Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?

Според експерти това ще доведе до военни провали
18 май 2022 15:13, Нели Христова
168
Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин взема тактически решения на ниско ниво, които обикновено се вземат от офицер, отговарящ за едва 700 руски войници, твърдят западни експерти.

Военен източник казва, че Путин и генерал Валери Герасимов, началник на Генералния щаб, диктуват основните движения на силите си в Украйна.

"Смятаме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на ниво, което обикновено очакваме от полковник", твърди източникът. Той добавя, че се смята, че най-висшият генерал на Путин все още е "начело на операцията", въпреки твърденията, че е бил отстранен след военни провали.

Втори военен източник, цитиран от The Times, казва, че в руската армия полковник обикновено командва еквивалента на две батальонни тактически групи (BTG), всяка от които се състои от приблизително 900 души персонал.

Той сравнява ситуацията с основателя на Amazon: "Джеф Безос не доставя вашите колети, той взема стратегически решения".

Западни източници смятат, че микроуправлението на войната от Путин може да допринесе за военните провали в региона на Донбас, където руските войски не успяват да превземат градове.

Путин, бивш офицер от КГБ, разкри преди няколко години, че е командвал артилерийски батальон през съветската епоха. "Получих званието лейтенант като артилерист, като командир на гаубичен артилерийски батальон", каза той по време на посещение на Петропавловската крепост в Санкт Петербург, според видео, публикувано от Кремъл.

Адмирал сър Тони Радакин, ръководител на британските въоръжени сили, каза вчера в парламента, че Украйна печели войната срещу Русия, защото това е "екзистенциална битка за нейната нация". Той добави, че вярва, че оцеляването на киевската администрация е гарантирано.

Игор Гиркин, известен още като Игор Стрелков, бивш агент на ФСБ, който организира анексирането на Крим през 2014 г., каза в коментари, разпространени в социалните медии, че руската операция в Донбас се е провалила. "За повече от две седмици на ожесточени военни действия бяха постигнати само тактически успехи", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Александър Суворов "Много добре всички знаете , и се досещате поради какви причини Русия нахлу в Украйна!" Разбира се, че се "досещаме". Още ресурси и територии. Обаче тоя път настъпиха мотиката.
84
4
 
3
 
! Отговори
Александър Суворов преди 1 година
Какво всички се правите на "Ощипани моми"?!?! И на "Приятно разсеяни"?!?! Много добре всички знаете , и се досещате поради какви причини Русия нахлу в Украйна! И че Битката там НЕ Е - Русия срещу Украйна. А е Русия срещу САЩ! Трябва Ви да гледате само два филма и ще Ви стане ясно ЗАЩО Руската Федерация предприе тази ОФАНЗИВА! - "Украйна в Пламъци" на Великият Оливър Стоун! И - "СОЛЦЕНПЕК" - На Английски - "HOTSUNLIGNT" от 2021 година!!!... Вторият НЕ Е за хора със слаби нерви определено!!!!! ...
83
7
 
2
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Референдум за пресъединяване на България към Руската! Вън нато и ес!
82
3
 
7
 
! Отговори
До Санитар преди 1 година
Мечката, освен да я на.бем, за друго не става, баце! Примири се.
81
8
 
4
 
! Отговори
Санитар преди 1 година
Бисмарк е казал,да не се закача Мечката,че лесно излиза,ама трудно се прибира в леговището.СЛАВА РОССИИ!
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Войник "В София също има биолаборатория.Козунаци там не се правят,нито наука.Вируси,щамове и тем подобни" За неандерталците русофили, заседнали в 19 век "биолаборатория" е нещо подобно на "хипотенуза" (който е чел Бранислав Нушич знае какво имам предвид). Те са толкова скарани с реалността, че даже тривиални неща им се виждат като дошли от друга планета, но то е така, с едва завършено средно образование и гледане на первъй канал по цял ден няма как да са по-нагоре в развитието.
79
3
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Оня ден е.ах една рускиня... Сега си мразя оная работа! Гнус!!!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината.. Според МЗО , в Украйна има най-много СПИН !Честито на клиентите им !
77
7
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Рускините се чук.т и дух.т най-добре, факт! А, най-готиното е, че гълтат! Ненаситни са за спе.***!
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Ами, колкото по-дълго е нослето, толкова по-голяма бойна единица е командвал, а на Джуджо нослето е като телевизионната кула Останкино.
75
4
 
