Гюров: Може да бъдем приятно изненадани от цената на газа у нас

Предположението било в дългосрочен план
3 май 2022 11:45, Петя Славова
74
Гюров: Може да бъдем приятно изненадани от цената на газа у нас
Снимка: БГНЕС

Може да бъдем приятно изненадани от цената на природния газ за България в  дългосрочен план. Това коментира пред Нова тв Андрей Гюров, председател на ПГ на "Продължаваме Промяната". По думите му страната ни ще плаща по-ниска цена в сравнение с тази, ако беше останала зависима от "Газпром" в дългосрочен план.

Още по темата

"Подготвени сме за най-лошия сценарии. В дългосрочен план се правят стъпки за диверсификация. Това, че не се съгласяваме с натиска на "Газпром" ще бъде в полза на българската икономика. Не сме закъснели с действията си в тази посока. Не може през февруари месец, когато имахме дългосрочен договор с „Газпром” да сключваме нови договори с посредници за доставки. Превантивно нов договор би означавало допълнителни разходи, които през февруари не бяха оправдани. След спирането на газа правителството има план, така че да се осигурят нужните количества. Работи се по много линии, така че цената да бъде възможно най-ниска и можем да бъдем приятно изненадани в дългосрочен план", обясни той.
 

Във връзка с решението, което предстои да бъде взето за предоставяне на военно-техническа помощ за Ъкрайна Гюров уточни, че позициите в коалицията се сближават.

"Много пъти досега чувахме, че коалицията ще се разпадне и ще има нови избори. Нищо ново не е това. Показали сме, че работи отговорно в кризисни ситуации, така че страната да има стабилно управление. Отне повече време, но вече има сближаване на позициите. Текат коалиционни разговори за помощта за Украйна, обсъждат се разлини формулировки", каза още той.

Предоставяне на военно-техническа помощ означава, че може да се предостави подкрепа с ремонт на оборудване, боеприпаси, но не може помощта да включва военни български части на място, обясни председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната".

Какви ще бъдат ключовите решения за четворната коалиция на лидерския съвет

"Не се чувстваме шантажирани от БСП. Разбираме доводите на партньорите ни, те разбират своята отговорност към това България да има стабилно управление. Една помощ за Украйна от България няма да наклони везните и в близките месеци няма да има голяма промяна в съотношението на силите. В дългосрочен план трябва да се заеме позиция, в която не се снижаваме. БСП разбира това. Сигурен съм, че тяхната позиция, че бъде отговорна. Не се чувстваме заплашени", категоричен е той.

От думите му стана ясно, че България продължава да доставя оръжия по договорите си, сключени от преди войната.

"Партнираме си с над 50 държави, след войната обемът на износа значително се промени. Това, което сме поели като ангажимент е да доставяме оръжие на нашите партньори, какво се случва с доставките след това- няма как да знаем", допълни Гюров.

По думите му България разполага с нужните места и кадри за ремонт на военна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Па живьом па увидим!!!
55
1
 
2
 
! Отговори
Голяма печалба преди 1 година
Очертава се голяма печалба. Ще има похвала от Запада, договори за подходящи партньори, и блестяща кариера. Всичко това, с много перфидност и лисунгерство.
54
3
 
3
 
! Отговори
Кариеристи преди 1 година
За тях България и българското правителство са "проект". Помните ли Дянков, сюрията министри от Великобритания, Кристалина? Когато проекта донесе печалба и кариера, те заминават и преминават на друг. Ние да му мислим.
53
2
 
2
 
! Отговори
млад геолог преди 1 година
Тези тепърва ще правят геоложки проучвания, ще разработват находища, ще чертаят кранове и колби. Експертите отдавна обясниха и на децата положението. Колко са възможностите и колко ще се плаща.
52
3
 
3
 
! Отговори
Жалко за нас преди 1 година
Кой знае как се превиват от смях и подигравки по света гледайки нашите напъни и циркове. Световно известна държава с бедността си, първа се бута в шамарите. Българите ще стоят на студ, ще купуват за пет лева една кифла от баничарника, и ще се радват някой да ни услужи с малко руски газ заобиколно, разбира се.
51
8
 
