислиха" Те никога не са разбирали какво са учили по Физика в училище. Ако въобще са ходили на училище, де.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 "Абе вие откъде сте излезли бе ? Кви кухи земи кви налягания кви 30 метра те миньорите на километри слизат. Кви 5 лева." Със залязването на господарите им в Рашастан руските другаре все повече късат синджира: не може да се слиза на 30 метра под земята, не може да се лети в Космоса, абе, изобщо, чакаме обясненията за плоската ЗемЛя и можем да ги връщаме в средновековието, където щяха да са, ако зависеше от интелекта им. :)
38
0
 
8
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Леле, тук някои коментиращи, нова физика измислиха :) Според тях, ако отвориш бутилка със сгъстен въздух (примерно) в открития космос - тя ще си стои мирно и кротко на мястото, а няма да бъде запокитена на май.ната си, щото нямало атмосфера, видиш ли :)
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 "трето, фейк е продукцията на САЩ, просто излъгаха Раша, щото го могат" Брех, явно и китайците "лъжат", само "Раша" знае как стоят нещата и естествено, тези, които "не са русофили" :))) СмЕх.
36
7
 
9
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Руската космическа програма приключи в началото на седемдесетте години. Тогава на другарите от КПСС им се изясни, че нямат нито парите, нито технологиите да се съревновават със САЩ. После взеха да обясняват, че американците всъщност не били кацнали на Луната. Китайците тепърва ще ходят на луната. Само 60 години след американците, но с американски технологии... :))
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 Не съм русофил, по коментарите си личи :))) Все едно да верваш, че Земята е куха и там живеели същества, тоест до ядрото на планетата ни :))) Първо, налягането моментално ще ги смаже, второ, дори когато се потопиш навътре дори на 30 метра, почваш да усещаш, че главата ще ти се пръсне, трето, фейк е продукцията на САЩ, просто излъгаха Раша, щото го могат :)))
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 НА този етап вече си на нивото да искаш просто да "казваш", за да се чувстваш пълноценен, но явно не си запомнил какво ви казваше Бай Тошо на такива: "Може да казва, който има пари, като нямаш пари, какво ще казваш ти" :)))) Та така, без пари, без знания, иска да казва. :)
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 "Ти каква кола си проектирал и построил че си позволяваш да пищиш по другите ?" Безсилието на аргумента е осезаемо. Никой не прозивежда или "построява" сам автомобил, и НИКОГА не се е случвало. Цивилизацията не функционира така. Даже и руските крадени технологии не функционират така, нищо, че те самите нищо не са изобретили за тях.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 Викаш, всичко е фейк, а? :)))) Малиии, вече стигнахме и до момента русофилите да започнат да ни разправят и за плоската земЛя. :)))
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка на езика МКС е бившата Руска МИР-3
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си мислете, че ракетен двигател може да избута "космически кораб" в открития Космос, дето е един вакум, значи много филми гледате :))) За да можем да пратим човек където и да е, требва анти-гравитационна техника, но не сме дорасли още за това нещо :)))
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 "Това, че правят по-големи кораби не е чак комфорт както ти си го представяш." Хихихи. Както това, че колата има за цел да достави пътниците от една точка до друга. Останалото няма значение. :))) Затова руснаците не са мръднали от крадените автомобилни технологии отпреди 60 години. :))) Впрочем, ти каква кола караш, такава произведена с философията, че е все едно каква е и как вози, или такава произведеня с филосфията за постоянно усъвършенстване?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде форумните тр0слки тесни специалисти и по космическите въпроси
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГАДОРЯН - че за какво им е на китайците Русия , те си пратиха робот на Марс сами.Иначе какво да покоряват което не е направено вече от НАСА и ЕКА- вече има хеликоптер на марс който си лети и прави снимки след няколко години ще има мисия да върне проби на земята взети от текущата мисия .
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "Какъв комфорт та бие по глъвътъ бе" Ами, вземи изгледай целия полет, има го. Ще разбереш "какъв". Такъв, какъвто руските "велики" космически сили, не могат да осигурят или постигнат.
25
4
 
3
 
! Отговори
Роскосмос преди 2 години
спокойно товариш онзи пичага Елон дето купи туатър и дето прави фейк видеа на совалки и изстрелвания че измисли нещо. може да обърна оная тесла дето я изстреля преди време и да ви я докара с нея да се приберете. сполай ви.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Комфортът на москвича...ха ха ха