Бивш приближен на Путин е в болница в сериозно състояние

Чубайс е отровен или е болен от синдрома на Гилен-Баре?
1 авг 2022 12:45, Елка Василева
40
Бивш приближен на Путин е в болница в сериозно състояние
Снимка: архив, БГНЕС

Здравословното състояние на бившия приближен на Владимир Путин – Анатолий Чубайс, е сред коментираните теми в италиански издания днес. Бившият доверен човек на руския президент е в сериозно здравословно състояние в болница в Сардиния, в Италия, пишат „Република” и „Today.it”.

Шейсет  и седем годишният руски икономист беше смятан за много близък до Путин до март тази година, когато напусна Русия един месец след началото на войната в Украйна.

Още по темата
Чубайс е бил на почивка на италианския остров Сардиния, в северната част на острова, в курорта Коста Смералда. Там внезапно се появили първите му симптоми на влошено състояние. „Не си чувствам ръцете и краката”, казал той на съпругата си. Последвало приемане в интензивно отделение в местна болница, твърдят италиански медии.

За влошеното здраве на Чубайс вчера съобщи и руската телевизионна водеща Ксения Собчак, дъщеря на кмета на Санкт Петербург -  Анатолий Собчак. Тя каза, че е получила информацията от а съпругата на Чубайс  -  Автодия Смирнова.  Собчак обаче не каза къде е приет за лечение Чубайс, а само заяви, че става дума за клиника в европейска страна и че бащата на руската приватизация, който беше и специален пратеник на президента по климатичните въпроси, страдал от синдрома на Гилен-Баре - рядко автоимунно неврологично заболяване, увреждащо периферните нерви.

Дали наистина става дума за това заболяване, или при Чубайс е имал симптоми на отравяне, питат италианските издания. Те подчертават, че и британското издание „Дейли мейл” е развило подобна хипотеза.

Потвърждения на тези предположения няма, но Кира Ярмиш, говорителката на руския антикорупционен активист Алексей Навални, написа в Туитър: „Това е репутацията на Кремъл. Никой всъщност не се съмнява, че Чубайс е бил отровен”.

Не за първи път противници на Путин биват отравяни, отбелязват италианските издания. Бившият украински президент Виктор Юшченко остана обезобразен след отравяне, бившият руски шпионин Александър Литвиненко умря отровен в Лондон, Навални се възстанови от отравяне и сега е в руски затвор. Изданията припомнят и случая със Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Руската агенция ТАСС съобщава, позовавайки се на човек от обкръжението на Чубайс, че състоянието му се подобрява след започналото лечение. А самият Чубайс според Ксения Собчак е заявил, че състоянието му е от средна тежест и стабилно.

Точните причини за възникването на синдрома на Гилен-Баре са неизвестни, но в повечето случаи болестта възниква след прекарани различни бактериални или вирусни инфекции. Преди година медици казаха, че разполагат с първи пълноценни доказателства, че болестта може да възникне и след заразяване с новия коронавирус. Те също така казаха, че са открили, че някои ваксини срещу Ковид-19 увеличават честотата на неговото развитие, отбелязва агенцията, но не посочва нито кои са имената на медиците, направили тези изводи, нито каква е тяхната националност.

През март Путин подписа указ за освобождаване на Чубайс от длъжността на специален представител за връзките с международните организации в областта на постигането на целите за устойчивото развитие. От обкръжението на Чубайс казаха тогава, че той е напуснал Русия още същия месец с частен самолет, посочва още агенцията.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
:) Чубайс е най-мразения след Елцин в Русия - да не би да са пропуснали да проверят новинарите тука?
36
0
 
2
 
! Отговори
пак не разбрали преди 1 година
бивш приближен означава настоящ отдалечен!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кармата си знае работата, и Путин го чака не по-малко лоша съдба.
34
0
 
1
 
! Отговори
москва преди 1 година
няма Италия , няма Америка , кгб е на всякъде и действа !
33
3
 
4
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Тоя отдавна трябваше да е в пъкъла заедно с евреина Сорос, евреина Ходорковски, евреина Фридман, евреина Гусински ... евреина Березовски ги чака, защо така бе сорросоидни тролерасти.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отровен от писанията на BG джурналята....
31
3
 
3
 
! Отговори
старичок новчок преди 1 година
Дктаторите нямат приятели .Живи.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългата ръка на Кремъл. Запазена марка са им отравянията.
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами той Чубайс е най-мразеният от народа политик в Русия през последните 20 години - някаква кръстоска между Кики, Виденов и Костов, но ако последните са в небитието, тоя не слиза от екраните от времената на Елцин. Ако хвърли топа, руснаците ще гърмят шампанското без връзка с отношението към Путин и текущата политика.
28
0
 
10
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
среща се след ваксиниране
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия ежегодно обработва по над 4 милиона заявки за гражданство" ______________ Тези дни очакваме ДНР, ЛНР, Херсонската народна република, Запорожската народна република да започнат да приемат и обработват заявки за трудова миграция от граждани на КНДР - строители. Цял Донбас+ се нуждае от възстановяване.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес човек ако е известен и познава Путин, не може просто така да се разболее. Да е жив и здрав Чубаис, Путин като Христос, поема греховете.
25
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ!!! БИЛИ ВАКСИНАТА И ФАЛШИВИЯ ПУТА-Н
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Единствените "видни американци и европейци" кандидатстващи за руско гражданство са или хора преследвани за престъпления в собствените си страни или такива, на които с подкуп или обещание им е "предложено" такова. Класически пример е Депардийо, който избяга от Франция заради данъчни проблеми, но дори и той като видя руския "мир" набързо и тихомълком се прибра във Франция и си уреди въпросите с данъчните. Изглежда свободата му е по-важна. :))) Останлаите 4 милиона са африканци и урмутци :)
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не си чувствам ръцете и краката". Това са симптоми на синдрома Гийен-Баре или остър полирадикулоневрит. Анатолий Чубайс е бащата на масовата приватизация в постСССР. Обещаваше по една "Волга" на всеки руснак срещу ваучери.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Писал си следния опус "Даже доста добре си живеят в гнилия Запад и никой не иска да ходи да живее в путиновия "рай"" Та исках да те питам, това сам ли си го измисли, или някой ти го каза? Защото Русия ежегодно обработва по над 4 милиона заявки за гражданство. Включително голям брой видни американци и европейци искаха и взеха руско гражданство. Трябва да си паднал от Марс, ако не знаеш това.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чубайс лично заяви и писа в Интернет, че е болен от тоя синдром в лека форма. От какъв зор се напъвате пак с инсинуацията "Чубайс е отровен или е ...". Вие новинарска агенция ли сте или Фейк Нюз. Няма нито една новина, в която да не добавите някаква злобна притурка, особено ако е свързана с Русия. От какъв зор, кому у полезно това?
20
7
 
11
 
! Отговори
отровен преди 1 година
Според мен е отровен от руснаци, както много други, които не одобряват политиката на путин. Колко души умряха от самоубийства и от отравяне, колко! Не могат да се преброят! Нека и други да продължават да му лижат г...а. Той затова се е взел много на сериозно.
19
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Евтини сте ...
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 "Нее, именно от инжектиране с експериментални препарати" Аз казвам, че или от 5 Жи, или от кемтрейлс, или от ГМОто. Всеизвестно е, че ГМОто уврежда ДНКто на човека и оттам нататък се отключват всякакви автоимунни заболявания. :)))))