4
 
! Отговори
Войник преди 1 година
Ами сега Данчето требе да сложи и паметник на Путин,щото изкара Азовците и Натовските дрисльовци от Азовстал.Има и още *** да излизат.В София също има биолаборатория.Козунаци там не се правят,нито наука.Вируси,щамове и тем подобниЩе носите маски до откат,като вервате на хамериканците.
74
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 1 година
НАЛАГАТ САНКЦИИ САМО-СТРАХ А? НЕ СЕ БЪЗИКАЙТЕ С МЕЧКАТА
73
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
"Получих званието лейтенант като артилерист, като командир на гаубичен артилерийски батальон"Както обикновено путин лъже.Бил съм на няколко учения на ракетния полигон до Волгоград, ракетчиците там също са артилеристи. Млад лейтенанат командва взвод,старши лейтенант - рота.За комндване на батальон трябва да си майор,в краен случай капитан.Това го знае всеки служил в казарма,по време на соца.Пу.тя е кагебеец и няма нищо общо с армията.
72
4
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Санитар ... Не, канадският гененрал не е дил цел, а цял и половина...А великите воини на рашките вече ги гледаме и цял свят им се смее близо три месеца . И май още ще им се смеем, че вашият ефрейтор путин, докато не си унищожи цялата рашистка армия в Украйна няма да миряса
71
5
 
4
 
! Отговори
Европеец 2 преди 1 година
... ЗАЩО Руските Милионери и Милиардери НЕ си живеят в МАСква и Регионите. А всички притежават Луксозни имения. Яхти. Самолети. Обаче по Швейцарските Алпи , Лазурния Бряг, Монте Карло , Италия , Испания , САЩ ... Що живеят там? А не в - МАсква?!?! ... Или пък ЗАЩО няма Емигранти от ЗАПАДНА ЕВРОПА и САЩ в посока - Руската Федерация или Беларус... А всичко е в Обратна Посока?!?! След като там е много добър живота. Би трябвало много ЗападноЕвропейци и Американци да се ориентират натам... Но?!?!
70
4
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Украинците се предадоха на руснаците! Данни от взетите в плен украински бойци в Мариупол. Обща бройка на бойците които бяха два месеца в бункерите на завода Азовстал 2500. От тях 440 ранени 55 тежко ранени, 200 трупа, които все още стоят във фризери в бункерите, трима пленени руснаци, един офицер и двама войника, 804 азовци, така наречените нацисти. Останалите са остатъци от 53, 54 и 56 бригада на ВСУ, 36-та бригада морски пехотинци, 12-та бригада от националната гвардия
69
4
 
6
 
! Отговори
Командва Дедовия преди 1 година
Той не знае къде се намира, ще командва... Хахахаха
68
6
 
7
 
! Отговори
Санитар преди 1 година
Абе хора вие зорлем се правите на слепи!Цял канадски генерал се предаде,спецназ на Канада,и още дузина френски,немски и английски военни.Путин ги остави без нищо,за да ги види целият свят,великите воини на Украйна.Сега ги чака Трибунала в Донецк.А там се изпълняват и смъртни присъди.Не виждате ли,че на Путин никой ме смее.да гъкне.Путин е номер 1,само нашите папагали мълчат като пу...ки!
67
6
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Към Българските русУфили - Вашият идол путин има нужда от пушечно месо, че нещо започна да се изчерпва, отивайте на амразурата да браните Вашата матушка-рашкаташка !!!
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко много лъже Зеленски, ужас. Няма да го постна на руски, че трият. Каза, че цялата евакуация на азовци е организирана от Украйна. Просто било, по договореност, да са в ДНР.