Зеленски зове за помощ за възстановяването на Украйна, нужни са милиарди

Войната е далеч от своя край
271
Зеленски зове за помощ за възстановяването на Украйна, нужни са милиарди
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за международна помощ за възстановяването на страната след края на войната, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

"Необходимо е не само да бъде възстановено всичко, което са унищожили окупаторите, но и да се положат основите на нашия живот - безопасен, модерен, удобен, достъпен", каза той в среднощното си видеообръщение. По думите му ще са нужни "огромни инвестиции, милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и разбира се реформи". "Няма значение колко ни е трудно днес; не трябва да забравяме, че ще има утре", допълни украинският президент.

Зеленски използва видеообръщението си, за да напомни на своите съграждани, че войната е далеч от своя край.

"Нейната жестокост се засилва на някои место и това не бива да се забравя", каза той и призова украинците да помагат на пострадалите в конфликта.

За понеделник в Лугано, Швейцария, е насрочена конференция на потенциални около 40 донора, на която правителството в Киев възнамерява за пръв път да изложи приоритетите си за възстановяването на опустошената от войната страна. "Всъщност това е най-големият икономически проект на нашето време в Европа и изключителна възможност за изява на всяка държава, на всяка компания, които ще поканим да работят в Украйна", каза  Володимир Зеленски, цитиран от украинската агенция УНИАН. Той добави, че от бойните действия е пострадала територията на десет области в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски : "нужни са нови милиарди за възстановяване,пардон за ....крадене "
161
1
 
17
 
! Отговори
Правилно ли прочетох преди 1 година
Тоя пак се е нашмъркал: "Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за международна помощ за възстановяването на страната след края на войната"=== Откъде накъде целия Свят да плаща за възстановяването на завзетите от Русия територии??? Нека Русия си ги възстановява сама за нейна сметка. Спрете да му цитирате безумията на тоя! Не подценявате читателите си!
160
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то всяка бедна държава може да поиска милиарди да я възстановят. Тя Украина и преди войната си беше за възстановяване пък милиарди никога не са излишни, но не разбирам защо сега целият свят трябва да налива пари в Украйна, а не примерно да ги инвестира в собствената си инфраструктура или дори военна мощ?
159
1
 
7
 
! Отговори
sds преди 1 година
Е има напредък, до онзи ден бяха дайте млрд за оръжие.. сега за възстановяване... т.е има взехме да мислим за последствията. Лошото е, че САЩ наби многооооооооо и няма как да кажа е ок мир от утре.
158
0
 
11
 
! Отговори
ACAB преди 1 година
Само знаеш да ревеш... дайте ми, дайте ми... маймунка ***
157
0
 
16
 
! Отговори
agent преди 1 година
Чакай.. те свършиха ли разрушенията, че да ги възстановяваш?
156
0
 
14
 
! Отговори
w преди 1 година
А какво стана с парите за "възстановяване" на нашата татковина?
155
1
 
17
 
! Отговори
Стига преди 1 година
с този клоун!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
154
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ ПРЕДАЙ СЕ БЕ НАРКОМАН. ВИЖДАШ, ЧЕ С РУСИЯ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ БОРИШ ВЪПРЕКИ МИЛИАРДИТЕ КОИТО ТИ НАЛЯХА ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ ПАК ГУБИШ. РАЗВЕЙ БЯЛОТО ЗНАМЕ И ВСИЧКО ДА ПРИКЛЮЧВА.
153
0
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
първо спрете воината и второ изтеглете парите от офшорките и си построитеотново украина
152
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голямо крадене ще падне в Украйна, когато почнат да идват милиардите. тази война им е добре дошла.
151
1
 
34
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя пък с неговите милиарди " дайте ми оръжие да руша , после дайте ми милиарди да строя " !Тоя напълно е изтрещял !
150
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои коментари тук ме потрисат , все едно Украйна са виновни че са нападнати .Предполагам това са същите хора кото считат че при изнасилване , виновни са жените. Естествено ,че ще проси,моли или настоява - ще прави всичко възможно да защити страната си
149
1
 
34
 
! Отговори
Bлк преди 1 година
НЯМА НАСИЩАНЕ НА КРАДЕНЕТО. ОЩЕ ИСКАТ
148
3
 
32
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Просяк! Да иска пари от ония негови сънародници, които вместо да воюват за страната си, си харчат спестяванията си от наркотици и сива икономика по българското черноморие и гледат на нас като на трета ръка хора. Този тръганал да води война, а от началото й само проси от света - дайте пари, дайте оръжие, дайте наемници (защото ние нямаме доброволци - нашите мъже въртят мафиотски бизнес и не смеем да ги занимаваме с такива маловажни дейности като защита на родината, например). Какъв народ...???
147
0
 
0
 
! Отговори
без пропаганда ли преди 1 година
До Гиб МелсънА не съм сигурен за българи..
146
2
 
38
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Просяците на Европа- Украйна. Дайте ни, дайте ни оръжия, дайте ни пари, давайте заплати. Давайте каквото може и каквото имате. Ако украинците убиваха румънци или българи вместо руснаци Европа и САЩ нямаше да им дадат и една стотинка , един цент. Но понеже убиват руснаци това ги въздига в очите на кръвожадните западняци и уубитааци.
145
1
 
36
 
! Отговори
123456789 преди 1 година
Г-нЗеленски,на територията на която останете след края на СВО няма да има нужда от възстанояваване защото тя ще е нищожна.Русите и Полките ще си поделят по голямата територия на вашата страна.Вие ще останете назапад от Днепър и на север от Херосн до Киев.Лвов ще е полски а може и други страни да се облажат от териториалната Ви баница.Но вината си е ваша защото повярвахте на европекските лицемери.Вие сте залъгалка за да се тества и предвиди голямата война в Европа която е на прага и.
144
1
 
34
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
ПРОСЯК!
143
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Необходимо е това зелено дермо да бъде изстъргано от Киев.