Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност

Без ядрени оръжия или обща мобилизация Русия няма шанс да спечели
21 май 2022 20:32, Анисия Иванова
697
Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност
Снимка: БГНЕС

Висшите служители по сигурността на Владимир Путин разбират, че войната в Украйна е "загубена" и че превратът вече е реална възможност.

Това прогнозира пред "Дейли мейл" българският експерт по Русия Христо Грозев. Той смята, че елитите в ГРУ и ФСБ са най-вероятните, които ще се опитат да свалят Путин, тъй като знаят истината за случващото се на място.

И тези елити вече търсят начини да изнесат парите и семействата си от страната в очакване на падането на Путин, твърди Грозев.

Пред Радио Свобода на въпроса какво може да предизвика преврат, Грозев заяви, че моментът може да настъпи, ако или когато Путин нареди на генералите си да извършат ядрен удар. Ако Путин реши да даде заповед за използване на ядрени оръжия, той трябва да е сигурен, че всички по веригата ще изпълнят тази заповед, каза той.

"Ако някой не я изпълни, това ще бъде сигнал за неподчинение. И може би дори физическа смърт на Путин. Докато не е сигурен, че всички ще го изпълнят, той няма да даде тази заповед. Грозев смята, че подобни страхове пречат на Путин да даде заповед за обща мобилизация на руските въоръжени сили и населението.

Такава заповед би му позволила да увеличи значително числеността на войските в Украйна, което може би би променило хода на войната в негова полза.

Според Грозев обаче заповедта би предизвикала и "социален взрив" сред обикновените руснаци, тъй като би означавала признаване на провала на "специалната военна операция", която досега Путин представя като огромен успех.

Без да прибегне до ядрени оръжия или до обща мобилизация, Русия няма почти никакъв шанс да спечели войната, твърди българинът. "Елитът в службите за сигурност разбира това, и затова е най-вероятно да се опита да свали лидера си", добавя той.

Грозев също така заяви, че полетите на министерството на отбраната до предполагаемия команден и контролен бункер край Уфа - на 725 мили източно от Москва - са намалели от началото на войната.

"Тези полети за елита, които регистрирахме преди месец, сега не са толкова интензивни", казва той.

Грозев заяви, че високопоставени фигури във ФСБ - основната руска агенция за вътрешна сигурност, и в дирекцията за военно разузнаване - ГРУ, се подготвят за времето след Путин. Интелектуалната част на ГРУ, тези, които разполагат с "пълна информация", разбират в какво блато е попаднал Путин", каза той.

"А също и елитът на ФСБ, който знае конкретния брой на жертвите сред руските войски, и разбира, че майките, съпругите, сестрите на загиналите или изчезналите руски войници не спират да задават въпроси. Те знаят, че тази ситуация в крайна сметка ще излезе извън контрол.

Това са онези части от силите за сигурност, които знаят опасностите за режима, и самите те сега подготвят своето бъдеще. Някои от тях търсят възможност да изведат семействата си от Русия, всички търсят начини да прехвърлят натрупаните пари (в много случаи пари от корупция) в долари и евро. Това вече е своеобразно предателство от страна на тези хора, защото те не следват идеологическите заповеди на Кремъл, а се подготвят за една алтернативна реалност", смята още експертът. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавичко се посмях. Тоя "експерт" да се беше цанил някъде за комедиант. Получава му се.
384
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозен си е прибрал сребърниците. Пуснал една западна статийка през гугъл транслейт и хайде вече сме журналисти. Само дето всичките тия фалшиви новини накрая ще дадат много лош резултат, когато тотално се издънят в това да рефлектират реалността. Днес може да се преструваме, че "предаване в плен" значи "евакуация", но утре дали ще може да се преструваме, че загубата на украйна е победа?
383
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Google с един клик може да се провери, че всички прогнози на Грозев са се сбъдна ли с абсолютна точност. Такива са фактите драги ми русофилчета.
382
20
 
8
 
! Отговори
Русия пак ще спаси с преди 1 година
Скоро,очаквайте Народен съд и Белене за предателите.Прехода свърши.
381
21
 
9
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Тоя сладур Грозев е на стипендия от Белингкат-частна фирма за хибридни атаки и имиджопромивки.Ембасито плаща.
380
23
 
3
 
! Отговори
Хи хи преди 1 година
И двете страни губят- Русия войната, а Украйна територия.
379
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 99% са *** мозъци с комплекси за малоценност. Хора без човешки качества, които си култивират илюзиите за такива, като правят "това което добрите хора би трябвало", по инструкциите на възможно най-лошите хора които обществото може да предложи. И всичко - за краварска печалба, вероятно на гърба на война в европа. Ама какви умници са прокраинците бе...
378
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронацитата печелят войната на думи... според западните медии. Но реалността е друга - русия си напредва бавно и внимателно. До оня ден влизаха в зони, от които русия се изтегля, и си мислят, че те ги отблъскват. Ами да... когато нямаш истински победи почваш да си измисляш - като например как ПРЕДАВАНЕТО на цял един военен гарнизон се води за "евакуация"... Ами по тая логика, единствената победа, към която укрите маршируват е пълния им погром.
377
14
 