7
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Колкото по-далеч от сибирската смрад , толкова по-добре за България !
50
4
 
8
 
! Отговори
Промяната настъпи преди 1 година
Ще купуваме най-евтиният газ от най-скъпият, който се предлага. Българският национален интерес мисля е за целият народ, а не за отделни комисионери.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С сигурност ще бъдете приятно изненадани от печалбата. Кой как вземе властта и започва невиждано крадене.
48
2
 
7
 
! Отговори
Преустройството преди 1 година
на Нефтохима било въпрос на седмици..Въх, че експерт..колко точно седмици 52 или 104?
47
2
 
10
 
! Отговори
PG преди 1 година
Лъжи и само лъжи дали ще паднат цените на газа и горивата,вярвате ли си бе господа министри,стига Лъжи
46
6
 
13
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Понеже никой не вярва на Кирчо и Кокорчи, пуснаха и друга певица на сцената!
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюро ще бъдем ще бъдем Гюро както линията Скопие София или още още ще бъдем крах тотален Гюро ОСТАВКА НЕАДЕКВАТНИЦИ ОСТАВКА САОТИРАХТЕ ПРИБРАХТЕ ПАРИТЕ ЗА ХЕМУС И ВСИЧКИ РЕМОНТНИ РАБОТИ ЗАЩО БЕ РАЗСЛЕДВАНЕ
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости ,г-н Гюров, говориш колкото да не заспиш! Ей,вие от ПП непрекъснато лъжете и проблемът е , че и вие не си вярвате.За да не се изказвате неподготвени, завършете поне 3-месечен курс по теория и практика на пазарните процеси.Ставате смешни, особено в очите на тези, които са завършили за инженери, агрономи,инженери в селското стопанство,транспортни инженери,такива в строителството,пътния транспорт и т.н.Ти нали си завършил УНСС - слушал ли си лекции или си гледал на момите под полите?
43
7
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
РЕШЕНИЕТО ЗА НЕФТОХИМА ---МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ОТ ТУРЦИЯ , ЗА ДА ПРЕРАБОТВАМЕ НЕФТ ОТ АРАБСКИЯ СВЯТ , А ПРЕУСТРОЙСТВОТО НА РАФИНЕРИЯТА Е ВЪПРОС НА СЕМИЦИ...!////..ДАВАМЕ НЕФТОХИМА НА ТУРЦИЯ ---И СИ РЕШАВАМЕ ПРОБЛРЕМИТЕ С ПЕТРОЛА, НАФТАТА И БЕНЗИНА! ХЕМ Е БЛИЗО ...ХЕМ СМЕ СИ КОМШИИ......ХА,ХА,ХАААААА..
42
7
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ПП- КИРЕТО И КОМПАНИЯ , СЕ ОКАЗАХА ЧУДЕСНИ ПОЛИТИЦИ И ЯВНО ЗНАЯТ , КАК И КАКВО ДА ПРАВЯТ!....Е...КАК ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ПАК ЗА ТЯХ.....??!!// КОРНЕЛА , НЕМА ДА ПУСНЕ КОКЪЛА .....КИРЕТО ЧУДЕСНО ЗНАЕ ТОВА И ТОЧНО ЗА ТОВА Е ТОЛКОВА СИГУРЕН В СЕБЕ СИ...!///....ДАВАЙТЕ МОМЦИ ...НИЕ ОТ ГЕРБ И ДПС ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИМ!!
41
0
 
5
 
! Отговори
БОБИ Е ЛЪЖЕЦ преди 1 година
До БобиНефтохима работеше с 60% руски нефт/сорт урал/ и 40% лек петрол преди войната да започне, ама много лъжеш, добре ли плащат бе боби, ще има ли за по една биричка от евтината
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да бъдем приятно изненадани , (може да бъдем и неприятно изненадани). Ето това са изразните средства на политиците-говорещи но нищо не казващи.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от ***!
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Може да бъдем приятно изненадани от цената на природния газ за България в дългосрочен план" А в краткосрочен? Защото за дългосрочния може би няма да ви има? На власт или в България.
37
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На думи всичко е розово.