Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България

Въпросът ще бъде разгледан от Министерството на външните работи
Обновена: 1 юли 2022 17:45 | 1 юли 2022 17:37, Анисия Иванова
403
Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България
Снимка: БГНЕС

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.

По-рано днес руският посланик в България Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи. Тя каза, че обръщението на руската страна към българското външно министерство е било пренебрегнато.

Още по темата

"За съжаление, нашето обръщение към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам без отлагане да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", заяви Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано. "(Въпросът) ще бъде разгледан от Министерството на външните работи (на Русия) и ако е необходимо, ще бъде докладван на президента", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: кремълДмитрий Песков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
8
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Ще загубим 1.6% от износа си или ще го насочим към други пазари! С други думи за България прекратяване на отношенията с Русия не е абсолютно никаква загуба! Проблема е горивата, но и това е проблем за 1-2 години докато започне внос от други страни и най накрая да се освободим от руските пранги! По добре кратка агония отколкото агония без край! Винаги когато България се опита да вземе самостоятелно решение Русия се опитваше да ни напомни, че сме роби като вдигне цените на горивата!
242
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Раша скъса относите, нямаме никакви задължения към транзита през Балкански паток.
241
3
 
11
 
! Отговори
Рашко преди 1 година
Поредният удар на ЕС върху българското свиневъдство - закриването на руското посолство :))))
240
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като закриват, ще си приберат ли *** или да взривяваме?
239
4
 
12
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Сега е момента за *** паметника на окупатора
238
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
До 321....do 257.....abe kolega,ti imash li na predstava,kakvo oznachava tova deto se Nadiavash " ?!?? Ti gotov li si da voiuvash s Rusia i za kakvo iskash da voiuvash ?!?? Ako ne e taina de....Varvim sas strashna skoroet po stapkite na Ukraina !!! Balgaria niama prichina da voiuva s Rusia !!!
237
2
 
3
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Киро Киро да беше обявил коалиционния си партньор Нинова за персона но грата , какъв исполин русофоб ще да изглеждаш не просто дукар като сега да направиш каша за като нямаш добри решения ... Ган40 изборите са важни имат последствия!
236
5
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Много п'ростотии от русофобските ***, както винаги.
235
4
 
9
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
После идва ред на всички паметници и имоти
234
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голям праз
233
3
 
12
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Чудесно! Най добрата новина от деситетилетия.
232
3
 
9
 
! Отговори
До какво следва преди 1 година
Не се притеснявай. Тея, дето имат зор да ходят в рашистан визи не им трябват. Те и без такива ще ги приемат. Нормалните хора не стъпват там. Даже и най отявлвните русофили тук са виждали Москва последните 30 години само по телевизора.
231
4
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 252: "Постоянно чувам разни пачии по ТВ, как казват че Русия ни е освободила"? Много си ***, да знаеш. Пиши за нещо друго, в България от футбол всички разбират.
230
3
 
10
 
! Отговори
321 преди 1 година
Спомням си картинката при изтеглянето на САЩ от Авганистан едни хора висяха по колесниците на самолетите, с риск за живота си за да напуснат Авганистан. Сега се надявам да видя Нинова, Радев , Копийкин и Волгин да висят по колесниците на самальота който ще отведе шпионите в Русия.
229
1
 
3
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Ти да видиш.."Сто и тринадесет човека в руското посолство"? Това ли разбра от нашите медии? Освен посолството в София има консулски служби в Русе и Варна, има руски културно-информационен център. Но като като започнат със закриването, всичко ще се закрие. Трябва ли му на някой виза за Русия (независимо дали е просто турист, или служител на фирма или министерство) - в Румъния, Сърбия или Турция.
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има шанс да изгрее слънце и над България. Дано руските шпиони си приберат и петоколонниците русофили към Сибир.
227
3
 
10
 
! Отговори
До нищо ново преди 1 година
Да, не ми пречи. Рашистите, плъзнали са навсякъде. Нагли и с претенции. Ай, чиба!
226
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде по-бързо вземайте решение че нямаме търпение Матрьошкофанова да се измете.
225
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постоянно чувам разни пачии по ТВ, как казват че русия ни е освободила? Алоо пачи царска Русия ни е ПОМОГНАЛА, А НЕ ОСВОБОДИЛА. БЪЛГАРИЯ си има армия, комитети, революционери, оръжия и тн. Процеса започва много години преди русия да се появи тук за последната битка. Толкова сте необразовани, като шефката си путрофанова ;)
224
5
 
7
 
! Отговори
Закривай веднага преди 1 година
Разкривайте посолство и след това да закрият проруските партии Гроб, деперсе, БСП, ИТН, възраждане, атака, вмро и много други.