Русия показа най-новата военна техника на парада на Червения площад

Част от нея участва във военните действия в Украйна
Обновена: 9 май 2022 12:38 | 9 май 2022 12:38, Елка Василева
474

Снимка: БГНЕС

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на победата, предаде ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по главния площад на Русия преминаха около 130 единици техника, част от която участва във военните действия в Украйна.

Още по темата
Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, смятани за един от основните символи на победата във Втората световна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с повишена защита "Тайфун-ВДВ", както и бойните машини за противовъздушна отбрана "Тайфун-ПВО" и бронираните машини "Тайфун-К".

Бойните машини на пехотата бяха представени от БМП-2 с бойно отделение "Бережок" (купол с комплекс от въоръжения и система за управление на огъня), "Курганец 25" и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от съвременна тежка бронирана техника преминаха танковете Т-72Б3М от последната модификация на танковете Т-72. Тези машини взеха участие в конфликта в Украйна и по-конкретно в боевете в Харковска област.
В парада участваха и танковете Т-90М "Прорив" и Т-14 "Армата", както и оперативно тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и самоходните артилерийски установки "Мста-С". За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Торнадо-Г", оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" и ракетните комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3", използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ "Ракушка".

Наземната част на парада завърши с преминаването на три пускови установки на ракетния комплекс "Ярс", съпровождани от подразделения за охрана с автомобили "Тигър-М", оборудвани с дистанционно управляем боеви модул "Арбалет-ДМ", и на бойни машини на пехотата БМП "Бумеранг".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 19 като не ва интересува не чететя и не коментирайте бе троляци
17
5
 
28
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен___точно историята показва, че русия е изгубила много войни досега - Кримската, Японската, ПСВ, Финландската, Студената, Афганистанската !!!___Спечелила е Десетата руско-турска война с помощта на Българския народ и ВСВ с помощта на САЩ и Великобритания !!!
16
5
 
34
 
! Отговори
мани танковете преди 2 години
Ако бяха показали РУСКА четка за зъби щеше наистина да е впечатляващо!
15
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го интересува какви фалшификации показват руските военопрестъпници на Парада на Смъртта?
14
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са надъхани щото още не са видели нашият гей-парад... На всеки руски войник се падат по 2 европидала минимум...
13
10
 
31
 
! Отговори
Klinghoffer преди 2 години
Да се порадват за последно, преди железарията да се превърне във вторични суровини, а солдатите - в груз 200.
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а на прайда в софия след няколко седмици какво ще показваме бе, другари?
11
13
 
43
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ето това прави русия, вместо да повиши благосъстоянието на народа, да изобретява полезни за хората машини , технологии и др. !!!___русия се хвали с оръжие, с нищо друго !!!
10
9
 
40
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Тия танкове да не са като от Флинстоун- някой да ги бута с краката отдолу. И до хейтърчетата- ако беше толкова хубава тая техника, щяха да за завзели Украйна вече. Точка.
9
5
 
24
 
! Отговори
Светло и ясно преди 2 години
Да, Русия показа малка част от най-новата си военна техника на парада на Червения площад, но забелязахте ли какви военни чинове предвождаха колоните на различните родове войски? Генерали-полковници, генерали-лейтенанти и контра-адмирали маршируваха като млади войници.
8
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя се ,армия само за парад!
7
9
 
40
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Бъдещ скрап !!!
6
6
 
20
 
! Отговори
... преди 2 години
НАТО пропусна момента да даде един "изпреварващ отпор" върху парада...
5
11
 
23
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
РАКЕТИ ОТ ШПЕТПЛАТ.
4
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо нямаше авиация,оправданието"лоши метеорологични условия"изглежда малко смешно?
3
16
 
32
 
! Отговори
и преди 2 години
не можаха ли да им пуснат идна бомба да ги изчистят всичките психопати там
2
11
 
33
 
! Отговори
АМИ, преди 2 години
МАКЕТИ!
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом я показват значи не е най-новата!