Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната

Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори
25 май 2022 15:35, Елка Василева
186
Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма да се отказва от територия в замяна на прекратяване на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
В свое изказване по видеовръзка на "украинска закуска" на срещата на Световния икономически форум в Давос Зеленски каза, че не вярва, че президентът на Русия Владимир Путин напълно разбира какво се случва в Украйна.

В отговор на въпрос от Фарид Закария от Си Ен Ен дали е възможно да бъде договорен край на конфликта Зеленски отговори: "Украйна няма да отстъпва своя територия. Ние се сражаваме в страната си, на нашата земя". Той добави, че войната се води "за нашата земя, за нашата свобода, за нашата независимост и за нашето бъдеще".

По думите на Зеленски като първа стъпка, необходима за дипломатически преговори, Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори и "трябва да демонстрира поне нещо като стъпки за изтегляне на техните военни и оборудване до позициите от преди 24 февруари", когато започна нашествието.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро путин ще се свие в свойта теитория! Земя 1,50 метра X 1 метър! След което ще има як купон в ресторантчето от опечалените!
39
4
 
35
 
! Отговори
хм преди 2 години
Хора, не говоря кой крив, кой прав. Ама има ли нормален човек на света, който да вярва, че Русия е стигнала до тук, като жертви, санкции, репутациия, щети за икономиката и т.н. и ще се оттеглят просто ей така, без нищо и то при положение, че вече владеят почти изцяло Донбас, Херсон, Крим е ясен отдавна? Няма как да стане. Сядайте и се разбирайте. Колкото по-рано, толкова по-малко територия ще загуби Украйна и по-малко жертви ще има за двете страни.
38
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киевска Русь, не е Русия! Не е и Русе! Вземете и прочетете нещо бе... .!
37
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към днешна дата Русия е завладяла 20% от територията на у.раина. Това е грубо около 150 000 кмкм или повече от територията на България. И това за колко... 3 месеца? 4 месеца? Пък нека еленски седи и говори глу.пости скрил се като пл.ъх в бункера.
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както върви най-много укрите да няма от какво да се отказват.
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ще се наложи !!!Нали сте ''победители'' какво стаНЪ ?
34
5
 
21
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
България е майката на Украйна...А Зеленски е пълен чувал с ойана!
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе дарявайте заплати за еленски, че след последната му заповед за разстрел на тези, които искат да се предадат и рЕзко са им свършили патроните! Дарявайте, че патрони няма! Айде, живо живо.. поне по една заплата за патрони!
32
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зельо, твоя територия ще остане бункера в който си се заврял. Ама не за вечни времена. Спасявай си народа главо недозряла, не слушай ония зад океана, те са далече и там война не се води.
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 Мечтите са безплатни. Твоите предшественици също си мислеха, че "СССР ще победи"
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Путин ти я взе Украината. Не си подавай зурлата от бункера повече.
29
4
 
35
 
! Отговори
Дай боже! преди 2 години
Всички в Русия се страхуват че мекошавият миролюбив Путин ще подпише поредни мински споразумения и войната ще приключи само с завладяна херсонска област, запорожие, сухопътен мост в Крим, превръщането на Азовско море във вътрешноруско и ликвидацията на само около 70 хил вукри и трибунал за "Азов" (само единот няколко нацистки полка). Но руският патриот Зеленски няма да допусне толкова скромна руска победа, а ще воюва до последния украинец, както завеща американския чорбаджия! Слава кокаине!
28
2
 
23
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Нещо не си спомням в световната история да пише за украйна с 1000 години назад,имаше Киевска Русь само, че това е не украйна и държава без хилядолетна история не е държава..Платените *** изпълзяха от своите вонящи дупки, вече се носи тяхната смрад в коментарите..
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори"И защо да трябва? Обикновено който държи инициативата, той няма желание за преговори. Това е правило от както съществуват войни. И обратното - който търпи поражения трябва да прави всичко възможно за преговори. Но Зеленски и обкръжението му са толкова самонадеяни в миража за успех, че изпускат момента в който да търсят преговори, преди още по-голяма част от Украйна да бъде превзета. Но какво да очакваме от комик...
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали знаете че и двата народа говорят осъвременен старобългарски ? Те нямат история и език преди нас!
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Руските мегафони: разбрахте ли, няма да има мир до пълното пречупване на една от двете страни: ориентирайте се към заплахите за "атома" и величието на пРосия, докато гледате как се превръща в Северна Корея 2." ---- хахахаха, според теб кой може да търпи по-дълго ситуацията - руснаците или целият западен бизнес (с изкл. на военния)? На есен идват избори в сащ и като ти вземат републиканците познай дали ще има още долари към усс.раина! Директно връчват сметата на еленски.
24
0
 
16
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
Зеленски.Кои са ви слава укропитечните герои? В България има богата история с герои,защото е на 1340 г.
23
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Смятате че Украйна трябва да се предаде, защото се изхождате от грешна позиция, че е обречена да загуби! НЕ! Украйна ще спечели защото е велика! СЛАВА УКРАИНЕ!" ---- само някой без никаква връзка с реалността може да тъврди, че усс.раина би могла да спечели срещу Русия. Кажете не на наркотиците!
22
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
какво значи киевска русь - киевска русия......тоз за какви земи бълнува!
21
0
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Е като са руснаци от Източна Украйна,, как да знаят полски език?