Китай затваря небето за руски самолети

Очаква те да разполагат с определена документация
28 май 2022 06:00, Росен Стойчев
173
Китай затваря небето за руски самолети
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Още по темата


Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Китайсамолетируски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно не искат, самолети без подръжка, или побългарени от руснаците, да почнат да падат в Китай.
113
26
 
25
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Запада как еднолично реши да задържи СТОТИЦИ МИЛИАРДИ долари от резерва на Русия. Отделно конфискува сумати и имущество. Включително на частни лица. Е, то голяма демокрация е това. САЩ са свикнали да грабят чуждото. Тези самолети струват частица от това, което взеха незаконно на Русия. Това е една от причините, много от държавите да погледнат вече с друго око на САЩ и долара. Най-вече Араби, Индийци, Китайци. Никой не иска да осъмне и да разбере, че половината пари на държавата му, са присвоени.
112
18
 
24
 
! Отговори
КАНАРЪ ПЛОВДИВЪ преди 1 година
РУСНАКА Е ПРИЯТЕЛ С ТОЗИ КОЙТО МУ ДАВА ВОДКА.
111
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А уж китайците бяха големи приятели
110
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По интересното, е че в китайските медии и правителствени сайтове няма такава и формация. Те и корабите им спряха а те се смляха да плават
109
24
 
22
 
! Отговори
Експертин преди 1 година
И друг забавен факт. *** нямат части за поддръжка на Боинг и Айрбус. Т.е очаква се в скоро време на руска територия да има падащи самолети. А на всяко международно летище извън Русия има хора, които чакат тия самолети, за да си ги приберат. Забавно е да гледаш как екипажа го свалят за да си конфискува самолета.
108
20
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо бе руснаците нали имат Сухой супер джет. Още помня как ватен"ките се хвалеха преди 15 г, че ще съсипят Боинт и Еърбъс. А по форумите русофилите припада от възторг. И кво стана , след 15 г и изхарчени милиарди долари, извън Русия от тоя модел работят цели 5 бройки. Истината и е руснаците могат само на думи и всичките им посжения са или на картинки или ще станат по късно
107
6
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
спряха суифта и няма как да се плаща на лизингодателите, да се оправят ...
106
4
 
19
 
! Отговори
ХАХА! преди 1 година
"Китай затваря небето за руски самолети" - които не са точно руски... Ама как звучи само! То по принцип боингите и еърбусите след неясното приземяване останаха за вътрешните линии на Русия! И КЪДЕ Е НОВИНАТА?
105
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руснаците са наследници на монголската империя, на златната орда.".......................... Аха , то щото ние сме наследници на френската и английската аристокрации вкупом.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен1 преди 1 година
До От статиятаГоворитеглупости утивайте исе образовайте
103
13
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До барба Ганьос. Ами ето такива коментари излизат от кремълски креттени като теб, когато лижат топките на ***. кин и умират от злоба към запада. А да те питам, защо сибирските диваци са си купували американски "ко.чи.ни", а не ползват съветски?
102
13
 
26
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
За какво са им на руснаците опадъчни западни самолети? Имат такива хубави самолети Ту. Вярно горят два-три пъти повече гориво, но и без това сега няма къде да се продава нефт, така че няма проблеми.
101
15
 
29
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Ха-ха-ха, кво стана бе, русофилчета? Нали китайците бяха "приятели" с ***?
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен1 преди 1 година
До Брат ВурстБраво имало и мислещи хора а не само ***..... Ри.
99
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен1 преди 1 година
До От статиятаТочно така трябва браво на Путин
98
1
 
23
 
! Отговори
Разяснител преди 1 година
Да хвърля малко светлина - тия мерки не се вземат срещу Русия, китайският въздушен регулатор се нарича CAAC, изискваията и стандартите там са съобразени с американският - FAA и европеиският - EASA и съответно китайският регулатор е акредитиран са сертифицира самолети и съответно сертификатите се признават автоматично от FAA и EASA. Ако Китай реши да прави изключения на разни пиратски хвърчила рискува тези права да и се отнемат и китайските авиационни агенции да се върнат в средновековието.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Altin orduУтиваи исе прегледай
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква сега, едните крадат яхтите, другите самолетите. Ега_ти крадливия свят хаха
95
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На север от Китай в Сибир се живее по китайските закони . Без един истрел Дракона ще присвои тези територии .