Висш британски военноначалник отрече Путин да е болен, това били пожелателни мисли

Виждаме относително стабилен режим в Русия, твърди той
17 юли 2022 18:45, Нели Христова
95
Висш британски военноначалник отрече Путин да е болен, това били пожелателни мисли
Снимка: БГНЕС

Началникът на британския Генщаб отхвърли като „пожелателни“ спекулациите, че руският президент Владимир Путин страда от лошо здраве или може да бъде убит.

Докато Консервативната партия избира наследник на премиера Борис Джонсън, адмирал Тони Радакин подчерта, че следващият лидер на Великобритания трябва да е наясно, че Русия представлява „най-голямата заплаха“ за Обединеното кралство и нейното предизвикателство ще продължи десетилетия. „Някои от коментарите, че той не е добре или че някой със сигурност ще го убие, са пожелателни мисли“, каза военният началник за Путин в телевизионно интервю на BBC в неделя. „Като военни професионалисти виждаме относително стабилен режим в Русия. Президентът Путин успя да отмени всяка опозиция, виждаме йерархия, която е зависима от президента Путин и така никой на върха няма мотивацията да предизвика президента Путин. И това е мрачно", добави Радакин. Сухопътните сили на Русия може да представляват по-малка заплаха сега, след като претърпяха неуспехи във войната в Украйна, каза военният началник. Инвазията е убила или ранила 50 000 руски войници и е унищожила близо 1700 руски танка, както и около 4000 бронирани бойни машини, изчисли той.

„Но Русия продължава да бъде ядрена сила. Тя има кибернетични възможности, има космически възможности и има специални подводни програми, така че може да застраши подводните кабели, които позволяват на световната информация да преминава транзитно около цялото земно кълбо.“

Украйна ще доминира във военните брифинги за наследника на Джонсън, когато той или тя встъпи в длъжност на 6 септември, каза Радакин. „И тогава трябва да напомним на министър-председателя за изключителната отговорност, която те носят с Обединеното кралство като ядрена сила, и това е част от инициативата за нов британски премиер.

Междувременно Радакин беше раздразнен за разследване на Би Би Си, според което командоси от британския елитен корпус на специални задачи (SAS) са убили най-малко 54 афганистанци при подозрителни обстоятелства преди десетилетие, но военното командване е заглушила опасенията. Военната полиция вече е установила, че "това не се е случило", но ще провери отново, ако се появят конкретни нови доказателства, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Путин не страда от лошо здраве нито може нещо лошо да му се случи, вече играят на карти със Сталин. Двойниците му се разпърдат насам натам.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Размечтались......Много им се иска да е болен, ама те мечтите са безплатни, нека си мечтаят. Сред мечтателите добре че се намират и реалисти.
75
3
 
4
 
! Отговори
Керчо преди 1 година
До анонимен 82: трябвада си наистина изключително наивен човек, за да напишеш подобни глупости, че всички страни от бившия Съветски Съюз щели да покрепят Путин! Нима не знаеш, човече бледи, че точно бившите Съветски Републики, като Украйна, Литва, Латвия, Естония и др. са най-отявлените русофоби на света! Образовай се малко, преди да щрапаш глупотевини, защото си смешен! ***!
74
3
 
5
 
! Отговори
Додо преди 1 година
До Анонимен На Русия не й трябват никакви държави от бившия СССР да я подкрепят, на нея й е достатъчна подкрепата на най-силната армия в света - тази на Китай! Отделно, Путин може да разчита и на Иран, Бразилия и Индия. Страните от НАТО няма какво да направят и как да реагират срещу този нов военно-политически блок, благодарение на който вече няма Нов Световен Ред, а само частичен такъв в разпадащият се Западен свят - Вавилон 2.0! Освен...евентуано, да спретнат някой мощен гей-прайд-парад!
73
1
 
5
 
! Отговори
Силно Евротолерантен преди 1 година
Не е възможно Глобо-Хомо и лакейските медии да лъжат! Щом са казали, че Путин е болен, значи Е болен! Всичко друго е неприемлива форма на расизъм и хомофобия!
72
2
 
5
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Не ви ли ясно че джендъра дава назад?... И че Путин ще изяде всичкото западно въоръжение и ще изяде целия запад по простата причина че нямат боеприпаси и войници?!))
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 80 хитлер церар сула са имали Армия оба4е а и са били в окопие ... путин има го вно и войник не е бил
70
2
 
1
 
! Отговори
коношенко преди 1 година
на 143 ден от двуседми4ното ходене до ламанша сме на 90 км от старта към септември обешаваме да сме взели белгород и да настъпваме към тула
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пeдepаcТ 66Хитлер също е избран на избори. Както и Наполеон, Сула и Юлий Цезар. Това нищо не значи. Фактът, че опозицията умира или се озовава в затвора гарантира, че изборите няма да са честни, но ще бъдат печелени със 140%.
68
5
 
5
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
руската армия е бок лук накрая ще избяга позорно бита
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато в педерасия умиране има признаване няма много по зле от джигани
66
3
 
3
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Поне си признаха, че са лъгали като дрти джигани!
65
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руската армия е скапана Украйна ще победи а путинистите ще висят по бесилките
64
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е болен просто е глупав и вдетенено дрогирано стар4е което ще свърши като кадафи
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джон хардинг, пленен в азовстал моли за помощ, щот се сетил, че иска да е с внучетата си. Ра'зстрел за убиеца джон хардинг!
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чайна не ваня ще гориш в танка НИКОЙ няма да ви спасява
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин не е болен *** е .. вдетенен от възраста и наркотиците а тъй като и ображението му са ***,,олисци който допълнително го забиват в фалшивата му реалност
60
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин си създава образ на някакъв полубог който язди коне в Сибир, гали тигри, намира под водата антики, кара самолет, потапя се в ледени води, играе джудо, играе хокей на лед... всичко това е да се зомбирани материала.
59
3
 
20
 
! Отговори
Чайна преди 1 година
Момента е сега Китай да тренсне Таиван докато натовците са заети с Русия а не да чака края на войната и нато да се прегрупират.
58
4
 
20
 
! Отговори
До НХО кукувицата преди 1 година
Кой ще превземе Сибир? Ти чувал ли си за Цар Бомба? Руснаците имат повече такива от колкото ти мозъчни клетки ве бухахаха