Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?

Според експерти това ще доведе до военни провали
18 май 2022 15:13, Нели Христова
168
Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин взема тактически решения на ниско ниво, които обикновено се вземат от офицер, отговарящ за едва 700 руски войници, твърдят западни експерти.

Военен източник казва, че Путин и генерал Валери Герасимов, началник на Генералния щаб, диктуват основните движения на силите си в Украйна.

"Смятаме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на ниво, което обикновено очакваме от полковник", твърди източникът. Той добавя, че се смята, че най-висшият генерал на Путин все още е "начело на операцията", въпреки твърденията, че е бил отстранен след военни провали.

Втори военен източник, цитиран от The Times, казва, че в руската армия полковник обикновено командва еквивалента на две батальонни тактически групи (BTG), всяка от които се състои от приблизително 900 души персонал.

Той сравнява ситуацията с основателя на Amazon: "Джеф Безос не доставя вашите колети, той взема стратегически решения".

Западни източници смятат, че микроуправлението на войната от Путин може да допринесе за военните провали в региона на Донбас, където руските войски не успяват да превземат градове.

Путин, бивш офицер от КГБ, разкри преди няколко години, че е командвал артилерийски батальон през съветската епоха. "Получих званието лейтенант като артилерист, като командир на гаубичен артилерийски батальон", каза той по време на посещение на Петропавловската крепост в Санкт Петербург, според видео, публикувано от Кремъл.

Адмирал сър Тони Радакин, ръководител на британските въоръжени сили, каза вчера в парламента, че Украйна печели войната срещу Русия, защото това е "екзистенциална битка за нейната нация". Той добави, че вярва, че оцеляването на киевската администрация е гарантирано.

Игор Гиркин, известен още като Игор Стрелков, бивш агент на ФСБ, който организира анексирането на Крим през 2014 г., каза в коментари, разпространени в социалните медии, че руската операция в Донбас се е провалила. "За повече от две седмици на ожесточени военни действия бяха постигнати само тактически успехи", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
1
 
! Отговори
Zlata преди 1 година
Комплексът "Пересвет", за който говори Путин през 2018 г., вече серийно се доставя на войските. Той може да заслепи всички сателитни разузнавателни системи на вероятния враг в орбити до 1,5 хиляди километра, като ги деактивира чрез използване на лазерно лъчение....
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Поплавски "Хиляди азосовски "бойци"вдигнаха бялото знаме" Даже стотици хиляди, даже не знам, дали не бяха милиони. И 10тина натовски генералисимуса с тях.
103
5
 
5
 
! Отговори
7 преди 1 година
На кривата Украйна Путин й пречи.
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди повече 80 г. един ефрейтор командваше фелдмаршалите и се докара до куршума м бункера.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "Обучение за ползване на РПГ или ПТУР и дори ПЗРК става в рамките на месец." Хихихи. Украинците се обучиха да стрелят с НЛОУ и Джавелини за един ден. Сигурно ако си бавввноразвиващ се от Нигерия със сняг ти трябва "месец". Командос, спезназ, думички, с които руските пропагандни канали заливат русофила, когато искат да му внушат каква голяма работа са. Руския спезназ го направиха на салата в Хостомел и в предградията на Киев. Говорим за истинска армия.
100
4
 
2
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
Радакин,кьорав ли си,че голяма част от Украйна е изтърбушена.Хиляди азосовски "бойци"вдигнаха бялото знаме и излязоха като гущери от подземието на "Азовстал"!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 124 "Всичко може да се купи с пари, Ти от тази интелегенция ли си" Добре, разбрахме, че пари нямаш, имаш ли научни признания, имаш ли обществено признание?
98
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
до 113 Всичко може да се купи с пари, Ти от тази интелегенция ли си
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е разпукана вече само агонията ше е по голяма не заблуждавайте хората
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО АНОНИМЕН 108/118 "ИСТИНСКИТЕ САНКЦИИ ще ги понесат такива "Мишки" като нас" Ти може и да си мишка, не знам. Иначе - беж в Русия или Беларус, за да не "понасяш санкции". Чувам, че там от рай, сега е станало даже "още по-добре" А иначе за мотиката го казват руски полковници, не аз, но съм сигурен, че ти знаеш по-добре от тях.
95
0
 
3
 
! Отговори
До 116 ss преди 1 година
Е, след като се е Оправлявал, явно върни се в 4 клас. А даскалицата, която те е учила да не реве за вдигане на заплатата, защото язък за тези пари. Писна ни от даксали, които искат само заплати, а пускат с диплома такива "мозъци" и капацитети като теб
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 117 Ако човек слуша русофилите, досега от Азовстал са се предлаи 3 хиляди "азовци", един канадски, един английски и един гренски генерал. Чакам само руснаците да "пленят" и Люл Скайуокър там. :)))))
93
2
 
4
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 108 преди 1 година
Ха ха ха..... Кой? Кой? Кой... "Настъпил мотиката"?!?! Че нещо не личи май , а?!?! Точно Западна Европа настъпи... Ама много здраво... "Мотиката"!!! И всичко под натиска на Американците! Истинските "САНКЦИИ" изобщо НЕ са за Руската Федерация. ИСТИНСКИТЕ САНКЦИИ ще ги понесат такива "Мишки" като нас и няколко други по - малки Държави. Както и цяла Западна Европа. Предстои СТРАХОВИТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - Направена точно и конкретно от Американците и васалните им Държави от ЕС!!!......
92
0
 
2
 
! Отговори
ss преди 1 година
Полковник ама едно време полковник отговаряше за турската граница. Поделението в Елхово което трябваше да спре натовска Турция се оправляваше от обикновен полковник ! :)
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Руски полковник: "изправени сме пред съвсем реалната възможност Украйна да изправи милион войници въоръжени с модерно западно въоръжение срещу руските сили. Русия също би могла да събере милион, но е дискусионно, как ще ги въоръжи и дали оръжието им ще е еквивалентно на това на украинците. Трябва да признаем, че Русия е изпаднала в ситуация, от която трябва час по-скоро да излезе."
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Александър Суворов 2 "интелигентните хора" Къде е отражението в реалността на това, че си интелигентен? Научни постижения имаш ли? Пари имаш ли? Обществено признание имаш ли?
89
1
 
4
 
! Отговори
Александър Суворов 2 преди 1 година
НАТО и в частност - Американците и Британците станаха прекалено НАГЛИ и си го получават! Жалко че водят СВОЯТА ВОЙНА - Обаче на чужда територия - и НЕ загиват техни граждани! Изключително нагли. Подмолни. Отвратителни и мръсни военни номера - Само че НЕ от Путин - А от НАТО и САЩ!!! Това че новините в България са добре платени и дават само точно определени НЕЩА от Военните действия в Украйна , които водят в точно определена посока - НЕ означават НИЩО за интелигентните хора,които умеят да мислят!
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Войник "А,и чакаме Путин да ни освободи и нас" Путин наложи задължително ваксиниране на държавните служители и военните, баце, тъй че пак ти се подаде кепето с червената петолъчка от джобчето.
87
3
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 1 година
.БРАТ ЗА БРАТА.
86
5
 
0
 
! Отговори
Войник преди 1 година
Ми що носите маски бе ***,като е хипотенуза.Заслужава си простия народ съдбата.А,и чакаме Путин да ни освободи и нас,от Катилите!