Абрамович оспорва санкциите срещу него, иска от ЕС 1 млн. долара

Алишер Усманов също се опитал да отмени наказанията
17 юли 2022 22:13, Нели Христова
28
Абрамович оспорва санкциите срещу него, иска от ЕС 1 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Руският бизнесмен Роман Абрамович иска от властите на ЕС по съдебен ред плащания в размер на повече от 1 млн. долара, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Според съобщенията на медията Абрамович оспорва налагането на санкции срещу него и настоява Европейският съвет да преведе 1 млн. долара на благотворителен фонд, създаден от бизнесмена след продажбата на футболния клуб "Челси".

Вестникът отбелязва, че друг руски бизнесмен, Алишер Усманов, също се е опитал да отмени санкциите на ЕС. В материалите, изпратени до съда, се посочва, че финансовите последици от санкциите могат да доведат до фалит на трите му дружества, което ще се отрази на живота на служителите му и техните семейства. Съдът отхвърли искането.

На 10 март Роман Абрамович е включен в списъка със санкции на Обединеното кралство. На 15 март Европейският съюз наложи ограничения срещу бизнесмена. Усманов беше включен в списъка със санкции на ЕС на 28 февруари.

Абрамович купува "Челси" през 2003 г. за около 140 млн. паунда (около 233 млн. долара по тогавашния курс) от предишния собственик Кен Бейтс. През май руският бизнесмен Абрамович продаде клуба на консорциума на американския бизнесмен Тод Боли, който предложи 4,25 млрд. паунда (5,34 млрд. долара) за Челси. В същото време британското правителство постави условие самият бизнесмен да не получава парите, събрани за клуба. Бизнесменът предлага тези пари да бъдат дарени за благотворителност, включително за специално създаден фонд, който ще предоставя помощ на бежанците от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо губернатори сваляйте бащицата!
20
5
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Всъщност тази война е на Путин, не на олигарсите. Но когато си на страната на дявола, както се казва "покрай сухото гори и мокрото".
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ Е СТРАНА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ- САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ЕДИН КРЪГЪЛ СИРАК АБРАМОВИЧ НАТРУПВА МИЛИОНИ И 2003 Г КУПУВА ЧЕЛСИ ЗА 130 000 000 ДЛ И ДАРЯВА МИЛИАРДИ ЗА ЧУКОТКА- ОТГЛЕДАН ОТ ЧИЧО СИ В УХТА.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма възможност на такива като него да му конфискуват абсолютно всичко...и марш в Чукотка..и в комуналка като Вовка 50 човека с една баня и тоалетна и по 5/6 човека в стая и само на картофи..и да поиска пак 1 милиард..
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно се издокара с фалшиви документи...португалец...а преди това израелец..абсолютен мошеник
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Желая безапелационна победа на Русия и пълна капитулация на измислената държава Украйна.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То май не само това не ти е ясно...Щото всичките тези намазани пехливани .."финансови и икономически гении" са назначени за бизнесмен парлама- чрез които се източват и усвояват ресурсите на най-богатата държава и се разпределят между една група хора и финансиране на все "хубави операции като в Украйна" - а народа го държът зомбиран и мизерува на картофи и водка-нещо кат наш ЧЕКМЕДЖАН И ШАЙКА с 50лв за коледа/великден
14
3
 
3
 
! Отговори
Брюксел преди 1 година
ей, лоши тези руснаци. осъдиха ме и сега трябва да плащам един милиард долара. Какво да се прави, ще се плаща. Отворили сме една сметка в централната банка на името на Абрамович в рубли. Все пак човека е руснак. Та в тази сметка сме превели един милиард долара като ги конвертирахме в рубли по курса на нашата централна банка. В момента една рубла по нашия курс е 1000 долара. Та сме превели един милион рубли и всичко е готово. Да си ги харчи човека.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам нали си супер кадърен -то с назначаване за милиардер..в схеми с държавната баница и ресурси -и баба ми и дедо ми ги брой за милиардери срещу отчитане към Вовка и компании..и аз купувам и отбори и имения,самолети,хеликоптери ит.нНа всичките тези - пара ,активи,фирми ..собственост -абсолютна и и пълна конфискация -а те да чукат камъни в Аляска за схемаджийство,данъчни и финансови измами...
12
7
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
всъщност тия санкции на каква основа са? че е руснак? че познава Путин? ... или щото има пари които могат/искат да му вземат? -----///------ Да.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го ожалиш завалията...замислил се за семействата на служителите си...Ай си ктир ве - ам разпродай каквото не е блокирано и преведи от офшорките..Дреме ти на теб за хората
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сандо само един русофул с промит мозък може все още да задава този въпрос. При вас се крият тези подробности, но в останалия свят всеки който поиска може да се запознае свободно с биографията, невероятия успех и бизнес отношенията между Абрамович и Путин.
9
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Отменете всички визи на този нахалник.Да си стои в Камчатка.Според руската пропаганда това е най-прекрасното място на Земята.
8
2
 
4
 
! Отговори
Гей от Столипиново преди 1 година
Аз пък искам един милиард долара от Илън Мъск, шоту съм спал с него!На пък! Искам си ги!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абрамович мислеше да изхитри ЕС, като обяви помощ тук и там, дори в Украйна, за да избегне санкциите срещу Путин и олигарсите му. Той е може би, най-близкият олигарх до Путин, дори и западните му адвокати няма да могат, да скрият този факт.
6
6
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
всъщност тия санкции на каква основа са? че е руснак? че познава Путин? ... или щото има пари които могат/искат да му вземат?
5
1
 
6
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
От една страна руските олигарски с безумни покупки като яхти и футболни отбори, а от друга руснаци, за които перална машина и течаща война са лукс.
4
2
 
6
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Трябва той да даде на Европейският съюз 1 000 000 000 ? за да бъде европеец !!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не иска от САЩ?
2
1
 
8
 
! Отговори
ф преди 1 година
хахах да ги преведат праите в благотворителния му фонд... това са най-голямата пералня на парички