Русия показа най-новата военна техника на парада на Червения площад

Част от нея участва във военните действия в Украйна
Обновена: 9 май 2022 12:38 | 9 май 2022 12:38, Елка Василева
474

Снимка: БГНЕС

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на победата, предаде ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по главния площад на Русия преминаха около 130 единици техника, част от която участва във военните действия в Украйна.

Още по темата
Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, смятани за един от основните символи на победата във Втората световна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с повишена защита "Тайфун-ВДВ", както и бойните машини за противовъздушна отбрана "Тайфун-ПВО" и бронираните машини "Тайфун-К".

Бойните машини на пехотата бяха представени от БМП-2 с бойно отделение "Бережок" (купол с комплекс от въоръжения и система за управление на огъня), "Курганец 25" и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от съвременна тежка бронирана техника преминаха танковете Т-72Б3М от последната модификация на танковете Т-72. Тези машини взеха участие в конфликта в Украйна и по-конкретно в боевете в Харковска област.
В парада участваха и танковете Т-90М "Прорив" и Т-14 "Армата", както и оперативно тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и самоходните артилерийски установки "Мста-С". За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Торнадо-Г", оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" и ракетните комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3", използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ "Ракушка".

Наземната част на парада завърши с преминаването на три пускови установки на ракетния комплекс "Ярс", съпровождани от подразделения за охрана с автомобили "Тигър-М", оборудвани с дистанционно управляем боеви модул "Арбалет-ДМ", и на бойни машини на пехотата БМП "Бумеранг".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Zеленски преди 2 години
До 40. Нещо яко си се объркал в числата. С такива коментари ли си избиваш комплексите?
37
6
 
3
 
! Отговори
джо преди 2 години
до 33 Бутафория е на баба ти хвърчилото..
36
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е джужето? Личи си, че показват двойник. Не видях кораба мъсква да преминава по площада.
35
11
 
33
 
! Отговори
империя на злото преди 2 години
Само зомбираните сибирски диваци и нашите путинофили могат да се прехласват по такива мракобесни мероприятия, на които се показват оръжия за избиване на хора. Ненормалици.
34
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите се надрискаха яко
33
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си никой и даже украинците те пердашат, единственото нещо което може да правиш е военни паради и да лаеш.
32
8
 
25
 
! Отговори
мдам преди 2 години
Каква най-нова военна техника, бе?! Всичко е нарисувано специално за парада. Оня ден им гледам арсенала, от кое какви бройки имали? Кой ти ги брои? Абсолютно съм убеден, че една трета от декларираното просто не съществува, а половината от останалото не работи.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Путин умря 2013 година от рак.Затова и този уж ще се оперира.
30
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолети няма нали? И защо няма? Поне миални и тоалетни чинии могат да покажат. Муахаххахааа. Плашат гаргите тея с бутафорна техника. Пушечно месо са руснаците. 2СВ половината са избити от германците, останалата половина - от ЧК с куршум в тила.
29
6
 
29
 
! Отговори
... преди 2 години
Бутафория,истинският парад е в канавките по пътищата на Украйна...
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв парад са правили тия?Нали оня дрогираният клоун беше разбил руската армия?
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това е сглобено само за парада :) вътре има нещо я не.
26
5
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 23___Нали не си мислите сериозно, че това е путин ?!___Този военнопрестъпник разполага с няколко двойника !!!
25
3
 
23
 
! Отговори
щщщщн преди 2 години
Кръволоците празнуват измислената си победа. Празнувайте това ще ви е за последно...
24
5
 
11
 
! Отговори
Разликата. преди 2 години
Една умна ракета не пропуска целта. 50 ракети от катюшата я уцелят нещо, я не. Когато врагът се е окупал и скрил 50-те ракети не могат направят нищо, докато в комбинация със сателитното разознаване умната ракета все ще намери ъгъл под който да удари. Отделно че 1-та ракета е по-евтина от 50-те.
23
6
 
34
 
! Отговори
Парад-мармалад преди 2 години
Честването на победата над Хитлериска Германия е подобаващо да е с песни, цветя и подобни в почит на загиналите, а не с оръжия и танкове, от които всъщност са загинали. Ама рашките всъщност искат света да види великата им армия и оръжията с които да всява страх и респект. Нищо повече... Ама в Украйна се видя, какво могат. Едно нищо. Да си бяха стояли мирно, да си развиват страната с парите от газ и нефт и да си пазят мита за славна армия. Никой нямаше да ги закача.
22
6
 
33
 
! Отговори
Smurf преди 2 години
Може и да не съм прав но парад на победата без крайцера Москва и без трактори не го признавам
21
4
 
28
 
! Отговори
Много важно преди 2 години
Да си я сложат отзад. И с 1% от това което имат и те и САЩ могат да унищожат живота на Земята. Това са пари на вятъра - да плашат гаргите, но вече никой не им се вързва. Техния живот си им е по-мил от нашия и няма да посегнат към ЯО, а тенкилерията им всички я видяха в Украйна - консервни кутии.
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Путин не се показвал от бункера,ами той близо два часа беше пред парада и сред хората?
19
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме че за нищо не става техниката им. За самолетите знаехме още в Сирия че падат и нямат шанс срещу самолет на НАТО. Сега видяхме че и корабите им потъват, а танковете им станаха на старо желязо. Чудя се дали поне ядрения им арсенал работи? Съдейки по руските ракети с които бомбаднират Украйна, то те рядко уцелват нещо и стават основно за да им изкопаят я някой окоп, я някоя друга нива на украинците.