Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение

От дълбокото минало изскача Кисинджър и казва да се даде на Русия парче от Украйна
26 май 2022 08:45, Елка Василева
336
Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да се откаже от част от територията си в името на мирно споразумение с Русия.

Още по темата
В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, включително чрез отказ от своя територия, съобщи украинската агенция УНИАН.

Той спомена бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който на форума в Давос каза, че Украйна трябва да приеме преговори с Русия, дори ако от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези "велики геополитици", които предлагат подобни решения, пренебрегват "интересите на обикновените украинци, на милионите, които наистина живеят в териториите, които те им предлагат да разменят срещу илюзия за мир" каза Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес. Винаги трябва да мислим за интересите на хората и да помним, че ценностите не са просто думи, заяви украинският лидер.

Той изрази недоумение от това, че въпреки "руските ракети... въпреки десетките хиляди убити украинци... въпреки Буча и Мариупол. Въпреки разрушените украински градове", в "Давос от дълбокото минало изскача например господин Кисинджър и казва, че трябвало било да се даде на Русия парче от Украйна". За да не се отчужди Русия от Европа. Имам чувството, че за господин Кисинджър годината не е 2022-та, а 1938. И той си е мислел, че говори не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен, заяви Зеленски.

Интересите на украинците не бива да бъдат измествани от интересите на тези, които "бързат за поредна среща с диктатора", каза той, имайки предвид руския президент Владимир Путин.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клише: Пак ли тоя ???
232
14
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЯ преди 1 година
РУСУФИЛ ОСВЕН ЧЕ БИ ПОДАРИЛ БЪЛГАРИЯ НА РУСИЯ, Е ГОТОВ ДА ИЗСМУЧЕ ЛА..Й..ТА НА ПУТИН КАТО БОНУС
231
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
противно зелено наркоманче, което е единствената пречка за мир
230
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Някои по-хитри украинци, продаваха танковете и оръжия на руснаците и печелиха пари от това, не само Зеленски с Коломойски да си пълнят джоба, а украинците да умират за техните пари! Вдигат бялото знаме украинците, след това договаряха покупко-продажба на оръжията с руснаците и си прибираха парите в джоба.
229
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това зелено човече, изобщо питал ли е украинските шматк..които са толкова зле че трябва постоянно да им се налива акьл че с мечка не се сяда на една маса ягоди да се яде!
228
0
 
12
 
! Отговори
До244 преди 1 година
Ами те сценаристите, дали в Либия, Ирак, Грузия, Чечения да едни и същи. Големите демократични братя САЩ.
227
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да питам, що като толкова оръжие ви се даде, войничетата няма с какво да воюват? Вчера жената на украински войник, го попита Зеля с лопати ли да се бият. Къде отиде толкова оръжие?
226
0
 
10
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Кофти дни за либераслъка напоследък... Отвсякъде - шамарчета. Пляс. Пляс. Пляс.
225
0
 
0
 
! Отговори
ам бубаджан преди 1 година
ще...ще...
224
0
 
11
 
! Отговори
L. преди 1 година
Абе какво стана с биолабораториите им - някакви нови факти и обстоятелства? Видяхме, че са изтървали поне един щам - тоя дето изчезна с началото на инвазията...
223
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски все повече ми прилича на Саддам Хюсеин. По същия начин Саддам беше използван за война срещу Иран, след което беше подлъган да нападне Кувейт което от герой срещу Иран да го превърне в злодей, и накрая знаем как завърши - с въже на врата. Абсолютно същото се повтаря и със Зеленски!
222
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Украйна трябва да се върне към Русия, а Финландия да не влиза в НАТО засега, за да се предотврати опасен евентуален тлеещ конфликт в Европа, използван от неевропейски държави и за чужди интереси. След години, когато се успокоят нещата, Русия отново да се върне към интергация с европейските институции,а не да я набутвате по неволя и насила към Китай и Азия чрез провокации,убийства и русофобия, Русия е европейска държава и столиците и винаги са били европейски, мястото на Русия е в Европа
221
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що вкарваш в зандана, войничетата, които не искат да воюват? Ходи ти се бий, или си богопомазан.
220
7
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Скъпи българи! Нашето правителство в лицето на негодника Кирил Петков ни излъга най-брутално! България предаде на Украйна няколко щурмови самолета СУ25. Самолетите бяха наскоро реновирани с държавни пари! За да се осъществи незабелязано доставката самолетите са били разглобени и изнесени по въздух или по суша не е ясно точно как са го направили. Разглобените самолети в момента се сглобяват на територията на Украйна.
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти пък кой беше, каквото ти каже Бидоня, това ще стане.
218
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Украйна трябва да се върне към Русия, а Финаландия да не влиза в НАТО засега, за да се предотврати евентуален тлеещ конфликт в Европа, използван от неевропейски държави и за чужди инетереси. След години, когато се успокоят нещата, Русия отново да се върне към интергация с европейските институции, а не да я набутвате золем към Китай и Азия чрез провокации,убийства и русофобия, Русия е европейска държава и столиците и винаги са били европейски, мястото на Русия е в Европа.
217
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Яков Кедми: Зеленски продаде Украйна на Полша за няколко злоти!"
216
13
 
4
 
! Отговори
До 233 преди 1 година
Вчера показаха запасни от Донбас да отказват да водят битки с украинците.Май на всички "специалната военна операция" им дойде до гуша!
215
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес в сутришен блок на бТВ показаха украински войници,които отказват да влизат в сражение и се предават.Нямали оръжие и боеприпаси и се чувстват предадени за пушечно месо.
214
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Русия стана номер 3 по износ на газ.След Норвегия и компресирания LNG газ.Но пък след откраднатото украинско жито стана първи износител на пшеница.Какъв работлив народ са русите ...