Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България

Въпросът ще бъде разгледан от Министерството на външните работи
Обновена: 1 юли 2022 17:45 | 1 юли 2022 17:37, Анисия Иванова
403
Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България
Снимка: БГНЕС

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.

По-рано днес руският посланик в България Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи. Тя каза, че обръщението на руската страна към българското външно министерство е било пренебрегнато.

Още по темата

"За съжаление, нашето обръщение към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам без отлагане да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", заяви Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано. "(Въпросът) ще бъде разгледан от Министерството на външните работи (на Русия) и ако е необходимо, ще бъде докладван на президента", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: кремълДмитрий Песков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
6
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До До 243: "Значи е време броя на руските граждани у нас да бъде редуциран"? Почти е сигурно че и това ще последва. Имаше доста апартаменти в комплексите, купени от руски граждани. Няма да се учудя, ако започнат да ги продават. На теб това не ти пречи нали? Да му мислят тези, които се надяват на руски туристи. Да, г'лупаците не трябва да се поливат, те сами си растат.
222
2
 
5
 
! Отговори
До Ти да видиш преди 1 година
Грешиш, не всички са от КГБ. Има значителен процент и от ГРУ.
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора винаги подкрепяйте близките си.
220
6
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Сто и тринадесет човека в руското посолство...! Че тия могат да направят военен преврат.Всички са офицери от КГБ , включително и готвача.
219
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще скъса отношения с нас и ще отвори консулска служба в Сърбия за България. Мога да се обзаложа.
218
6
 
2
 
! Отговори
До 243 преди 1 година
Значи е време броя на руските граждани у нас да бъде редуциран, та да не се затрудняват агент.. пърдон, руските дипломати
217
3
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До черния: "за какво ни е на нас това посолство"? Първо ти ни обясни за какво има по света посолства изобщо, за какво служат. Ако не го знаеш това, е безмислено да ти се обяснява кой какво работи в тях.
216
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските дипломати и чиновници работят неща преди всичко свързани с проблемите на руските граждани в България. Черен ли си кафяв ли си но въпроса ти е много пррост.
215
1
 
6
 
! Отговори
Рекорд на Гинес преди 1 година
До До рекорд на Гинес: "в големи количества"? Най-много - от САЩ, петдесет и трима. Нашето си е рекорд. Не е честно да не признаваме рекорда на Киро - 70 изгонени депутати наведнъж, и то с обосновка за шпионска дейност. Рекорд си е и още как.
214
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По рано казах ли ви че укрите винаги се вклиняват между други народи и страни. Ето как се вклиниха между Русия и България. То не бяха целувки и прегръдки. Хитлер всеки ден му пускат гласа по радиото. Лая лая и ей какво излая.
213
5
 
3
 
! Отговори
черния преди 1 година
Някой може ли да обясни, за какво ни е на нас това посолство и какво са работили тия 70 човека, 15 от които са били първи секретари по културата?!?
212
2
 
5
 
! Отговори
Чии интереси? преди 1 година
До До пак по опрката: "и обслужваме интересите им". И как им обслужваме интересите на Русия? Подкрепихме санкциите (Турция - не), забранихме влизането на руски кораби и прелитането на руски самолети (не е ясно за какво ни трябваше това) о'бругахме посланик Митрофанова за това, че не казала това, което искаме да чуем, изгонихме десет руски дипломати, а сега и седемдесет наведнъж. Голямо обслужване на руските интереси, дума няма. В Русия спокойно могат да минат без нас и без посолството ни.
211
2
 
6
 
! Отговори
До рекорд на Гинес преди 1 година
Поразтърси се. Последните месеци много държави изгониха *** агенти в големи количества, но драми има само у нас.
210
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То излезе че само руските дипломати у нас работят. На другите страни чиновниците не работят или по точно не шпионират щото никой не ги следи. Ами от къде тогава всеки ден има статии британското разузнаване какво разузнава.
209
0
 
3
 
! Отговори
Рекорд на Гинес преди 1 година
Киро да кандидатства за рекорд на Гинес за най-много изгонени наведнъж дипломати. Рекордът си е рекорд, така на Кирил Петков ще му научат името и извън България. Това ще му остане като спомен от премиерството.
208
6
 
8
 
! Отговори
До пак по опрката преди 1 година
Посолството им у нас е изключително важно за рашистите. Все пак ние сме единствените, които имат накакъв процент симпатия към тях и обслужваме интересите им. Останалите държави ще ги изринат с голямата лопата, а народа им ще ръкопляска. Виж обаче тука бсп, възраждане, копейкин, Радев... какви сълзи ронят
207
1
 
5
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Брей,без предварителна консултация с руското външно ще праща нота да се преразгледа решението.Прилича на опипване на почвата.Бе на кого ще оставят тази голяма сграда у нас?
206
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кво толкова разглеждат тия, да закриват и да ни отърват от оная грозната нагла патица мутранезнамсиква
205
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравата е бита карта. Путин я смачка в съзнанието на света. Къде се крият три месеца тюлените миротворците. Ще им стопат мастта знаят и затова се крият като мишки.
204
6
 
10
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Недоносчето просто Киро е вреден и опасен за България. Кокорчо не е по-различен!