Прогнозата на НАТО: Войната в Украйна може да продължи с години

Столтенберг зове за дългосрочна помощ за Киев
272
Прогнозата на НАТО: Войната в Украйна може да продължи с години
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че войната в Украйна може да продължи с години, а украинските сили са изправени пред по-интензивни руски атаки, след като Европейската комисия препоръча на Киев да бъде даден статут на страна-кандидатка за членство в ЕС, съобщи БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата

В публикация в германския "Билд ам Зонтаг" от днес Столтенберг казва, че доставката на високотехнологични оръжия за украинските сили би увеличила шансовете за освобождаване на Донбас от руски контрол.

"Трябва да се подготвим за факта, че това може да отнеме години. Ние не трябва да отслабваме подкрепата за Украйна. Дори ако цената е висока, не само за военна подкрепа, но и заради увеличаващите се цени на енергията и храните", казва Столтенберг.

Британският премиер Борис Джонсън, който посети Киев в петък, направи в публикация в "Сънди таймс" подобни коментари за необходимостта от подготовка за дълга война. Той подчерта, че съюзниците трябва да покажат на украинците, че са готови да ги подкрепят дългосрочно, което означава да се осигури, че Украйна ще получава оръжия, оборудване, боеприпаси и обучение по-бързо от агресора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: НАТОВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
2
 
! Отговори
санитар преди 1 година
До юлиян за днр мобитата е Вярно копейкин а сега беж в стаята Утре дават хапове
159
5
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Няма,няма.Бъдете ''спокойни''.Украйна няма вече ресурс в жива сила.Само ''запасняци'',необучени и немотивирани,но за сметка на това поживяли и понабрали жизнен опит.Такива не е лесно да мотивираш само с празни приказки,лишени от здрав смисъл.
158
3
 
0
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 година
До русия ПрайдПИШЕШ ЛЪЖИ. НИЩО ВЯРНО.
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като гледам накъде вървят нещата ние скоро ще си излезем сами от ЕС ако не ни изгонят. Тогава проблемът на Македония ще бъде разрешен...
156
4
 
6
 
! Отговори
Нема лабаво! преди 1 година
А се подигравахте за Зеленски с дамските токчета и по прашки на гол ..., като каза че палачинката ще се обърне и ще победи. Не с война, а с моного любов ще победи! Това с внасянето на оръжие бе само губене на време, територии и животи.
155
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките чоплят мозерии. Обаче Нато един ден ще им писне и ще натиснат копчето. И всичко приключва.
154
1
 
6
 
! Отговори
До 188 преди 1 година
Колко много ядрено оръжие имат и произвеждат за месец държавите в НАТО,каква радост само.Колко от тези бомби,според вас,ще са необходими,за да унищожат живота на планетата - това е другата радостна новина.
153
4
 
14
 
! Отговори
До Прайд преди 1 година
Но беше весел ден за хомофилите.Забавно е да гледаш как хора с многоцветни коси развяват плакати и привличат внимание с това,че могат да правят секс с мъже,с жени,с животни,с хибриди,и това е най - важното.Е,свободни сте да излагате на показ интимното си пространство и това е демократично.Но измамните свободи са всъщност истинската цензура,защото затискат способността ви да мислите.
152
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те Нато щото нямат бомби с уран.. Наскоро имаше пресконференция и казаха, че са си увеличили запасите. В момента Нато имат над 10000 ядрени бомби. Преди 3 месеца имаха 6000. Смятайте по 1500 на месец правят.
151
2
 
7
 
! Отговори
Costa преди 1 година
С удар на" Калибър "са унищожени над 50 генерали и офицери от ВСУ, в това число Генералния щаб, командването на групировката войски" Каховка", десантно-щурмови войски и съединения, действащи в Николаевското и Запорожското направление. Руските ракети "Калибър" нанесоха удар по пункт за управление на украинските войски в района на село Широка Дача в Днепропетровска област.
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната няма да продължи с години. Предполагам, че руснаците са напреднали с производство на атомна бомба с обеднен уран. НАТО по време на войната със Сърбия заради Косово използа многократно тази рожба на САЩ и ООН змълча, така че Русия може без угризения на съвестта да бомбардира с такива бомби укрите. Те са устойчиви на всякакви въздействия и понасят всякакви несгоди.
149
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
агресори сте вие г-нт пияница ти беше се скрил и пак се появи набра сили да говориш ти си виновен и сащ за тази бъркотия в укрите вие натовските гей насъскахте укрите против русия от 2014 г до сега това скоро ще свърши с ега раша ходи на пръсти в руско-говорящи се градове в укропските градове ще ходи с марш тогава раша нема да жали никои щеви мачка до края да не съществуват тези бендеровци
148
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още миналата седмица събрах всички руски книги от вкъщи в една торба и ги оставих до кофите. Детето ми няма да учи руски език, който е по програма наесен. Сменяме училището. Дотук с Русия.
147
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно, още лятото не е дошло, идва в петък. Лъжете като Путин.
146
5
 
8
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
ДРЪН ДРЪН, НАТОВСКИглупости! Иде зима, а с нея гладът, студът и смърт! Ако бяхте чели историята щяхте да разберете че Русия печели войните през зимата! Питайте бащата на ШОЛЦИ и дядото на МАКАРОНА!
145
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като руските нацисти превземат Донбас (неизбежно е, прекалено голямо огнево превъзходство имат), ще се стигне до позиционна война, в която никой не може да спечели за дълго време. Западът ще подкрепи Украйна във война на изтощение и ще се стигне до някакво примирие, което ще продължи докато Русия не колабира, след което тероториите на Украйна ще й бъдат върнати, а след това ще има и репарации.
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гошко-Научи буквите ,Гошко!Трудно е , но ти можеш.И гледай да не засенчиш Вожда ,Боко Тиквето.
143
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
ОК, ще ги хвърля до кофите, може да минеш да ги вземеш...
142
0
 
12
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Искрено се надявам тази прогноза на НАТО да е погрешна и войната с Украйна да не продължи с години!Обикновените хора не искат война,само политиците искат!Ама обикновените хора никога за нищо не ги питат!
141
8
 
7
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Укронацистите трябва и ще бъдат изтребени.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за всички честни и достойни хора по Света.Алчните ФАЩ и келявото НАТО се оказаха обикновени мишоци.Русия може да ги смаже на куп за минути.