Китай затваря небето за руски самолети

Очаква те да разполагат с определена документация
28 май 2022 06:00, Росен Стойчев
173
Китай затваря небето за руски самолети
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Още по темата


Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Китайсамолетируски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Т.е. самолетите ще се регистрират в Русия под формата на санкции към западни компании.
93
13
 
22
 
! Отговори
Брат Вурст преди 1 година
Цената на парното скача с 40%, на тока с 3%, инфлацията ще бъде повече от 20%, за цените на горивата да не споменавам, а от есента ще скочат лихвите по кредитите. Обаче целокупният български самолет се вълнува от руски самолети в Китай. Нямам думи.
92
19
 
30
 
! Отговори
Altin ordu преди 1 година
Руснаците са наследници на монголската империя, на златната орда. Това са варвари унищожили и опожарили стотици градове. Запалили Багдад. Арабите още ги помнят като най-жестоките завоеватели. Руската държава е структурирана като ордата. С един хан начело и орда, която граби и безчинства и свои, и чужди. Навремето коне и плячка, сега самолети, но и хладилници и компютри в Украйна. Модерна орда.
91
13
 
34
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Първоначалната регистрация в чужбина се заличава само след Пълно изплащане на Лизинга, което НЕ е направено за точно тези самолети! КРАДЦИ !!!
90
0
 
21
 
! Отговори
До 119 преди 1 година
ПОЧТИ ВСИЧКИ руски ГРАЖДАНСКИ самолети са регистрирани в чужбина, защото ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ ИМ Е В ЧУЖБИНА - БОИНГ. И ДА ГИ ПРЕРЕГИСТРИРАТ КАТО СВОИ - ПАК СИ ОСТАВА ПЪРВОНАЧАЛНАТА ИМ РЕГИСТРАЦИЯ. ЗАТОВА точно на тези самолети им се забранява достъпът до Китай.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за да бъдат допуснати в китай, Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина.
88
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Офицер от Сахалин --- "жалко" че нато и краварника няма да съществуват тогава, за да го видят..
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анализатор -- прочети статията, а не само заглавието..няма нищо общо между двете..
86
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заглавието е подмамващо!! китай не затваря за руски самолети, а само за тези които са регистрирани извънРусия!!
85
24
 
10
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 1 година
Не за руски самолети , идио*ти словоблудци !!!! Затваря се за американските кочини " БОИНГ " експлоатирани от руски авиокомпании ...След толко катастрофи на летящите ковчези , карино време беше да има и реакции ....
84
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От статията --има и това е краварника..
83
12
 
22
 
! Отговори
От статията преди 1 година
...става ясно, че РУСИЯ КРАДЕ ЧУЖДИ САМОЛЕТИ/ НЕИЗПЛАТЕН ЛИЗИНГ/ И ГИ ПРЕРЕГИСТРИРА КАТО СВОИ!!!! ИМА ЛИ ПО- ДО.ЛНА ДЪРЖАВА В СВЕТА?!?
82
9
 
22
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Путин така и не разбра че не САЩ ще ликвидира Русия , а Китай.Отдавна потриват ръчички.
81
8
 
25
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
К'во стаа бе, путинофилите? Нали Китай беше голям приятел и съюзник на Русия бе? Нали Путин го вадеше голям (самолет) бе?Нещо днешна Русия ще се окаже по-изолирана и от Третия Райх през 1938-*** бе!Дори Ким не му е приятел на Путин. Може да изстрелва ядрени ракети и да плаши и той света с ядрени оръжия, но да сте чули севернокорейския лидер нещо да споменава Русия? Не, нали?Няма и да чуете!
80
5
 
24
 
! Отговори
Офицер от Сахалин преди 1 година
Китай е бил ,е и ще бъде опасност номер едно за Русия.Как си представяте една свръх населена държава от 1.5 милд. човека да граничи с най-огромната по територия държава с едва 130 милиона.Китай за да съществува трябва да развива технологии а за това са и необходими суровини.Апетита и към Русия не е от вчера.Първи към Китай ще падне Сахалин.Това ще стане до 20- 30 години.После Сибир.Поднебесната империя не е нетърпелива като Запад.Стъпка по Стъпка.До 100-150 години по голямата част от Сибир е Кит
79
29
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Съвместна операция на Руските и Китайските специални служби. И Соломон Паси и Доган са с български паспорти,но българи Линда? Не,разбира се. Така и в Русия и Китай има евреи с руски и китайски паспорти,които са шефове на антируски и антикитайски фирми. Чистката е невероятна. Има и друго. Всички западни самолети са програмирани и за военни цели. Нормално е да се предвидят евентуални провокации.Именно благодарение на такава рутина САЩ ще бъде разгромен от Русия и Китай.Напред,Русия!Напред ,Китай!
78
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости . Понеже няма резервни части и стават опасни . Другото е пропаганда .
77
21
 
36
 
! Отговори
Chimerica преди 1 година
Китай и Запада са скачени съдове. Те са фабриката на САЩ. Ако едните закъсат, закъсват и другите. Само промити русофилски глави смятаха, че Китай ще рискува отношенията си заради един луд диктатор на бедна и изостанала държава. Китай икономически зависи от Европа и САЩ. Русия нито има потенциал да купува стоките, нито е незаменима като партньор. Просто за три месеца целият свят показа на блатная откъде изгрява слънцето. Урокът ще е за сто години напред. Да се кротнат и да си оправят икономиката
76
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 102 На вас не ви оттърва, затова плюете по Запада, но гледате Ютюб. Със сигурност и останалата част от живота ви е такава. Тя и на Нинова демокрацията "много й отне" но прати Рафаелчо да учи и работи в САЩ. :)))) А какво да кажем за Путттьо, борещ прогнилия Запад, но първото нещо което направи, когато санкциите станаха сериозни, беше да си прати незаконното семейство на Запад. Даже хората на Коепйкин карат Мерцедеси. :)))) Само баламите шарани лапат мухи по форумите за Рассия. :))))
75
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО РАЗБРАХ ОТ ГОРНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ- РУСНАЦИТЕ СА ВЗЕЛИ САМОЛЕТИ НА ЛИЗИНГ ОТ САЩ И ЕВРОПА, НЕ СА ГИ ИЗПЛАТИЛИ ДОКРАЙ, ОБАЧЕ НЕ ГИ ВРЪЩАТ НА КОМПАНИИТЕ И КИТАЙ ОТКАЗВА ДА ОПЕРИРА С ТЯХ ЗАЩОТО РУСИЯ СЕ ЯВЯВА ПИРАТ- А КИТАЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ПОДЛАГА НА МЕЖДУНАРОДНА ИЗОЛАЦИЯ ЗАРАДИ РУСИЯ.