Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения

Предупреждава да не я обявяват за държава спонсор на тероризма
13 авг 2022 08:19, Елка Василева
257
Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения
Снимка: архив, БГНЕС

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина осъществи намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад.

"САЩ са предупредени", каза Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До зАз "рай на руското ядрено гориво за американските АЕЦ!" Кога да чакаме американците да останат без АЕЦ?
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
122 Операцията започва през април 1961 г., само 3 месеца след като Джон Кенеди става президент на САЩ. Кубинските имигранти са подготвяни дълго време в центровете на ЦРУ и са екипирани с оръжие от американската армия. Конфликтът завършва с пълен разгром на подкрепяните от САЩ сили и Кенеди трябва да плати 62 милиона долара, за да откупи пленниците.
120
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е заплаха за мира в света. В стремежа си за дестабилизира Запада и да наложи своя хегемония в света, Москва плаща на терористи, които избиват мирно население години наред. Време е, това за бъде спряно. Отношенията между САЩ и Русия и без това не са цветущи. След 11 септември2001, след намесата на Русия в изборите в САЩ, след агресията на Путин в Сирия, Украйна те са на най-неската си точка. Хибридната война на Путин, отравяния на територията на Запада допринесла още за това.
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ са във война с редица държави, Русия ще довърши янките.
118
9
 
9
 
! Отговори
Джудже преди 1 година
До Анонимен 118 --- Напротив, САЩ винаги са печелили войните - от Корейската и Виетнамската до Афгъснистан и Пустинна буря. А най-печеливши бяха във Втората Световна Война, когато даваха овенна техника на съветските пръдльовци.
117
9
 
8
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Най-големите Терористи в света, по чиито ръце е кръвта на Милиони невинни жертви има наглоста да обвини РФ в тероризъм без факти и доказателства??? Е, това е върхът на налглоста и лицемерието !!!! Край на руското ядрено гориво за американските АЕЦ!
116
6
 
2
 
! Отговори
Шегичка а преди 1 година
Заглавието е голям М.А.Й.Т.А.П!!!
115
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е терористична държава, която е обучавала и обучава терористи. Поради разкритията в тази сфера един забегнал на Острова КаГеБист пи радиоактивен чай и ритна камбаната.
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може за реши проблема,като "ошмули"някоя американска военна база на чужда територия и спретнем на САЩ една война в Латинска Америка. Тогава сащисаните ще се молят на Москва да не прекъсва диалога. САЩ никога не са печелили война сами никъде по Света. А заиграва ето им с Тайван, може да им донесе голяма изненада.Иначе казано, силни са на думи но не и на действие. Крият се позорно зад гърбът на балъци повярвали им.
113
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да не се обяви една истина, която всички знаят? Русия винаги е подкрепяла тероризма, този в Палестина, Ал Кайда, Идил, Донбас.
112
3
 
7
 
! Отговори
Смешно преди 1 година
Все едно врагът ми да ме заплаши че вече няма да сме приятели вече
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите разбират само от тояга. Бой докато престанат да мучат.
110
5
 
8
 
! Отговори
Джудже преди 1 година
Най-напред ЕС да отреже руското пасольство в София, а след това всички пасольства на Рашъ да бъдат закрити, като тотално излишно сборище на некадърни шпиони, пионки и марионетки.
109
4
 
5
 
! Отговори
Тез руснаци! преди 1 година
Няма да спрат да се излагат !
108
2
 
5
 
! Отговори
Оооо неееее преди 1 година
И Байдън си го премести в другият крачол
107
3
 
7
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
И аз заплаших Анджелина Джоли, че й спирам с3кса! Чакам да ме отрази и да се стресне. :)))))
106
4
 
7
 
! Отговори
Смърт за русия преди 1 година
Русия е източникът на тероризма, не просто спонсор.
105
5
 
8
 
! Отговори
анонимен 7 преди 1 година
Русия стана за смях и никой не я има вече за нищо.
104
2
 
5
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Митрофанова нали и тя щеше да си ходи? Защо е още тук? На руснак НЕ СЕ ВЯРВА!
103
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е като куче наритано в ъгъла, което жално *** напикано от страх, те така ми изглежда тази заплаха.