Прогнозата на НАТО: Войната в Украйна може да продължи с години

Столтенберг зове за дългосрочна помощ за Киев
272
Прогнозата на НАТО: Войната в Украйна може да продължи с години
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че войната в Украйна може да продължи с години, а украинските сили са изправени пред по-интензивни руски атаки, след като Европейската комисия препоръча на Киев да бъде даден статут на страна-кандидатка за членство в ЕС, съобщи БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата

В публикация в германския "Билд ам Зонтаг" от днес Столтенберг казва, че доставката на високотехнологични оръжия за украинските сили би увеличила шансовете за освобождаване на Донбас от руски контрол.

"Трябва да се подготвим за факта, че това може да отнеме години. Ние не трябва да отслабваме подкрепата за Украйна. Дори ако цената е висока, не само за военна подкрепа, но и заради увеличаващите се цени на енергията и храните", казва Столтенберг.

Британският премиер Борис Джонсън, който посети Киев в петък, направи в публикация в "Сънди таймс" подобни коментари за необходимостта от подготовка за дълга война. Той подчерта, че съюзниците трябва да покажат на украинците, че са готови да ги подкрепят дългосрочно, което означава да се осигури, че Украйна ще получава оръжия, оборудване, боеприпаси и обучение по-бързо от агресора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: НАТОвойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО ще се бие до последния украинец.
119
5
 
12
 
! Отговори
Накриво преди 1 година
Спали са накриво Стотнебергите. До Нова година мобилизационният резерв от мъже на укрите свършва. Ще трябва да правят хайки за укропци по българските курорти.
118
6
 
8
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Войната ще продължи до пълната денацификация в европа - както през 1945 г.
117
8
 
20
 
! Отговори
Владимир Путин преди 1 година
На форума в Питер каза две основни неща: 1. Двуполюсния модел за света приключи. 2. Икономиката на финансовите актвиви и спекулации също приключи, идва новата епоха на икономиката на реалните активи.
116
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поддръжката и одобрението на руснаците към управляващите и към Путин през цялото време расте.
115
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е традиционен доставчик на зърно за Близкия изток и Африка. Коя от тези страни ще рискува глад като се скара с Русия доставяйки нефт на Европа. И какво ще купят после с шарените хартийки които ще получат за нефта си?
114
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен__"Руската " армия" е карикатурата..." АКО БЕШЕ ТАКА, ЩЯХА ДА Я ИЗДУ-ХАТ КАТО СТАР ИЗГНИЛ ВЕСТНИК...
113
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е житницата на Европа, европейците истерично реват "глад в Африка заради Русия", но лъжат. Африка и близкия Изток, Египет се снабдяват от Русия, и тази година Русия има рекордна реколта, Африка тях не ги застрашава глад. А в Украйна няма да има реколта. Тоест европейците тази година остават без пшеница, хляба ще стане лукс по 50 евро, само богатите ще ядат хляб, а бензина вече е 2.5 евро.
112
2
 
9
 
! Отговори
Инфлация преди 1 година
20,1% Естония, 18,5% Литва, 16,4% Латвия, 11,8% Словакия, 10,7% Гърция, 10,2% Нидерландия
111
7
 
13
 
! Отговори
Русия не бърза преди 1 година
За разлика от Запада ситуацията в руската икономика се стабилизира. Курсът на рублата вече се върна на нивото от началото на февруари, а чуждестранната валута се връща в банките. Обемът на депозитите на руснаците също расте. Търсенето на дребно се възстанови. Изчезналите стоки се появиха отново по рафтовете на магазините.
110
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг трябваше да следва политиката на Унгария. Против санкциите по принцип и против изпращане на оръжия.
109
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йенс каза, че натовските танкове ще бъдат обурудвани със соларни панели и вятърни перки и минават на ток и възобновяеми енергии. След 20-30 години като им свърши газта на рашките НАТО ще влезе в Украйна със солатните танкове с вятърните перки и ще изгони руснаците, Русия ще бъде разчленена на няколко демократични държави които ще продават евтино газ и нефт и ресурси, ЕС пак ще си живеят добре както преди, а ние българите ще ходим да им миеме улиците и да изкарваме евра да си купуваме голфове.
108
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще рухне до 6 месеца финансово. Инфраструктурата на нефтодобива и добива на газ се саморазрушава и няма кой да я възстанови. Като се потроши газонагнетателната станция в Новоросийск и т.н. Турски поток е до там. Сърбия и Унгария ще бият челобитни посещения във Вашингтон за газ.
107
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До въпроса е че ние не вярваме на Нато и на ЕС. Те са убийци. Донецк видя.
106
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разширението на Нато и на ЕС трябва да спре веднъж за винаги. Повтарям и на ЕС разширяването да спре.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО КАК ТАКА, БЛОКАЖЪТ НА ИЗНОСА ОТ УКРАЙНА, АКО УКРАЙНА ДОБИВА 15-20 млн И ИМА ЗАПАСИ 20 млн ТОНА ПШЕНИЦА, ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ГЛАД 1,6 млрд ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА. АБЕ Я МАХНЕТЕ ДДС-то НА ХЛЯБА, ЧЕ ДА ЯДЕМ ПАСТИ!...
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО КАК ТАКА, АКО СВЕТЪТ ПОТРЕБЯВА 3 млрд , А РУСИЯ ДОСТАВЯ 400 млн ТОНА ПЕТРОЛ ИЛИ ОКОЛО 13-15%, ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА, ГАЗА, ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА И Т.Н. СА 200-300% НАГОРЕ. ДЖОРИ БОРИ ДА НЕ ПОТРИВА КУНКИ, ЧЕ СЕГА ЕВРОПА ЩЕ КУПУВА СКЪПИЯТ БРЕНТ ПЕТРОЛ?!... Я НЯКОЙ УМЕН ХАРВАРДЕЦ ДА НИ ГО ОБЯСНИ!!!
103
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споку ве, след коронагад, украинската война, скъсването с евтинджос ресурси от Русия. ЕС яко се е запъти къл глад, болести, мизерия, масови икономически миграции. Следва яки, дълги и напоителни въоръжени граждански конфликти из цялото ЕС. Свършиха приказките за ЕС рай.
102
3
 
2
 
! Отговори
Генерал Годжи преди 1 година
Да продължава.
101
7
 
11
 
! Отговори
Урките ше изпукат преди 1 година
А аврупейците ше пасат трева.