Борел: Още 500 млн. евро от ЕС за танкове и артилерия за Украйна

Той призова страните от Г-7 да засилят натиска върху Русия
13 май 2022 20:21, Петя Славова
55
Борел: Още 500 млн. евро от ЕС за танкове и артилерия за Украйна
Снимка: БГНЕС

Допълнителни 500 млн. евро от помощта на ЕС за Украйна по линия на Европейския механизъм за мир ще бъдат използвани за закупуване на тежко въоръжение: танкове и артилерия. Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви това при пристигането си на срещата на външните министри от Групата на седемте (Г-7).

"Това е седмата среща на министрите на външните работи от Г-7 от началото на кризата в Украйна. Рецептата остава същата - повече подкрепа за Украйна, включително военна. Ще обявя военна помощ за Украйна в размер на 500 милиона евро, с което помощта ни ще достигне общо 2 милиарда евро", заяви Борел, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че тези средства "ще бъдат използвани за закупуване на тежки оръжия, като досега вече сме изпратили бронирани машини, танкове, артилерия и снаряди".

Запитан дали страните от ЕС биха могли да финансират доставката на военни самолети за Украйна, Борел отговори: "Не, с 500 милиона евро не могат да се доставят много самолети, тези средства ще бъдат използвани за закупуване на тежките оръжия, необходими за този вид война".

Борел също така призова страните от Г-7 да засилят натиска върху Русия, да наложат нови санкции, да се опитат да я изолират на световната сцена и да "създадат единен фронт в подкрепа на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Европейски механизъм за мир.Щели да купят оръжие за 500 мил.Мир и оръжие за укрити дебати механизма.Жалки бюрократи.Задръжте оръжията може да ви потрябват един ден.
46
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Най големите убийци в Света е САЩ и ЕС , те са за ХАГА !
45
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Така ,така ,Европа и САЩ трупайте оръжие на Украйна та да се избиват повече руснаци с украинци и да се кефите !
44
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
кого питахте та раздавате нашите пари вие сте крад-ци и убии-ци вместо данастоявате за преговори и мир вие не спирате воината българия вън от натои ес виждате къде отиват вноските пък вие си стачкуваите за пари и бонуси
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стигат, малко са.
42
8
 
0
 
! Отговори
msm преди 1 година
Европа си знае урока от началото на Втората Световна война, когато никой не се опита да спре Хитлер в анексирането на Австрия, Чехословакия, половината Полша. Разединена Европа гледаше безучастно, страхливо и си получи най-голямата разрушителна война в историята! Днес фронта срещу агресора е единен. Свободата, честта и мира нямах цена. Аго трябва и керемидите от покривитепна къщите си ще дадем, живота си, но ще спрем фашисткото изчадие наричащо се руССия!
41
1
 
6
 
! Отговори
Отврат пълна преди 1 година
е този еврочиновник:с пари по уж програма за мир ще купувал тежко въоръжение!Тези 2 милрд.? са измъкнати пари от джоба на всички,които работят в Европа.Непродуктивни пари,хвърлени в угода на върли атлантици.А нашите умници се затръшкали дали ще сме в еврозоната 24г.Никакви проблеми други нямат-всичко е уж "ОК"!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами и той е дементен като байдан , не те управляват вижте им назначените съветници и кой ги вод за носа , урсула пъке е потомствена крипто търговка , родово са имали роби и продавали памук и платове в америка, сега тая продава ваксини и оръжия за наша сметка
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради Урсула тоя Борел и Мишел всички ще умрем а на който оцелее не му завиждам. ЕС е агресора се факто. Както и САЩ.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и Америка са убийци. Какви да са. Но ответен удар ще има. Всички ще умрем заради тяхната алчност и глупост. Живите ще завиждат на умрелите.
37
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До кога *** ми Борел ще хвърляш нашите пари да трепеш хора.....отиди и говори,прилагай дипломация.....слепи ли сте европейци и не виждате как смачкания старец от америка си плете картичката с чисти ръчички..... Боже Господи влей им малко мозък.....
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миролюбци
35
0
 
10
 
! Отговори
Обикновен преди 1 година
Абе тоя Борел много малко дава бе. Да не се е счупила печатницата за евро? Да сложи още три нули след това число, че то срамота, тъй тъй обикновените европейски данъкоплатци ще плащат. Пък и така фашистите в Киев ще са доволни и ще мълчат какви ги вършат в Украйна САЩ, Канада и Западна Европа(НАТО).
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат война и ще има, а всички вие въодушевени от това, ще умрете като ***, по- точно ще мутирате в някоя дупка. Тях не ги убива радиацията, ако не знаете. Путин не иска, няма цел война с Европа. Ако вие, нискочели, живеехте под дулото на автомата щяхте ли да оставите и децата ви да са така!
33
9
 
1
 
! Отговори
Ултра преди 1 година
24 Мак: Ами ако твоят кремълски гном спре газа " на всички", както хортуваш, откъде ще вземе пари за мародерската си ислямо-православна армия? Отговори ми, мужик?
32
8
 
2
 
! Отговори
Ултра преди 1 година
До 31 тепърва ще ядете хурката россияни, още не са дошли оръжията по ленд-лийза!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той путин ще умре като всички нас,но въпросът е Кога?
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе украинците защо не нападат руснаците където са обсадили Азовстал ???Какво чакат ?Да избият войничетата им ли ???пращаш цялата мощ в една точка и така
29
7
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Путин ша мре.
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работата отива към директен контакт на Русия с НАТО да ги видим колко са смели америкаците които бъркат целия свят.