Русия на ръба на фалита, 87% шанс за дефолт

Страната остава пред риск от фалит дори след плащане на дългове в последния момент
10 май 2022 07:00, Йоана Цонева
334
Русия на ръба на фалита, 87% шанс за дефолт
Снимка: БГНЕС

Миналата седмица Русия едва избегна неизпълнение на задълженията си, но пазарите все още смятат, че тя е на ръба на фалит.

Облигациите се задържат на проблемни нива, а петгодишните суапове за кредитно неизпълнение дават 87% шанс за дефолт. Тези шансове са по-ниски от тези през април, но все още са високи, пише Bloomberg.

Причината?

Тенденцията на международните правителства към по-строги санкции и по-широко разпространени ограничения държи инвеститорите в неведение за вероятността да получат дължимите им бъдещи плащания. Дори ако Москва продължи да настоява да получи парите през лабиринта от правила, успехът далеч не е гарантиран.

"В крайна сметка Русия вероятно ще обяви фалит", казва Елена Дали, основател на EM Conseil, базирана в Париж консултантска фирма, специализирана в управлението на държавния дълг.

"През 2008-2009 г. видяхме колко бързо могат да се стопят валутните резерви. Не става въпрос само за предстоящите плащания по обслужването на дълга, Русия трябва да финансира и военната машина и жизненоважния внос", посочи тя.

Съществуващите мерки, наложени срещу Русия след нахлуването ѝ в Украйна, вече сериозно усложниха плащанията, като затрудниха и блокираха движението на пари.

Може да прочетете повече в BloombergTV.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
1
 
! Отговори
Гатю Танков преди 1 година
До ИстинскиятЯвно са много наивниците тук...
259
0
 
2
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Само наивник може да се хваща на такава евтина пропаганда!
258
0
 
2
 
! Отговори
Стар руски филм преди 1 година
Довиждане, моя любов
257
4
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 1 година
Под държавен фалит обикновенните хора разбират - глад ,мизерия ,безработица. А Икономистите разбират ,че съответната държава е спряла да си плаща дълговете си което е вярното в случая.Русия като реципрочна санкции спря да плаща дълговете си към западните си кредитори. Това може от тяхна гледна точка да се разглежда като Дефолт НО това няма нищо общо със икономическото положение в Русия. Което в момента се представя много по добре дори от очакванията на Путин !!!
256
5
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Те тогава украинските трябва да обявят фалит.Морален и материален
255
3
 
5
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Ще фалира спрямо долара, но спрямо други валути ще е на печалба! По скоро долара ще загуби от фалита на Русия!
254
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Талибаните прогониха сащ само с калашник така че нищо не се знае в този живот току виж някое 500м цунами залее бреговете на англисаксонците. В украйна не са само украинци
253
10
 
16
 
! Отговори
Баба Гица преди 1 година
Русия няма да я бъде, поне в този вид. Обсебени са от Великата отечествена война, а за Родину, за Сталину вече не върви. Друг вид война се води, Русия не е готова за това, Украйна им го показа, дронове, джавелини, стратегия. Къде е блицкрига на Путин? Къде са руската операционна система, къде са им телефоните, къде са им колите, за яхтите съм чувал. Танка не върви, даже не пали.
252
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоз месец ли? Щото същото беше и предходните. И вие тука сте ми едни "журналисти"... за първи клас. По Дефолт...
251
3
 
5
 
! Отговори
Ясно ли е преди 1 година
Китай каза - Преговори!
250
10
 
13
 
! Отговори
Изхода преди 1 година
Руските войници трябва да стачкуват
249
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната на Путин е най нелогичната война в цялата история на човечеството. Швеция и Финландия влизат в НАТО, Сърбия пое по западен курс, млади хора умират, Русия банкротира, Европа има инфлация. Никой няма да подпише договор с Путин дори и в Киев да влезе. Има само еден полезен ход - преговори.
248
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости,не знам от коя планета падаш авторката на статията, ясно че сте зяпнали само западните политици,ама си в голяма грешка.Абсолютно не може да става дума за дефолт или фалити при работеща икономика,не лъжете хората.
247
8
 
12
 
! Отговори
Боже колко мъка! преди 1 година
До АнонименКакво ни даде Русия, можеш ли да кажеш? Образовай се! Бъди отговорен пред децата си, тя твоята е изпята, но дай шанс на младите да живеят в нормална държава
246
10
 
15
 
! Отговори
Колиненко преди 1 година
Руските войници умират в Украйна, Европа има 10% инфлация, а САЩ обират каймака от високите цени на газ и нефт. Кому е нужно всичко това? Русия не може без Европа, както и Европа не може без Русия. Стига войни, Путин да преглътне заради младите хора.
245
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КикоКико, стига с тия джуджета, около тебе все исполини, на по 1.65... Зеленски колко е висок?
244
8
 
11
 
! Отговори
без пропаганда ли преди 1 година
До АнонименИ американците, които ни бомбардираха, не са същите. Тия са още по-лицемерни и перфидни. Нищо, ние си имаме за всеки случайи паметник на съответния летец
243
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО ВСИЧКИ "АТЛАНТИЦИ" ОБИЧАЙНО ИМАТ ВУЛГАРЕН ЕЗИК, СИПЯТ ОБИДИ, НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ? ИСКАТ ДЕ СЕ ДОКАЖАТ? иЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА ОТ НЕДРАТА НА ПРОСТАЦИТЕ?
242
1
 
1
 
! Отговори
Буров ли? преди 1 година
До паралелепипедМного буржуазно изказване, наистина. И дста безпардонно.
241
6
 
20
 
! Отговори
Стига бе преди 1 година
Пак ли .... всеки месец ги обявявате че фалират!!