Русия на ръба на фалита, 87% шанс за дефолт

Страната остава пред риск от фалит дори след плащане на дългове в последния момент
10 май 2022 07:00, Йоана Цонева
334
Русия на ръба на фалита, 87% шанс за дефолт
Снимка: БГНЕС

Миналата седмица Русия едва избегна неизпълнение на задълженията си, но пазарите все още смятат, че тя е на ръба на фалит.

Облигациите се задържат на проблемни нива, а петгодишните суапове за кредитно неизпълнение дават 87% шанс за дефолт. Тези шансове са по-ниски от тези през април, но все още са високи, пише Bloomberg.

Причината?

Тенденцията на международните правителства към по-строги санкции и по-широко разпространени ограничения държи инвеститорите в неведение за вероятността да получат дължимите им бъдещи плащания. Дори ако Москва продължи да настоява да получи парите през лабиринта от правила, успехът далеч не е гарантиран.

"В крайна сметка Русия вероятно ще обяви фалит", казва Елена Дали, основател на EM Conseil, базирана в Париж консултантска фирма, специализирана в управлението на държавния дълг.

"През 2008-2009 г. видяхме колко бързо могат да се стопят валутните резерви. Не става въпрос само за предстоящите плащания по обслужването на дълга, Русия трябва да финансира и военната машина и жизненоважния внос", посочи тя.

Съществуващите мерки, наложени срещу Русия след нахлуването ѝ в Украйна, вече сериозно усложниха плащанията, като затрудниха и блокираха движението на пари.

Може да прочетете повече в BloombergTV.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
9
 
9
 
! Отговори
Иванушка - дурачок преди 2 години
И защо някой мисли, че Русия и дреме след толкова санкции дали ще прави плащания по дълга си... Ами ако спре да го прави... Западняците ще фалират преди нея!
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека :)
178
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате го Путин- никой не му плаща в рубли и той полудява. Пари няма дори за самолети на 9-ти май и военния парад. Всячески се правят опити да се препродаде руски петрол през Индия, че никой вече не го иска.
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам, ама Бил Гейтс си купи имот в Турция, а не в Македония или Албания.
176
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския народ отново и отново сърба студена вода заради болшевиките. Какъв заспал народ само. Арабите направиха от пустинята нови светове... теяя още седят гладни заради шайка престъпници.
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Това е почти цяла България бе българофоб с българофоб
174
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано, че ни омръзна да се занимаваме с Руските агенти в България ГЕРБ-СДС-ДПС-БСП-***, Нинова, Радев, Янев т.н.
173
0
 
0
 
! Отговори
ОТ 198/до 205/ преди 2 години
Въпросът ми е към 193 .
172
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Турция вече не иска да става ЕС членка, еврокмплексите им се изпариха ли
171
0
 
0
 
! Отговори
до 205 преди 2 години
Какво точно искаш да кажеш и към кой е питането?!? То е ясно кой какво притежава и какво е ддържавното управление!
170
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мозъка ви е на ръба на фалита!
169
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали Русия е пред фалит, но е сигурно, че Европа е!
168
3
 
8
 
! Отговори
чичо преди 2 години
Дълги години ни обясняваха 1 рубла-0,83 цента ! По късно 1 рубла-1 долар! А днес,какво стана бе?????
167
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
197 колко имаш по география тийнче? Я отвори картата и сравни Северна Корея и Руската федерация като територия. А после отвори икономическата такава и виж ония знакчета за полезни изкопаеми върху едната и върху другата! И за да е още по-забавно виж в колко географски пояса и с какво граничи едната и другата. Лашо е когато не си учите уроците по география, но още по-лошо е когато не си учите уроците по история
166
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Другари русофили!? Това няма никакво значение. Аз така съм чувала - има ли машинно гласуване, побеждава социалист - следва глад, мизерия ... /Машинките са ни Венецуелски, нали така. Само че не победиха социалисти, а върли капиталисти /каква мистерия/ Чака ни същото като във Венецуела.
165
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
198 питай ЕС. Че те са вече комунизъм, даже почнаха и да удържавяват като дъртите комунисти. А резултата ли? Плачевен. Гей до гея, гнусотия до пр()стотия и пак им е малко и искат още. Ето ти къде е успял социализЪма!
164
16
 
24
 
! Отговори
Има да почакате преди 2 години
Наполеон и Хитлер си мислиха същото..Не гледайте в чуждото канче. По добре вижте какво става с икономиката на Европа и пропадането на България ? Между другото в Москва литър бензин е 60 стотинки, битовите сметки за газ парно ток и вода са 80лв месечно. А заплатите са много по високи от тези в София ! А вие им се смейте и чакайте Русия да закъсат за горива и да умрат от глад. И пак между другото най големият производител на пшеница в света е ..Русия !
163
3
 
17
 
! Отговори
Другари русофили!? преди 2 години
Къде е победил Социализма по света? И какъв е резултата от победата????
162
15
 
16
 
! Отговори
Русия вече е преди 2 години
по-голяма версия на Северна Корея. Отцепена от международните пазари, никакви инвестиции, никакво производство, никаква перспектива. Изцяло зависима от милостта на Китай. Умните и младите руснаци бягат от рая на Путин като мишки от потъващ кораб.
161
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все тая. Германките да ги видим как кърпят чорапи и се топлят на свещи. Може и да поразклатят Руската икономиката, но това което ще се случи с ЕС е много по-страшно. Или мислите, че презадоволения запад ще стои без стоки и ще е кротък? И че ония префърцунени немкини дето ядат само еко ще започнат да папкат гмо? Защо ли имам усещането, че следва нова световна революция и то повсъвместна? Да не излезе на края, че Русия е истинския победител?!