Русия показа най-новата военна техника на парада на Червения площад

Част от нея участва във военните действия в Украйна
Обновена: 9 май 2022 12:38 | 9 май 2022 12:38, Елка Василева
474

Снимка: БГНЕС

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на победата, предаде ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по главния площад на Русия преминаха около 130 единици техника, част от която участва във военните действия в Украйна.

Още по темата
Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, смятани за един от основните символи на победата във Втората световна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с повишена защита "Тайфун-ВДВ", както и бойните машини за противовъздушна отбрана "Тайфун-ПВО" и бронираните машини "Тайфун-К".

Бойните машини на пехотата бяха представени от БМП-2 с бойно отделение "Бережок" (купол с комплекс от въоръжения и система за управление на огъня), "Курганец 25" и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от съвременна тежка бронирана техника преминаха танковете Т-72Б3М от последната модификация на танковете Т-72. Тези машини взеха участие в конфликта в Украйна и по-конкретно в боевете в Харковска област.
В парада участваха и танковете Т-90М "Прорив" и Т-14 "Армата", както и оперативно тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и самоходните артилерийски установки "Мста-С". За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Торнадо-Г", оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" и ракетните комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3", използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ "Ракушка".

Наземната част на парада завърши с преминаването на три пускови установки на ракетния комплекс "Ярс", съпровождани от подразделения за охрана с автомобили "Тигър-М", оборудвани с дистанционно управляем боеви модул "Арбалет-ДМ", и на бойни машини на пехотата БМП "Бумеранг".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Видяхме колко напреднала техника има в техния дрон.
377
1
 
4
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Народа бил добър, Путина лош! Глупости! *** алкохолици са еднакви! Той заповядва те убиват и грабят!
376
3
 
4
 
! Отговори
Star преди 1 година
Не видяхме руските завоювани трофеи от Украйна.Очаквахме голям парад на най-модерната черна и бяла техника в света.Миялни и перални машини с дистанционно и програмно самоуправление,и закривени плазми със съраундер саунд.Слаб парад е това без военните трофеи.Но за догодина дано не забравят.
375
2
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Всяка година Русия изкарва на площада 300-400 тона железа, и целият руски народ изпада в умиление от мисълта колко много хора могат да избият с тези железа. Факта, че всички работят за тези железа не ги интересува. Затъннали в мизерия и алкохолизъм, имат една мечта - да трепят хора.
374
11
 
0
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Защо и докога ще лъжете,че Русия изкарала на парада нова техника?Русия нищо ново не изкара.А ако руснаците изпуснат ония мишоци в азовсталь,по-добре да си събират тенекетата и да си посипят главите с пепел,нещо в което не вярвам!Ония мишоци трябва да бъдат унищожени до един!
373
0
 
5
 
! Отговори
До Телерик преди 1 година
Сигурно така се превежда - "Красив"???
372
6
 
0
 
! Отговори
Телерик преди 1 година
На красивият площад(именно така се превежда от руски "красная площадь"), не му стигаха само въздушните представления, които през последните години станаха най-ярките атракции на военният парад в деня на победата.
371
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
новите оръжия не се показват военните аташета да ги снимат които иска щеги опита скоро сега ще гледаме сеира между китаи и япония за подарените отсащ острови
370
3
 
11
 
! Отговори
НЕПАБЕДИМАЯ преди 1 година
26000 УМЕРЛИ И ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ РАНЕНИ И ОСАКАТЕНИ? 40 ПОЛКОВНИКА И 11 ГЕНЕРАЛА? САМОУБИЛИТЕ СЕ СА ПОВЕЧЕ. ЩО СЕ МЪЧАТ? ДА СИ ПИЯТ АНТИФРИЗА, ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ СА НАЙ-ВЕЛИКИ И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ЗАКАЧА.
369
7
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
НИКОЙ НЕ СИ ПОКАЗВА ---- НАЙ-НОВИТЕ ВЪОРЪЖЕНИЯ !?!?!? ИМА ЛИ РУСИЯ КЛИМАТИЧНИ ВОЙСКИ ???? МОЖЕ ЛИ РУСИЯ ДА ПРЕДИЗВИКВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ???МОЖЕ ЛИ РУСИЯ ДА ОТНЕМА ОЗОНОВИЯ СЛОЙ В ОПРЕДЕЛЕНИ ТОЧКИ / ОЗОНОВ ТРИЪГЪЛНИК / ???????????
368
2
 
1
 
! Отговори
DEEP PURPLE преди 1 година
Парчето на марша на гвардейците е хеви метъл
367
4
 
11
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Ким чн ун гледа Путин,Путин копира Ким Чен Ун,молодци , липсва само Мадуро
366
3
 
11
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 1 година
То па една техника.
365
3
 
17
 
! Отговори
Радон Керанов преди 1 година
Страхотна техника! Хладилници, перални, климатици...! Напълни ми се душата! Да не говорим за женското бельо! Най- хубавия парад досега! Бравос на непобедимите солдати!
364
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия колхозници могат да уплашат само радев и нинович с тая техника
363
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все едно парад в северна корея гледам, ухилени маршируващи, а в същото време избиват хора в Украйна и крадат жито
362
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И така и така съсипват металургичната промишленост на Украйна, та поне са решили да се реваншират с готово желязо за претопяване
361
1
 
13
 
! Отговори
Изгорял бурят преди 1 година
Много постен беше парада таз година бе, другари! Що така? И "Самолета на Съдният ден" /уа-ха-ха-ха - с такива бомбастични имена пидо-рашките все се опитват да плашат старите бабички/ не можа да литне поради технически проблеми.
360
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видяхме хеликоптери и бронирана техника, пригодени да пренасят трофейна домакинска бяла техника! Значително военно-техническо постижение
359
5
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Дано тия "макети" не са настроени на нашите координати. Тогава тия, купените, които драскат в несвяст, няма да намерят местенце, за да се скрият...