ТАСС: Взривен е склад за боеприпаси в Северен Крим

Жителите на близкото селище Майское масово напускат домовете си
16 авг 2022 10:15, Йоана Цонева
121
ТАСС: Взривен е склад за боеприпаси в Северен Крим
Снимка: БГНЕС

В северната част на Кримския полуостров е избухнала детонация на боеприпаси. Близкото село Майское се евакуира, съобщиха за ТАСС във вторник от администрацията на селището Майское, което се намира в близост до мястото на аварията.

"Това е бивша ферма. Тя е временно дислоцирана от военните. Извършва се детонация на боеприпаси", заяви събеседникът на ТАСС.

Той уточни, че някои жители на Майское са напуснали селото с колите си или със съседите си. Тези, които не са успели да го направят досега, но искат да напуснат временно селището, властите са готови да ги извозят с автобуси.

Още по темата
По-рано във вторник РИА Новости съобщи за пожар в трансформаторна подстанция край град Джанкой в Крим.

"Има двама ранени. Единият мъж е ранен от шрапнел, а върху другият е паднала стена. Животът им не е в опасност", съобщи регионалният ръководител Сергей Аксьонов в канала си в Telegram.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
20
 
8
 
! Отговори
стандартна процедура преди 1 година
При взрив на военен склад се евакуира населението в радиус няколко километра. Не е като при украинците - склада е в мол и след детонацията всички се насочват натам....
62
20
 
13
 
! Отговори
Толкова си могат преди 1 година
Укропитеците толкова си могат - или диверсии или терор на мирно население със касетъчни мини и израелски въздушно детониращи снаряди - за по-голямо осакатяване.ДОКАЗАТЕЛСТВО че нацитата-еничари трябва да бъдат зачистени от рашките.
61
4
 
4
 
! Отговори
избухнала детонация преди 1 година
:) или случайност или пак диверсия. В украйна се падат по 50 на вечер 'избухнали детонации', ама тука нищо не се пише.
60
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Боби: Разбира се , че не са украинци ! Според мен до брега на Крим е доплавал моряка от Масква и най-сетне е решил да си загаси фаса някъде и опа :)
59
2
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Този път цигарата е HIMARS.Руските войници не се научиха да не пушат на забранени места.
58
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взривовете продължават и в момента! ХИМАРС БИЯТ ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА! БРАВО!
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До НАТО феновете "А идва и руската зима !?" Грешка. Идва украинската зима. :))))
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много пушачи от Руската Мастурбация са на почивка в Крим явно.
55
21
 
7
 
! Отговори
До НАТО феновете преди 1 година
Брей, голяма врява от кеф вдигнахте, заради взривени два сандъка с лимонки в Крим. Погледнете картата на Източния фронт и помислете къде биха могли да се скрият бандеровците след като се разпадне отбраната на линията Авдеевка-Северск ? Да, в момента ВСУ дават силен отпор там. Но тази линия е разположена на височини и е градена 8 години със железопътен. Ако тя падне нацистите ги очаква 300км. бягане през голите степи под руски обстрел и без възможност да се скрият някъде. А идва и руската зима !?
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "Относно Грозни в момента се води един от най-красивите градове в РФ възстановен е от руините." Защо лъжеш така грозно. Само центъра на Грозни е възстановен, и то не особено качествено. Ако си бил там, се вижда. Кварталите още са с множество сринати сгради или сгради в различна степен на разрушение.
53
4
 
19
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Нещо май имперските амбиции на товариш Путин биват попарени :)
52
2
 
20
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 1 година
До Анонимен 38Почивката в Крим е бомба!
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби 'Практически болшинството помагали на САЩ Афганистанци са захвърлени на произвола на съдбата." На произвола на Съдбата, но когато руските тролеи говорите за "войните на САЩ" броите Афганистан като "агресорска война". А реалността е, че САЩ влязоха, за да изтласкат точно тоя режим, за който сега говориш, че правел "произвол". Русофилчетата кога ще спрете да лъжете за ролята на САЩ в тия конфликти?
50
4
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Отново някой пиян мужик си е изтървал цигарата в погребите.
49
13
 
25
 
! Отговори
Евалла Атамани, преди 1 година
...Страшни бойци сте -ЦЕЛ СВЕТ ВИ СЕ ВЪЗХИЩАВА НА ВОЛЯТА И ГЕРОИЗМА! СЛАВА НА УКРАЙНА!
48
10
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Всички "войни" за които обвиняват САЩ, бяха провокирани от руската дипломация и руските спецслужби. Югославия, Ирак, Афганистан, Сирия. Това беше тактиката на руснаците - да изтощават САЩ в конфликти, докато самите те пооткраднат малко технологии и натрупат оръжия.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хотелиер Да де, за това говорим и за адептите им у нас! ;))
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, като Руснаците ползват мирните ферми за жив щит!
45
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 "А не се прави така, да взима пример от САЩ -" В която и държава да са влезли САЩ, когато си тръгваха хората се държат за колесниците, само и само да останат, или поне да си тръгнат с американците. Когато рускис бъдат изритани от Украйна, ще ги изпращат с Джавелини и Химарси. Тъй че нещо си се пообъркал, но е нормално за хора, които нямат връзка с реалността.
44
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чиста диверсия, просто войната вече става партизанска. Грешката е на Путин - много се *** с украинците. А не се прави така, да взима пример от САЩ - минава се още отначало с един бомбен килим, няма жени, няма деца, няма хуманитерни коридори и влизаш на подравненото...------------------------- ПЪЛНИ измишльотени на ОРКА!!! Никога не са минавали така!!! Напротив, отчетливо се виждат войните на хамериканците и как се пази населението и войните на РУСИЯ, където всичко е ЛЕШ, Грозни още е сринат!!