Песков: Транспортната блокада на Калининград е безпрецедентна

Според Москва е и незаконна
20 юни 2022 14:15, Петя Славова
215
Песков: Транспортната блокада на Калининград е безпрецедентна
Снимка: БГНЕС

Решението на Литва да ограничи транзита в Калининградска област е безпрецедентно и незаконно. В рамките на няколко дни руските власти ще направят сериозен анализ и след това ще решат да предприемат съответните мерки, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Още по темата

"Това решение наистина е безпрецедентно. То е нарушение на всичко действащо в момента. Ние разбираме, че е свързано със съответното решение на Европейския съюз санкциите да обхванат и транзита. Това също смятаме за незаконно", подчерта Песков.

Говорителят каза, че създалата се ситуация е „повече от сериозна” и „изисква много задълбочен анализ преди да бъдат формулирани каквито и да било мерки и да се вземат каквито и да било решения.

"Този задълбочен анализ ще бъде направен в рамките на следващите няколко дни", допълни той, цитиран от БГНЕС.

По-рано губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов съобщи, че железниците на Литва са уведомили железниците на Калининградска област, че от 18 юни ограничават транзита на редица стоки от руски региони в областта заради европейските санкции срещу Русия.

Междувременно ТАСС съобщи, че временно изпълняващият длъжността посланик на Литва в Русия е извикана в руското външно министерство, за да ѝ бъде връчена протестна нота заради въведените от страна на Вилнюс ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
5
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
Не Украйна нападна Русия!Русия нападна вероломно лъга целия свят че няма да напада.Дори и в момента нападна без предупреждение в гръб.Дори няма честа да обяви и признае че води война. Дори вече не се преструват че денацифицираха вече деукринизират тия са фашистите никой в целия свят 21 век не иска да затрие една нация!!!!!
158
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Развързаха ръцете на РФ, играят си с огъня.
157
1
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 година
ГОСПОДИ ПОПРАВИ ГО ЛУКАВИЯ,ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ !!! КАКЪВ УСПЕХ,КАКВИ 5 лв....ХИЛЯДИ ЗАГИВАТ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ЗАРАДИ БОЛНИ МОЗАЦИ И КОЙ ЩЕ ВИ ПРОСТИ ААААААААА!!! ...ГОСПОД ЛИ..???
156
4
 
6
 
! Отговори
166 преди 1 година
Нато се стреми локален конфликт да не стане ВСВ3. Обаче според мен е неизбежно. Ще има сблъсък и ти не малък. Сега малко боб и леща е положението. Обаче...
155
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли има вярващи, че Русия печели?
154
5
 
12
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 164: Ама наистина ли и ракети имат? О, ужас. Сигурно в Русия много са се уплашили. А защо ли от НАТО все повтарят че те не участват във войната в Украйна по никакъв начин? Въпрос с повишена трудност (за ***).
153
7
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До БОЗО: Помисли малко. Кое е това, което можеш да доставиш с ж.п. транспорт, а не можеш да доставиш с ферибот? Има ли такова? Нито морските нито въздушните връзки с Калининград са били някога прекъсвани. За сравнение Япония например няма ж.п. връзки с никоя друга държава, но това не и пречи да си транспотрира всичко, от което има нужда. ........................................................... Разбирам русофобските т'ролски напъни по темата, но дори и тролването трябва да има някакви граници.
152
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато вече разположиха войски в Полша и Литва. Батюшките май не им стиска.. Че там и ракети имат..
151
11
 
23
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
Браво на Литва.... Само така..
150
0
 
2
 
! Отговори
БОЗО преди 1 година
До Боби За самолети ли ще говорим, или за фериботи, нещо много ги омеша нещата, едното няма нищо общо с другото!
149
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разликата, м/ Украйна и Литва е, че Литва са подготвени. И имат ядрени бомби.
148
3
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Батюшките пълна греда ли ве хахаха
147
2
 
1
 
! Отговори
БОЗО преди 1 година
До Имат ферибот Да имат ферибот, да си джиткат насам натам, само че с фериботи не можеш да доставиш всички необходими стоки за НОРМАЛНОТО функциониране на анклава!
146
3
 
4
 
! Отговори
Хайдутин преди 1 година
До Боби Бре, значи да размивират за да може рашките безпрепятствено да направят десант в Одеса! Не е ле МАЛКО нагло?
145
4
 
11
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Ех, тези батюшки, 'Ах този джаз'. ;) Отвсякъде - греда.
144
2
 
3
 
! Отговори
Имат ферибот преди 1 година
"Морският транспорт от висок клас гарантира надеждна връзка между Калининградска област и цялата страна. Това заяви президентът Владимир Путин по време на церемония по вдигане на знамето на новия ферибот Маршал Рокосовски в петък, 4 март т.г. Наличието на морски транспорт от този клас ще ни позволи да гарантираме постоянна, надеждна връзка между западния аванпост на Русия и цялата страна".
143
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7-мия пакет санкции е пълна блокада на Източна Прусия докато раш.истите не се изтеглят в Плутлеристан
142
6
 
15
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Задълбочения руски анализ го знаем.Така анализираха и Украйна.При Литва няма да мине.Просто спазват европейските санкции.Нищо лошо.
141
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма как Вовата да не премаже фашистите
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бичев, абе прецакал си се в Истанбул ги менкат по 120-130 рубли за $, на Слънчака има едно бюро дето ги менка 60 рубли за лев, ама тура и 5% комисия