Медведев заплаши НАТО с пълномащабна ядрена война

Расте рискът конфликтът в Украйна да прерасне в пряк конфликт Русия - НАТО
12 май 2022 15:15, Елка Василева
646
Медведев заплаши НАТО с пълномащабна ядрена война

Рискът конфликтът в Украйна да прерасне в директен сблъсък между Русия и НАТО се увеличава, заяви днес бившият руски президент Дмитрий Медведев, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Медведев, който сега е заместник-председател на руския Съвет по националната сигурност, изтъкна, че оръжейните доставки на западните страни за Украйна и обучаването на украинските сили от западни инструктори "увеличават вероятността водещата се понастоящем прокси война да се превърне в открит и директен конфликт между НАТО и Русия".

"Винаги съществува риск такъв конфликт да се превърне в пълномащабна ядрена война - сценарий, който ще бъде катастрофален за всички", подчерта бившият руски президент.

Медведев, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г., когато Владимир Путин беше премиер, прави все по-твърди изявления през последните месеци, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
3
 
8
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 1 година
Това не звучи като заплаха, по-скоро като коментар на възможност.Иначе човек лесно може да се подведе само по заглавието...
499
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм благодарен, че не сме толкова апетитна хапка за американците. Няма какво да вземат от нас. На тях сме им удобни само като стратегически партньор срещу Русия. Ако имаха икономически интереси, на Балканите щеше да стане врящ котел, най-вероятно на етническа основа щяха и нас да подпалят. Благословена е страната ни
498
10
 
14
 
! Отговори
.. преди 1 година
Най-страшното оръжие на Путин са *** кратуни ни крепостните му в Русия и по света.
497
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците говорели само за война. Да, Америка говори "миролюбиво" , тя не воюва, нали. Където и да има конфликти по света, все американците са замесени. Има ли икономически или политически интереси от някой конфликт, американците винаги са в основата. Печели се, много се печели от войните. И изобщо не вярвам , че руснаците искат ядрен конфликт. Не са пораснали за два дена, макар и в КГБ
496
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка е единствената страна в света, използвала ядрено оръжие досега! Не Русия
495
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е извадено от контекста. За да провокира страха на хората и насажда определени настроения. Никой няма интерес от ядрен конфликт
494
3
 
8
 
! Отговори
Komentar преди 1 година
Сериозно ли руснаците искат и те да са бежанци. Къде ще бегате Китай не Ви искат.
493
2
 
3
 
! Отговори
До Linx преди 1 година
Много удобно е да приписвате мнението ми на някаква руска пропаганда. Ако беше обратното, аз със сигурност щях да реагирам по същия начин и за руската. Проблемът не е в руската или американската пропаганда, проблема е че се използват медиите за насаждане на омраза. Не са реалистични. Медиите трябва да са обективни, но къде са тези медии?? Такива вече няма
492
2
 
8
 
! Отговори
Komentar преди 1 година
Недей бара силозите с ракети, че после кой знае колко помощ ще трябва и за Вас. Статистически въоръжението Ви е с 50% надеждността следователно 50 % ще гръмнат в силозите.
491
2
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Аз имам най-якото оръжие на света, нарича се глупост. Който смее да ни оспори оръжието!:-)
490
1
 
10
 
! Отговори
Невежа преди 1 година
Не разбирам защо им е на руснаците да плашат с ядрена война? То и без ядрена война като гледам как климатът се променя до 20-30 години ще си е като след ядрена война.Аз ако им имах ресурсите, щях да мисля как да се подготвя за оцеляване в условия на суша, наводнения, болести, оскъдица на храна, и т.н.Явно наистина хората на върха се състезават, кой ще е най-***.
489
4
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
медведев, след като искате да воювате с ЕВРОПА, защо вашите футболисти се жалват, че не ги искаме тук ?!___Вие шизофрреници ли сте , говорите ли си един с друг или си говорите сами ?!
488
1
 
8
 
! Отговори
linx преди 1 година
До АнонименЕх кой го казва !! Руската пропаганда се ширеше на широко в Българските медии ! Но явно нещата се променят !! Дори само твоето присъствие тук е част от тази руска пропаганда !!
487
2
 
9
 
! Отговори
linx преди 1 година
До истинатаРуснаците вече нямат нито един !! Този който имаха и той трудно можещше да се нарече самолетоносач ипочти изгоря при ремонт !!
486
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като четеш тази ежедневна антируска пропаганда и ти става ясно, кой на кого служи. Това систематично и регулярно анатемосване на Русия от години е част от идеологическата война с нея. Путин казал това - Анатема, Медведев каза онова - Анатема. Упорито се опитват да ви убедят чрез индиректни внушения и директни обвинения. Американците са профи в дестабилизацията и пропагандата, години наред така контролираха Света, но този път Русия ще им приседне.
485
3
 
2
 
! Отговори
Цаца преди 1 година
Заплаха от ядрена война, заплаха от Ковид, заплаха от климатични промени, заплаха от бедност и глад и т.н.Явно съм голям карък или грешник да живея в такива времена!Ще се самоУбеся и иСчезна безкрайно!
484
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що не си погледнат изостаналата държава ами само за война дрънкат тия откачалки!
483
3
 
10
 
! Отговори
linx преди 1 година
До АнонименАнонимчо !! Моли се маминото лошия чичо Сам да не реши да си изпробва най новите оръжия върху Россия !! Тогава в Россия и скелети няма да останат !! Така че не заигравай с ядреното оръжие защото ще ядете хурката !!
482
2
 
5
 
! Отговори
истината преди 1 година
Американците имат 11 самолетоносача което е колкото всички други страни взети заедно.Руснаците имат 1. Айде сега кажете кой ще си поиска дълга от краварите?
481
0
 
5
 
! Отговори
linx преди 1 година
До балканджи МишоКакво чакаш Мише ?? Сигурно товариш Медведев пиян и чисто гол !!