Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение

От дълбокото минало изскача Кисинджър и казва да се даде на Русия парче от Украйна
26 май 2022 08:45, Елка Василева
336
Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да се откаже от част от територията си в името на мирно споразумение с Русия.

Още по темата
В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, включително чрез отказ от своя територия, съобщи украинската агенция УНИАН.

Той спомена бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който на форума в Давос каза, че Украйна трябва да приеме преговори с Русия, дори ако от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези "велики геополитици", които предлагат подобни решения, пренебрегват "интересите на обикновените украинци, на милионите, които наистина живеят в териториите, които те им предлагат да разменят срещу илюзия за мир" каза Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес. Винаги трябва да мислим за интересите на хората и да помним, че ценностите не са просто думи, заяви украинският лидер.

Той изрази недоумение от това, че въпреки "руските ракети... въпреки десетките хиляди убити украинци... въпреки Буча и Мариупол. Въпреки разрушените украински градове", в "Давос от дълбокото минало изскача например господин Кисинджър и казва, че трябвало било да се даде на Русия парче от Украйна". За да не се отчужди Русия от Европа. Имам чувството, че за господин Кисинджър годината не е 2022-та, а 1938. И той си е мислел, че говори не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен, заяви Зеленски.

Интересите на украинците не бива да бъдат измествани от интересите на тези, които "бързат за поредна среща с диктатора", каза той, имайки предвид руския президент Владимир Путин.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
3
 
! Отговори
До 267 преди 1 година
Разбира се знаеш повече от мен само остава да кажеш стуваше ли си да започва изобщо тази инвазия след като вече видяхме как скачат заради това цените а и Финландия и Швеция искат НАТО и не на последно място правят думата фашизъм trending?
252
14
 
2
 
! Отговори
Stormatox преди 1 година
Ние, знаещите и можещите, изповядваме западните ценности. Ние сме по-образовани и по-крепки духом. Ние сме силната част на обществото ни. Ние носим Левски в сърцата си. Ние знаем кои са русофилите - аутсайдерите в нашето общество. Това са тези които рушат площадките на децата ни, чупят спирките, не спазват правила, мразят Истанбулската конвенция ( която дава права на жените,които са нещо като роби в БГ)не обичат да изкарват прехранат си с труд и интелект, корупцията е най-любимото им занимание.
251
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават българите-русо-фа-шисти да разпространяват опорката, че САЩ и НАТо почнали войната, а не Русия, че украинците сами си избиват цивилните и разрушават сградите и че всички видеа изобличаващи Русия са всъщност филмчета снимаки като за Холивуд от украинцте.Бре, да не излезе още малко, че Русия не е нападала никой, и напротив - всички нея са я нападнали...
250
0
 
0
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Актрисата е измерена. Сигурно е в м*нзис.
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анализатор Ум рела кокошка просо сънува. Така и ти.
248
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Въпрос .........От километри си личи кой не е помирисвал казарма. Има т.нар. военна терминология, гугъл, литература по тоя въпрос. Прочети какво е война и какво военна операция и няма да задаваш подобни въпроси. При война и атака на 40 града в Донбас нямаше да има 5 цивилни избити, а друго число - многоцифрено.
247
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците и не питат. Те си вземат. наркоманчето няма и да разбере когато резнат от картата на окраинината
246
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, няма нужда нищо да дава, те сами си взимат каквото им трябва!!
245
3
 
2
 
! Отговори
Фалит преди 1 година
То сесесере големи отворки и много им знаеше устата даже Афганистан си го набутаха в г.. ама зеха че фалитнаха и добре че стана така че да се освободи България и те така историята има свойството да се повтаря и червените никога не са блестели с икономиката така че го запомнете това и колко убедени сте сега в победата и до края на годината пак ще си говорим
244
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомана пак сее нашмъркал и пак говори за война. Като и мине действието ще заговори за мир. Кой го пита дали ще даде територии руснаците си ги взеха без да го питат. Да извика депилираните с изкубаните вежди и с разтворените бузки те ще се бият с руснаците и ще изпотрошат членовете на руснаците с задните си части. Еврогейците и краварите ще го освободят.
243
4
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Абе смели мъжки чибурушки я някой да каже след като се изкарват добрите и не са страхливи пендехос що не обявиха мъжки Война а до последно лъжи че няма да нападат само учение и после некво геайташко название специална операцияЧервени подли лъжливи смешници крдаци на перални и Нутела !
242
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя, ако имаше нещо в тая зелена тиква, нямаше да му избиват народа в Украйна. Дай му да се ежи и да дрънди каквото са му изпратили за деня. Роля да има за "артиста"!
241
3
 
9
 
! Отговори
тоно така преди 1 година
ще я даде цялата. Зеления както винаги не е в час.
240
12
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 260 Украйна не настоява. Украйна ще си върне Крим. А Русия ще плаща репарации и контрибуции след войната. Зеленски го каза това много ясно още с началото на нахлуването на руските орди.А войната ще се проточи изцяло по вина на Владимир Путин. Може да не е справедливо, но има неща от реалността с които нормалните хора се съобразяват. Само ненормалници отричат действителността и отказват да се съобразят с нея. А Путин е ненормалник защото така и не разбра че няма силна армия.
239
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да не е справедливо, но има неща от реалността, с които нормалните хора се съобразяват. Само ненормалници отричат действителността и отказват да се съобразят с нея. Не разбирам колко неадекватен трябва да си, за да настояваш да си връщаш Крим в момента. Явно предпочита войната да се проточи и да умрат още хиляди украинци, защото той отстъпки не прави.
238
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-глупав е отколкото изглежда - Кисинджър му подмята за преговори с отстъпки, Зеленски упорито се натиска за безусловна капитулация.
237
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да му каже на този , че Путин изобщо НЕ оска да говори с него , а не да го представя все едно че от него зависи нещо ?! Ти не разбираш ли че много скоро никой няма да ти обръща внимание , защото зарди твоите глупости проблемите в света станаха доста повече и по-големи от Твоя Мариопул ?!
236
1
 
6
 
! Отговори
До 256 преди 1 година
Всичко това е много хубаво, но е утопия, виж историята, дори и обединена Европа се разкъсва от проблеми, било то социални, културни или икономически, да не говорим, че Европа като самостоятелен играч след ВСВ спира да съществува, става придадък на интересите на СССР И САЩ, мирът е хубаво нещо, но винаги е след война
235
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така Зеленски. Или, или. Компромис с тия не се прави.
234
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорете си сами на въпроса - искате ли една мирна и просперираща Европа, в която всички европейски държави да печелим взаимно от търговия или искате една конфликтна Европа, в която се убиват европейци помежду си , придружена и с плутониеви украински бомби и живееща в постоянен страх, икономически загуби и смърт за населението на Европа?