Зеленски: Русия воюва с неопитни войници на срочна служба

Според него твърдения на окупаторите за "чудесно оръжие" свидетелстват за провал
19 май 2022 07:10, Петя Славова
322
Зеленски:  Русия воюва с неопитни войници на срочна служба
Снимка: БГНЕС

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Още по темата

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които явно са били "основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие, предава БГНЕС.

И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. "Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс "Задира", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет". По думите му такъв комплекс може "свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа "Панцир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
12
 
! Отговори
Цанко Балабанов преди 1 година
Руският живот, никога за никого не е имал значение, така че, това е напълно нормално!
103
4
 
9
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
До И *** се прегледай-на тези "шефът" им Бандера,даже Хитлер го затвори ,а иза изстъпленията им в Бабий Яр и Волин,нещо да кажеш,не бъркаш ли,че тогава Окрайна е нямало,образовай се имаш нужда
102
17
 
10
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Това че мужиците се оакаха до уши вече е ясно на целия свят. Само Зомбираните сектанти дето лумпенизират, следвайки онова слабоумничкото копейкин и онази грознотъпа женица с "високоточковите" оръжия на този средновековен азиатски народ, не искат да излязат от хипнозата. За тях и електрошокова терапия едва ли ще даде резултат. Може би само лоботомия би спасила поне наследниците им от тяхното зловредно облъчване.
101
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е важно с какви войници воюваш, а какъв е резултатът - укрите като са с професионални фашизидирани войници губят
100
1
 
16
 
! Отговори
Вместо радост преди 1 година
Вместо радос- РЕВ!? Защо така? Та нали това е само във ваша полза. И Адофо е бил на колумбийски витами и е управлявал несъществуващи армии в края на WII
99
0
 
11
 
! Отговори
И преди 1 година
До Анонимен 151 Точно тези "фашисти" прогониха хитлеровите войски от Югославия! Но дори и това ще отречете!
98
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 175 КАквото и да е започнало, е въпрос на време преди украинците да си го върнат, но то руснаците така или иначе трябва да възстановят щетите, които нанесоха, тъй че добре, че почват по-от рано.
97
0
 
15
 
! Отговори
Да преди 1 година
До Анонимен 151 Пирин е Македония, но не северна, а българския дял на област Македония!
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнала е работа по енергоснабдяване на Херсонска и Запорожка области през Крим. А тук н са лоши чакат Русия да бъде победена.
95
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 172 "да видим какво ще ги правят русите" Нищо, което вече да не сме виждали от режима на нацитата в Кремъл.
94
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленясалият сигурно има предвид геройското веене на белия байрак в Азовстал или пък новата всяваща ужас американска гаубица,която неговите фашаги "подариха" на руснаците.
93
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тез бандити дето ги"евакуираха" да видим какво ще ги правят русите, пък тоя га-лош да си дрънка глу-постите
92
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен до 164 "РФ влезе в Украйна със 150К армия срещу 250К Украинска армия по численост ВСУ превъзхожда армшята на РФ." Това е целия състав на украинската армия и тя далеч не е разположена само в районите на бойните действия. В състава на руската армия влязла в Украйна не се борят вече опериращите на терен руски войски, както и всички формировния, за които Русия не признава дори, че са в Украйна, но всички знаят, че са (Вагнер, сирийци и пр.), тъй че и тази опорка е пълен провал.
91
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До PG "Дрогиран... няма оправдание ... " няма оправдание за разпространяване на руските фейкове.
90
0
 
10
 
! Отговори
potin преди 1 година
Да но 10 000 убиха над 100 000 украинци и разселиха без дом милиони.....апа нека разпрявя че не е така...
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До до анонимен 140/163 Няма нищо по-лошо от расист/антисемит, който се крие зад криворазбрано "четене". Какви са другите не оправдава какъв си ти. Забраната за женитби е била нещо напълно традиционно за множество общества ПО ТОВА ВРЕМЕ. 2000 години по-късно няма оправдание за твоя личен расизъм.
88
3
 
7
 
! Отговори
PG преди 1 година
Дрогиран ***,ти май не се чуваше какво говориш и защо все още пишете за тоя ***
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 164 преди 1 година
РФ влезе в Украйна със 150К армия срещу 250К Украинска армия по численост ВСУ превъзхожда армшята на РФ.
86
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 162 "Въпреки, че ВСУ превъзхожда войските на РФ" В кое ги превъзхожда?
85
1
 
11
 
! Отговори
До до анонимен 140 преди 1 година
Хайде първо да се запознаете на кой народ за първи път в световната история се забраняват бракове с други народи,за да бъде чиста расата,да прочетете кои племена са семитски,кои са наричани фарисеи и кои в днешно време са наричани ционисти.