22
 
! Отговори
99% от преди 1 година
Цяла Европа се обяви срещу агресията на Путинова Русия, но нашите пpoклети русофили продължават упорито да оправдават действията на кремълския пcиxoпат и шайката му бандити срещу Украйна . Чудя се също, защо българските служби за сигурност и прокуратурата не реагират на прорашиската агитация и дезинформация по социалните мрежи и форумите...?
376
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укронацитата са мобилизирали милион войска, фащ и лакеите им пращат оръжия на версия, половината пентагон гледа украйна от сателити и подсказва, и пак не могат да спрат една русия, която според тях вече три месеца е на "дни от провал". СМелите "защитници" на Мариупол загубиха целия град без да си подадат главите от дупките и накрая се предадоха безусловно, а уж щяха да се бият до край. Цели военни подразделеления вече почват да отсвирват Киев след като станаха свидетели на Мариупол.
375
16
 
9
 
! Отговори
да преди 1 година
като гледам какви са надменни и злонамерени у нас тия украински бежанци, оправдавам путин че ги чисти!
374
16
 
7
 
! Отговори
смей се, Унуфре преди 1 година
Колкото и $млрд да похарчиш за фейкове, хората ги засичат. От 8 години, от Обонго насам плеядаглyпaци споменават за бензиностанцията с ракети, но в Пиндостан има и умни хора на високи постове. Председателят на Комитета на началниците на щабовете на ВС на САЩ, армейският генерал Марк Мили тази нощ каза, че рискът от сериозен конфликт между великите държави се е увеличил. Реалните хора наричат Русия велика държава, а coпoлoнитe споделят сънища за провалена специална военна операция и за преврат.
373
20
 
7
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
МАЗЕН ПАСКВИЛ. СЛАВА НА РУСИЯ
372
8
 
23
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ПУТИН ПЕЧЕЛЕШЕ ВОЙНАТА ДО ТРЕТИЯ ДЕН, ПОСЛЕ Я ЗАГУБИ? ДАЖЕ УБИТИТЕ СИ НЕ ИСКА ДА ИЗВОЗИ И ПОГРЕБЕ В РОДНИТЕ ИМ МЕСТА? ПОСЛЕДНО И ЗАСЛУГЕНО УВАЖЕНИЕ. КАК ОЩЕ НЕ СА ТРЪГНАЛИ СРЕЩУ КРЕМЪЛСКИТЕ КРАДЦИ, ЯВНО СА РОБИ КАТО НАС?
371
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не случайно се правят асоциации с Хитлер. В Германия са били абсолютно същите условия в които фюрера се е главозамая от лъжите на лакеите си и подкрепата на германците... Кремълският пcиxoпат също не подозираше, че Украйна ще получи, толкова мощна подкрепа от САЩ и Запада. Сега вече е късно за достоен изход, който да спаси реномето на руската армия. Путин постъпи, като някой пpocт, училищен xyлиган, който е свикнал да бие по-малките от него без да подозира, че ще се появят и достойни защитници.
370
4
 
8
 
! Отговори
а, не! преди 1 година
при бойко не тънеше в мизерия, при тия превратаджии които излъгаха народа затънахме в инфлация и с години не можем се оправи, ами колко дългове направиха....то затова и бойко не ще да се връща!
369
5
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Знаещите и квалифицираните веднага биха се досетили,че ако русия използва ядрено оръжие това ще е края на част от света и на цяла русия. Ако се обяви обща мобилизация това ще е пълен провал. Обикновения Руснак ще се светне и ще реагира остро. Защо?? кой ни е нападнал,че ще ни изкараш от мола или фитнеса и ще ни пращаш на гибел??? Нататък не ми се мисли.
368
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз пък виждам, че до момента Русия спечели - взе херсонска област и осигури водоснабдяване на крим, взе мариупол (голям колкото Пловдив) и осигури сухопътен коридор с ДНР"___________Еееее,, голямо постижение е в 21ви век да осигуриш водоснабдяване (което явно преди това си разрушил!)и сухопътен коридор м/у 2 заграбени територии...Ама само с вода не се живее. И Бойко строеше магистрали и метро, обаче народът тъне в мизерия!
367
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е този Христо Грозьов? Рудсите служби сигурно направо се допитват да нега. Мазен не щастник. Пред дейли мейл прогнозира. Да иде да попрогнозира пред Путин, да му обясни нещага.
366
12
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Абе не знаеме дали ристю грозния е такован кат малък или сеги ша го таковат кат голям ***!!!